Reklama

Reklama

První muži na Měsíci

  • Česko První lidé na měsíci (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Arnold spolu se svou snoubenkou Katherine letí díky převratnému vynálezu na Měsíc. K jejich velkému údivu tam nejsou první a tamní obyvatelé o ně jeví nezdravý zájem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mezinárodní expedice podniká první let na Měsíc, ale po přistání a nalezení britské vlajky vyjde najevo, že tam již v roce 1899 byli vynálezce Cavor, pan Bedford a jeho snoubenka Kate... Selenité a obří housenka jsou dílem Raye Harryhausena, který na filmu dělal jako tvůrce speciálních vizuálních efektů. V anglicky mluvené verzi řekne člen posádky Nevsky: „Tak všecko je tady v pořádku, dva šli už dólu a už to bude brzy tady. Tak poslyš, já ti to povídám takhle.“ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Adaptace génia H.G: Wellse s trochou humoru. Samotný příběh, v obsahu nešťastně popsaný, je sám o sobě sranda a postavy se občas nebojí udělat vkusný vtípek. Posuďte sami... Vesmírná expedice dorazí na Měsíc a najdou anglickou vlajku (!). Později zjistí, že už před 65 lety se jeden pár s bláznivým profesorem v podomácku udělané "raketě" dostal na Měsíc:). Následné vyprávění je velmi příjemné a dokonale splňuje "značku" adaptací H.G. Wellse natočených pod Columbia Pictures (ta podoba se strojem času se nedá upřít, vždyť i efekty jsou na podobné úrovni o neidentifikovatelných tvorech nemluvě:)). Ty výsledné 4* jsou trochu nadhodnocené, ale všichni víte, jak se těžko hodnotí tyhle 45 let staré a hlavně sci-fi snímky (vtipné efekty, podivné a ploché postavy, kulisy na úrovni domácké výroby), ale i přesto mají své kouzlo. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě silně zklamalo. Juran je zkušený režisér který natočil pár hodně slušných filmů a podle předlohy Wellse neměl moc šancí to zmrvit. No a podle mého se mu to povedlo. PRvní problém je že se film nedrží vyloženě podle předloho je tu plno odboček a naprosto zbytečných. Druhý problém je že film má plno zbytečných keců a prakticky žádná akce a všechny postavy jsou tak milý a hodní lidé, strašná naivita. No a největší problém ze všech, měly Harryhousena a totálně ho nevyužily. Proč? Pro mě bohužel velké zklamání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: DOBRODRUŽSTVÍ MIMO LIMITY PŘEDSTAVIVOSTI V….DYNAMATION!!! NECHTE SE VZRUŠIT SEDMI ZÁZRAKY MĚSÍČNÍHO SVĚTA!!!___Pěkné. V první půli (situované do roku 1899 kdesi v Británii) film klame tělem, když prostřednictvím roztržitého vynálezce Cavora přináší spoustu humoru, byť trochu infantilního a nuceného. To se radikálně změní ve zbytku filmu, po doletu na povrch Měsíce, kde se brnká i na vážnější strunu, když se Cavor, coby nechtěný vyslanec lidstva, zpovídá králi Měsíčňanů z válečných hrůz, provázející historii planety Země. Ale hlavní postavou tu není Cavor, ani jeho asistent, či asistentova přítelkyně, nýbrž trikový mág Ray Harryhausen a jeho stop-motion figurky a kamerové a trikové fígle. Epické rozměry měsíčního podzemního města, obří masožravá housenka, samotní Měsíčňané s mušíma očima a protáhlými hmyzovitými čumáky a v neposlední řadě roztomilý vesmírný batyskaf v podobě železné koule – to všechno potěší oko každého, kdo Harryhausenovu práci obdivuje. Zamrzí pouze rychlý konec, který vyšumí jen tak do ztracena, jakoby už tvůrcům došly nápady i peníze. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Já mám rád ty starší naivní sci-fi snímky z 50. a 60. let, ale tohle bylo až moc naivní. V té době to možná ještě lidi žrali, ale já už byl trochu na větvi ze zdejší logiky. Navíc začátek by nemusel být tak upovídaný a konec zase tak ironický. Fakt, že lidi zničí prakticky všechno, co objeví, tu je vykreslen humorně a né kriticky, což mě trochu naštvalo, ale jinak jsem byl vcelku spokojen. Hudba je výborná. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Peter Finch byl na návštěvě na natáčení, když se původní herec, který měl roli hrát, nedostavil, a tak jej můžeme zahlédnout ve 43. minutě, kdy za něj zaskočil, ale do titulků se nedostal. (sator)
  • Točilo se v Anglii v nemetropolitním hrabství Surrey (New Haw, Chertsey, Shepperton Studios). Kolonie bungalovů se točila ve městě Bethel v americkém státě New York. (sator)
  • Profesor Cavor (Lionel Jeffries) se na Měsíci zasekne ve skále a začne volat o pomoc SOS. Signál SOS však v roce 1899 ještě nebyl znám. Teprve v 1903 byl ustanoven signál volání o pomoc SSSDDD, SOS použili Němci až v roce 1905 a teprve v roce 1908 se SOS stal celosvětovým, společně s ním se však ještě používal signál CQD. (Mol)

Reklama

Reklama