Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rambo 3 part 2. Po rokoch musia amici pomôct afganskym domorodcom pri boji so zakernym Talibanom. Bohuzial charizmatickeho Ramba nahradil nejaky namachrovany nesympaticky mladik bez bojovych skusenosti so svojou totalne nevyraznou druzinou. Napriek tomu, ze film venuje prvu tretinu vykresleniu ich rodinnych vztahov, tak mi uplne splývali a zaroven boli vsetci u prdele. V druhej tretine sa konecne rozputa akcia. A aj ked je R-kova, takze sa dockame nejakej tej krvi a aj par fuckov obcas zaznie, tak pôsobila dost sterilne a vybuchy strasne digitalne. Proste take monotonne prestrelky v ktorych mi bolo uplne jedno ktora strana vyhra. Snaha o seriozne vykreslenie situacie v Afganistane sa vôbec nepodarila, ale film bohuzial nefunguje ani ako bezmyslienkovy akcny vyplach. Na to mu chyba nielen ovela lepsie prevedena akcia, ale hlavne poriadna davka testosteronu, ktora z komanda vojakov napriklad v Predatorovi vyzaruje na plne gule este predtym ako sa rozputa akakolvek akcia. V tomto filme sa nicoho skutocne chlapskeho nedockate. 4/10. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Oslava amerikanismu v celé své kráse. Tento ideologicky postavený film zachraňují casting a panoramata pohoří Džabal Sindžár v guvernorátu Ninive. Nejvtipnější na filmu je sebevědomí poručíka, který nikdy nebyl v terénu, ale je chytrej jak sousedovic Amina. 60% Celosvětový příjem k 20. 2. 2019: $67,450,815, což je 1,93 násobek rozpočtu ()

Reklama

Packal13 

všechny recenze uživatele

Holt už nejsou devadesátky, akční filmy o blízkým východu dneška musí začínat klasickou větičkou "based on true story", musí být lehce zašpiněné prachem a hlínou, musí proběhnout klasická sterilní akce, a především už nekřičí "MURICA FUCK YEAH" ale pouze to šeptá, neb křik by mohl vyvolat vlnu kritiky. Úvodní 20 minutovka je klasicky extrémně křečovitá a americky červeno bílá, když se snaží vyvolat pocity čehosi další rekapitulací 11. září. Thor má novej tým, Peňa hraje Peňu a všechno je to takové, nijaké. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trošku zamrzí, že i přes podle mého fajn obsazení, super námětu a asi slušného rozpočtu z toho všichni nedokázali vytěžit víc. Lokace jsou parádní, technika taky. Akční scény nevypadají vůbec špatně. Jen je to celý vlastně bez šťávy. Vojáků je 12, tedy soudě podle názvu, ale vybavím si z hlavy tak 5? Příběh se dal rozvést do úplně jiného rozsahu a mohlo to jak se říká chytnout za srdíčko daleko víc. Stačilo se jen víc zaměřit na osobnosti vojáků. Přestřelky vypadají solidně, ale i když teče krev nemáte pocit, že když někdo trefí ty "naše", že vás to bude bolet taky. Finální akce stojí za to a asi jen díky ní si budu film pamatovat. 63 procent. ()

castor 

všechny recenze uživatele

11. září s nimi silně zamávalo, přesto je americký národ sakra hrdý a sebevědomý, takže vendeta na sebe neměla nechat dlouho čekat. Elitní komando má s pomocí tamního odboje zasadit radikálnímu Tálibánu v Afghánistánu tvrdý direkt. Tvůrci k tomu ovšem přibalili nánosy patosu a hlavně naprosto zaměnitelnou akci, což je s ohledem na jméno ostříleného producenta Jerryho Bruckheimerova pořádné zklamání. Námětově je to jak třetí Rambo, naneštěstí má stejně nenápaditou režii a utahané tempo. Vůbec to není syrové, vůbec to není působivé. Chyběli už jen Ilčí a Hatátitlu. Dietní tři hvězdy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (12)

  • Zbraně použité ve filmu byly také útočná puška m4, AK-47, AKU, kulomet PK a RPG-7. Ve filmu se objevil tank T-72, vozidlo pěchoty BVP a raketomety BM-21 Grad. Vrtulník, který vezl vojáky do hor, byl C-47 Chinok. (K98)
  • I když se většina filmu odehrává v Afghánistánu, natáčelo se pouze na území Spojených států amerických, a to zejména ve státech Nové Mexiko a Kalifornie. (Yardak)
  • Michael Shannon si zahrál vojáka ve filmu World Trade Center (2006), organizoval zde odvetnou akci za útok na „dvojčata“. Ve filmu 12 Strong hraje vojáka reagujícího na tento útok. Dalším hercem, který si zahrál v obou filmech, je Michael Peña, ten si však v prvním filmu zahrál policistu. (bagrneplave)

Reklama

Reklama