Reklama

Reklama

Meg Murryová je typická středoškolačka, která bojuje s nízkým sebevědomím a která touží zapadnout. Je dcerou světoznámého fyzika, je inteligentní a talentovaná, stejně jako její mladší bratr, Charles Wallace, což si však Meg zatím neuvědomuje. Situaci silně zkomplikuje zmizení pana Murreyho, které Meg sklíčí a její matce zlomí srdce. Charles Wallace představí Meg a jejímu spolužákovi Calvinovi tři nebeské bytosti, které přicestovaly na Zemi, aby našli pana Murreyho. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu. Pomocí skládání času a prostoru jsou přenášeni na světy za hranicemi fantazie, kde musí čelit mocné zlé síle. Na Zemi se Meg vrátí jen tehdy, když se naučí čelit temnotě ve svém nitru a najde sílu potřebnou k poražení temnoty, jež se rychle šíří vesmírem. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (81)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rádoby dobrodružná/fantasy dětská výprava vesmírem, která vede přes to nejhorší z Nekonečného příběhu, dětské tvorby Roberta Rodrigueze a málem potkáme i zlého klauna To. Tenhle film není dobře natočen, jeho tvůrci to vědí, ovšem je jasné, že takhle dobrý blockbuster natočit nelze. Negativní ohlasy, na které vždy prdím, tentokrát fakt nekecaly. Už úvodní rozjezd, koketující s filosofickými prvky, je značně zdlouhavý a absolutně nenaladí na příští dění. Hlavní hrdinka je šeredná a nesympatická až běda, to nás ještě vzápětí čeká herecky netalentovaná prasnice Oprah Winfrey v roli jedné ze tří kouzelných bytostí. Netvrdím, že knížka, podle níž film vznikl, nemohla být pěkná i čtivá, ke všemu budí dojem, že byla obsáhlá a tvůrci z ní provedli výcuc, který režisérka špatně a nefunkčně pospojovala. Ava DuVernay není dobrá vypravěčka příběhu, nijak jí nepomáhá ani scenáristické duo Lee & Stockwell, které filmy pro rodinné publikum umí, jenže tentokrát se nijak nesnaží o potvrzení své reputace. A režisérka nahodí několik vizuálně zajímavých scén, v závěru namíchá koktejl z temnoty, ale Pizdney děti šetří, takže o osud postav se divák bát nemusí. V tom nezvládnutém a nesourodém mumraji sebou melou hvězdy Reese Whitherspoon a Chris Pine (dobrá, jako jeden z mála snese přísnější metr), zbytek je tvořen z dobrých herců, ale třeba takový Levi Miller nepředvede vůbec nic. Film šel na filmovou scénu s ambicemi, které nenaplnil. Je pochopitelné, že poté, co nebyl pozitivně přijat diváky ani kritikou, se do našich kin už nedostane. A litovat nemusíte. Z kina byste stejně odcházeli nespokojení. Většina pozitivních známek je za obstojné technické zpracování a občasné stopy (nevyužité) originality. 5/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Možno bola myšlienka chválihodná, možno bolo technické spracovanie v niektorých momentoch unášajúce, možno boli herci celkom slušní, ale ten príbeh a priebeh, to bol fail, ktorý by nevytiahli hore ani iné herecké esá, než tie, ktoré sa tam zjavili. 3 hviezdy zo súcitu kvôli slušnému technickému spracovaniu a dobrej fantázii tvorcov a trikárov. Ale na viac ako 45-50% to jednoducho nemá a aj to som mierny. A toto vraj malo byť Nekonečným príbehom pre novú generáciu? Neverending Story je už legenda, ktorú poznajú aj malí aj veľkí aj kvôli hudobnému motívu, ktorý je nezabudnuteľný, aj kvôli svojej myšlienke. Jeho technické spracovanie je famózne aj v dnešnej dobe, samozrejme s prihliadnutím na zlaté osemdesiatky, ale originalita stvárnenia bola už v tej dobe omnoho ďalej, ako to dokázali dnes. Narozdiel od neho je A Wrinkle in Time snímok, na ktorý si buď už za rok nikto ani len nespomenie, alebo si bude spomínať s ťažkým srdcom len na to zlé, pričom myšlienka fantázie z Neverending Story a myšlienka lásky z A Wrinkle in Time by boli pekné dvojičky. ()

Reklama

Scraffy odpad!

všechny recenze uživatele

A Wrinkle in Time aneb Disney nevie, kam s peniazmi. To fakt takúto sračku plnú klišé hovadin, ktoré sme videli snáď v každom filme nám naservírovalo štúdio s najväčším dosahom a to v roku 2018?! Čo na tom, že to má ako-tak dobré efekty, keď celkový obsah nestojí ani za povšimnutie. Vcelku známy herci sa tu nechali takto hnusne využiť. Určite má Disney na nich nejakú špinu, lebo inak si to neviem predstaviť. Ono asi jediné scény, ktoré tu boli dobré a vcelku sa mi páčili boli, keď sa dostali do "zaseknutia" času, kde sa všetko naraz opakovalo. Tie deti, ako všetky naraz hopsali s loptami boli ako z nejakého hororu. Chémia medzi hlavnými postavami je strašná a urobená tak, že len čakáte, kedy sa pobozkajú, ale nakoniec aj tak neurobia, pretože je to Disney. Vo výsledku veľmi chaotické dielo, ktoré sa ani nečudujem, že distribútori ztiahli z kín. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Tento film mě přinutil pochybovat o tom, zda jsem již na tyto filmy starý či ne. Vždyť přece mám rád pohádky, nové kouzelné světy a věci, které nedávají tak úplně smysl. Tak proč jsem z tohoto filmu na vážkách? Zneklidnilo mě snad moderní pojetí pohádky, kdy se již do Never-never landu nechodí pomocí začarované skříně, ale za pomocí nějakých těch teorií o čtvrtých rozměrech (pojem tesseracting)? Vylekaly mne tři podivné Bohyně se skvělými jmény, které jsou sice jako nápad zajímavé, ale jejich vizuální provedení místy působí jako prostá odpověď "Ano" na otázku "jak si přejete vypadat?"? Jsem snad znepokojen příliš kýčovitým zjevem některých nejmenovaných planet? A nebo si prostě v duši uvědomuji, že děj je i na dětskou pohádku neskutečně slabý a poselství křičící z filmu na všechny strany působí účelově a směšně. Jistě, film má skvělé části a velmi dobré nápady, ostatně za to dávám hvězdičky, ale celkové provedení jednoduše není dobré. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Černo-bílý film plný barev, který byl jak na drogách, ale přesto se snažil diváka moralizovat. Protože jasně - být odlišný je v pohodě a člověk musí být za každou cenu rád tím, kým je. Pěkné houby - hlavně se toho nedržte, milé děti. Celý snímek byl výrazný asi jako Země zítřka - vůbec se nedivím, že jsem o něm od promítání v kinech vůbec neslyšel. Otravná a neustále nedůvěřivá hlavní postava, které samozřejmě nikdo nevěřil, protože si automaticky za šikanu mohla sama. Po ani ne deseti minutách nástup ujetých, rádoby sympatických postav a konečně i oslavované cesty napříč vesmírem kamsi, kde člověk viděl stromy se smát a publikum nad tím sjetým děsem řeky slzet. A nechybělo nějaké to rádoby temné drama, kde stačilo držet se toho, co jsem napsal na začátku, aby vše dobře dopadlo a zazvonil zvonec. Po 109 minutách díkybohu! Koncept divný, nesmyslný, nezajímavý, nesympatický... 3x ne. Nebýt to vysokorozpočtová produkce, asi by se to zasloužilo i o odpad. Takhle - ano, efekty byly fajn. A možná tam ani nebyly, jen jsem opravdu měl v těch lívancích k večeři jiný prášek, než ten kypřící. Fakt nevím. 20% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Režisérka Ava DuVernay nikdy nečetla knihu „A Wrinkle in Time“, na jejímž základě je film natočen. (griph)
  • Názov filmu sa objaví až na konci filmu. (Astonko)
  • Natáčelo se v Los Angeles v Kalifornii (USA) a na Novém Zélandu. (griph)

Související novinky

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

03.06.2019

Ava DuVernay (Selma) se svým prvním blockbusterem V pasti času zklamala. To ale studiím Warner Bros. a DC nezabránilo v tom, dát ji šanci natočit stomilionovou adaptaci bizarního komiksu The New Gods… (více)

Reklama

Reklama