Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (614)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trojka s přimhouřenýma očima. Scénář psal snad opravdu automatický hororový generátor, divím se, že si Warneři své temné universum neošéfujou po téhle stránce lépe. Ale konzumentům to asi stačí, no. Nejvíc mě na Sestře vyděsilo, že stejný člověk je podepsaný i pod scénářem druhé částí To. U něj se snad bude snažit víc. Pokud u Sestry stojí něco za pochvalu, tak výběr lokace a celkově prostředí starého hradu (vylepšený rumunský hrad Hunedoara). Ty staré chodby, sklepení, kaple a hřbitovy, to prostě atmosféricky působí, ne že ne. Bohužel tvůrci z toho svými schopnostmi nevytěžili nic moc navíc. Což mě celkem překvapilo, protože Hardyho předchozí The Hallow bylo boží. Je to celé takové nemastné, neslané, děj nezaháčkuje (ono to ani moc děj nemá - postavy přijedou, pak se nějakej čas jen tak potloukaj a motaj v kruhu, pak jedna z postav doslovně vysvětlí, co se děje, následuje naháněná se zlou jeptiškou a je konec), postavy jsou nezajímavé, lekačky pro děcka. V roce, kdy jsme se dočkali už poměrně nadstandardního množství povedených hororů různých subžánrů, musí tenhle mainstreamek nutně prošumět. Pro povedenou poctu starým Hammerovkám sáhněte radši po Léku na život či Ženě v černém. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když natočí někdo horor plný klišé, lidi nadávají, že je to to samé, jako sto hororů předtím a když to natočí někdo úplně jinak remcají, že je to jinak. Hardy dostal jedinou dobrou věc na druhém a nudném Conjuringu (ano, děsivého Valaka) a zcela jistě mohl natočit další tuctový horor z tohohle vesmíru, místo toho přidal nějaký ty bubáky a spíš než horor to je dobrodružný thriller kde se sice moc nestraší, ale furt se něco děje a příběh baví. Valak určitě mohl dostat víc prostoru, ale když je na scéně, tak opravdu děsí a hlavně funguje kurevsky silný soundtrack. Ze série zatím nemám kromě druhého Zajetí démonů vyložený problém s žádným a o sestře by se dalo říct, že jsem možná čekal trošku víc, ale nadprůměrný řemeslo to je určitě a konec který navazuje s frantíkem na první Conjuring vyloženě potěšil a tak nějak si potvrdil tu slabší čtvrtou hvězdu. Po naprosto famózním It už bude ale těžké natočit opravdu děsivý horor. 69%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako samostatný “sequel”, nie je “Sestra” žiadnym, vysloveným sklamaním. Nechápem, prečo podaktorí onanujú nad Conjuringom, s ktorým je síce úzko prepojená, no predsa každému muselo (mohlo) dôjsť, že tento príbeh už nemal z čoho čerpať, a tak bolo zapotreby nejakej odbočky, aby sa samotná story začala uberať iným smerom. Ja osobne som nadšený najmä z výpravy, hudby, no neposlednom rade prostredia, v ktorom sa táto ducharina s prvkami diabloviny (možno aj zombie???) odohráva. Kurva fix, do toho kostola by som nevkročil ani za bieleho dňa, nie to ešte po tme. Atmosféra ma solídne vtiahla do deja, raz so mnou fakt slušne trhlo, efekty boli taktiež peckové, a tak je fakt veľká škoda, že tých klasických klišé prvkov, nebolo predsa len o čosi viac. Čo sa týka scenára, nebudem sa sťažovať (až na drbnuté správanie postáv), lebo v dnešnej dobe natrafiť v tomto žánry na niečo originálne, je už naozaj čistá trúfalosť na hraje s fikciou. Divák v tomto smere zbytočne prahne po niečom, čo skrátka nemôže dostať. Je kopec lacných sračiek, ktoré behom roka vzhliadne, a tak pre mňa, je tento počin minimálne na úrovni lepšieho priemeru, ktorému ľahko prilepším. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, Matko představená, to byla ale píčovina !! Čekal jsem nudnou sračku, dostal jsem nudnou sračku, patří mi to. Celou dobu jsem se smál a chytal za hlavu. Tohle nesahá filmu The Conjuring ani po kotníky. Přesně ten typ hororu, pro nehororové fanoušky, dívající se pouze na romantické filmy, jo - těm pak přijde SESTRA, jako ultra mega Horor. Hvězda pouze za úvodní a finální scénu, která ale stejně patřila k  The Conjuring. Viděno pouze z povinnosti. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat naprosto fenomenálního pokračování s luxusním názvem Bratr, kde Valak o obnaženým kokotem vojede do prdele všechny, kdo marně doufali, že Sestra bude pěknej horor. Už nejednou se stalo, že bubák z filmu dostal svůj vlastní film, jako třeba panenka Annabelle nebo někdo jinej, jsem líná přemejšlet. Pokud se mě někdo zeptá, komu jeho vlastní film nejvíc domrdali, nebudu muset naopak přemejšlet vůbec a než otázku dořeknete, odpovím Vám - Valak, pyčo. Tahle jeptiška byla/byl v Zajetí démonů 2 totálně creepy ujetá svině démon a já div nechcala, když byl Valak na scéně. Takže zjištění, že Valak bude bubákovat v rumunským klášteře, mě nadchlo jak pannu bukkake. jenže ouha, Valak se trochu víc projeví až po hodině a jediný co předvede, je to jeho hučení, jako když Vám hučí u porna v kládě. Lekačky lacinější než 50ti letá děvka a jako bonus nejtrapnější možnej konec v duchu akce - Budeme nejvíc předvídatelný co to jde. Sečteno, podtrženo tak sledujeme jednu krávu se dvouma volama, co se motaj po klášteru za zvuku hučícího Valaka kdy vrcholem strašení je na plný pecky dunící ooooommmmmmmmmm. Atmosféra chcípla v tomhle, jako že hororu , první a až na jednu scénu sem tak celej film měla pocit, že mě někdo strašlivě zneužil, což po naskočení titulků už nebyl pocit, ale fakt. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Jeptiška je již druhou postavu z V zajetí démonů (2013), které se dostalo vlastního spin-offu po panence Annabelle, ta měla i pokračování. Zároveň se jeptiška v sérii objevuje již po třetí celkově, vidět jste ji mohli i v Annabelle: Zrození zla (2017). (hansel97)
  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)
  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno