Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (614)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z tria hlavních hrdinů se dal snést jen Demián Bichir, zbytek byl úplně ubohý. S úvodem jsem neměl problém, ten byl rozhodně více než fajn a jakousi atmosférou oplýval. Velmi sympatické mi bylo i to, že tvůrci vykreslili rok 1952 v Rumunsku jako těžký temný středověk a Rumuny jako zaostalé opice. V rámci hororu V zajetí démonů sestra vzbuzovala strach právě svojí tajemností. Tím pádem v momentu, kdy se zde poprvé objevila v plné své "kráse", tak všechno odešlo spolehlivě do kytek a veškerá atmosféra byla ta tam. Když si ten mladý retard přibral na záchranu brokovnici, tak jsem se nadobro ujistil, že tohle není úplně typ hororu, který by mě dokázal zaujmout. Atmosféra nějakým způsobem funguje pouze díky výběru vhodné lokace. Samotný klášter je děsivý sám o sobě. Bohužel tvůrci nepřidali nic navíc, ba dokonce jejich záměr s odkloněním se na nesmyslnou akční vlnu, kdy se rumunský pasáček prasat rozhodl místo křesťanských prupovídek a symbolů řešit situaci s démony brokovnicí, byl krajně ubohý. [50 %] ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ze světa Conjuringu je to po první Anabelle druhý nejslabší přírůstek. Proč? Tak nějak se zde opakuje vše, na co jsme zvyklí a tak jsme svědky klíšovitých okamžiků, které jako by režisér bral z nějaké knihy typu: JAK USPOKOJIT KOMERČNÍHO DIVÁKA PRO AMATÉRY. Každopádně film není úplně špatný, jen nabízí přesně to, co musí a nic navíc. Po dvou Conjuning filmech a Annabellách bych čekal větší rozhled a trošku inovace. Malá Farmiga je věrohodná i sympatická a Valak je vlastně dost nepříjemný. Přesto jsem však odcházel z kina s pachutí celkem promarněného potenciálu. Zklamaný nejsem, ale přál bych si být trošku překvapen. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutová únikovka z kláštera kdesi v Rumunsku, která je celkem na sílu naroubovaná na Conjuring. Sestra tancuje na hraně mezi mysteriozním hororem a fantasy filmem, takže to místy působí, jakoby se měl každou chvíli objevit HellBoy, který s pomocí starých artefaktů zavře portál do podsvětí. Místo něj tu ale pobíhá zmatená Farmiga s Bichirem, kteří mají dlouhé vedení a nechají se děsit prvoplánovými lekačkami. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle hodně bolelo. V druhém The Conjuring byla postava sestry, striktně odmítající dentální hygienu, naprosto děsivou čubkou a na londýnském předměstí strašit uměla. Bohužel, ve svém filmu je degradovaná nikoliv na řádovou sestru, ale na řadového bubáka. A to je zatraceně velká škoda, protože to prostředí starého rumunského kláštěra se sousedním hřbitovem slibovalo o něco nápaditější hrátky s atmosférou, než jen levné lekačky. Jenže to by musel mít taky trochu jiný scénář. Nebo zajímavější postavy. Takhle mám dojem, že ač Hardy (který u mě zabodoval se svojí peckou The Hallow) dělal za kamerou maximum, producenti mu do výsledku kecali víc, než bylo záhodno. Ze Sestry se tak stala celkem nudná a předvídatelná "pásovka" s již klasickým digitálním závěrem. (40%) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dobre, tak prídu do kláštora, straší tam démon, treba ho vyhnať, finiš. Čiže súhlasím s tým, že scenár je prvácky, ale takýto scenár má 95% komerčných duchárin. Nemám totiž pocit, že by po tejto stránke boli Žena v čiernom či obidva Conjuringy niečím výnimočnejšie, a všetkých týmto hororom sa to minimálne vyrovnáva. Aj keď je pravda, že v jednom momente počas filmu som sa zľakol, že tam začnú zo zeme vyliezať zombíci... v takom prípade by som možno uznal, že nápad je ojedinelý, ale asi by celý horor išiel do hája. Prostredie starého sídla je fajnové, atmosféru to má, herci neoslnili (ale ani to neposrali), triky pekné a nevidel som iný účel filmu ako sem tam vydesiť nejakým šokom. Takže aj keď je to zase o tom istom a pre mnohých to bude najskôr sterilné, aspoň je to celkom adrenalínové a až na pár slabších miest v záverečnej tretine môžem povedať, že film ubehol prekvapivo rýchlo. Horor roka to však nebude ani vo sne. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)
  • SPZ nákladního vozu, na něhož Otec Burke (Demián Bichir) omylem položí svá zavazadla, obsahuje i jméno démona „Valak“. (efenberger)
  • Chronologicky se jedná o první film v celé franšíze. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama