Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Princezna Jůlinka je normální holka. Zatímco na zámek přijíždí poselstvo krále Huberta, který se uchází o její ruku, hraje si s vesnickými kluky. Když zjistí, že by si měla vzít ošklivého krále, poškorpí se s královskými rodiči a uteče do světa. Cestou se seznámí se dvěma milými chlapíky. Netuší, že jeden je opravdové strašidlo Mulisák a druhý vodník Brčál. Putuje s nimi světem a společně se přidají k cirkusu Kuldan. Tady se princezna opět setká s Frantou, který jí před časem pomohl z nouze. Když se pak mladík vinou úskočného padoucha, polykače ohně Dejmora, dostane do pekla, rozhodne se ho odvážná princezna zachránit. Dobrodružná výprava mezi čerty začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (78)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, nic moc. Byla to taková ta typická pohádka o království, které vypadalo jako větší vesnice, největší autoritou se mohl pyšnit místní zubtrh pan Nebuč a vrcholem zdejší kulturní sezóny byl příjezd minicirkusu. Celá záležitost na mě působila dojmem odbyté práce na scénáři, jehož autorce zjevně nepřekáželo, že si musela občas převzít nějaký ten nápad z úspěšnějších počinů. Ve výsledku si příliš nepomohla, protože vznikl takový zvláštní slepenec, v němž zůstaly některé postavy podivně nevyužity (vodník a strašidlo), královská armáda kdysi evidentně (kdovíproč) bojovala u Solferina, a v němž byl angažován nejeden neherec (viz. zcela prkenný Petr Mikula). A pak se holt divák nemůže divit, když na královské hostině obstarává hudbu DJ Dudák. Jak říkám- větší vesnice. / Poučení: Když už uzavíráš smlouvu s ďáblem, přej si alespoň něco pořádného. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Takovým pohádkovým mišmašem nebo gulášem bych to nazval. Našlo by se zde několik vtipných situací hlavně díky dvojci strašidel, jinak jsme však svědky nelogického spojení pohádkových postav(peklo, bezhlavý rytíř,něco ze zlatovlásky) navíc zasazení ústřední dvojice(rovněž na pohádku na mě až moc lolitovská princezna) do cirkusového prostředí je asi poslední ranou pod pás jinak možná dobrému původnímu záměru. P.S.:A ty triky?? Na Borise Mastníka hodně odfláknuté. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina 80. let má svůj zvláštní pohádkový punc - pohádka vypadá spíše jako televizní film, neprovází ji velká výpravnost, peklo nemá atributy mocnosti, naopak - dá se lehce obelstít, většina děje se odehrává mezi venkovskými vrstvami obyvatelstva a hlavně pohádková království vypadají velmi chudě, tak trochu na pokraji bankrotu - asi jako Československo a celý východní blok té doby... Nejinak je tomu i v pohádce princezny Jůlinky z království se sídelním městem Královská Lhota... Podobné filmy: S čerty nejsou žerty ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky to skutečně připomíná spíš film, než pohádku. Já sama nemám v lásce ani tematiku cirkusů, tudíž mě to nezaujalo. Ale jinak to nebylo špatné, pár nápadů a dějovou linku to mělo. Ačkoli vlastně nikterak originální (až na ten cirkus). Jen jsem nějak nepostřehla, kdy se do sebe ústřední dvojice stihla zakoukat... Jako by se to dělo spíš mimo kamery. Jedním slovem zvláštní. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka na motivy Josefa Lady. Zlobivá princezna se nechce vdávat, na vdavky nemá ani pomyšlení. Radši uteče. Potká dvě dobromyslná strašidla, Habaděje Brčála a Mulisáka. Společně se dají k cirkusu. Získá si srdce mladého artisty Františka Kuldanů. Vysvobodí ho ze spárů pekla. Jak to v pohádkách bývá, i tady končí všechno dobře. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na konci pohádky, když vojáci obléhají cirkus, jsou v pozadí na několik sekund jasně vidět sloupy elektrického vedení. (Mishell)
  • Cirkus Berousek na natáčení zapůjčil i několik svých zvířat, konkrétně šlo o koně, papoušky a opici. (Seteh)
  • Scény s cirkusem vznikaly v obci Hroby u Radenína. Natáčení se zúčastnil cirkus Berousek, který na místní louce postavil maringotky a šapitó. Dnes na místě stojí bioplynová stanice. (Seteh)

Reklama

Reklama