Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (183)

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská sluníčkářská propagace jak se sluší a patří... Prvnímu dílu jsem dal čtyři hvěvzdy, neboť tenkrát před lety mi to přišlo ještě zábavné, bohužel dnes už to tak vtipné není. Rozhodně bych tento snímek nenazval komedií, protože se spíše jedná o dokument vystihující reálie západní Evropy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bežne by som dal 3 hviezdy, ale tu pridám. Clavier je jednoducho pán herec a v tomto filme nikto za ním nezaostáva. Jasné, že to nedosahuje kvalitu jedničky, napriek tomu je tu dosť nápadistosti aj vtipu. Jasné, že je to slniečkársky film, ale napríklad LGBT propaganda tu nie je tak hnusne tlačená, ako v iných deviantných filmoch. No a my obyvatelia strednej Európy musíme vidieť tento film len pozitívne - čím viac bude vo Francúzsku a západnej Európe promigrantských filmov, tým je väčšia šanca, že si ich tam dobrovoľne naberú a nebudú nám ich vnucovať. ()

Reklama

Chmur 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak mohou různé sexuální orientace, rasy a kultury žít krásně pohromadě v prosluněné Francie. Já bych si také přál, aby lidé k sobě byli slušní a ohleduplní bez ohledu na barvu pleti, vydělané peníze a sociální statut, jenže tak to prostě nefunguje. Nefunguje a nikdy nefungovalo. Zvláště pak ve Francii. Asi proto točí tyhle filmy, kde chtěj na chvíli věřit v opak. Celý film je tak unylý a nudný. Posledních pět minut je tak sladkých, že se z toho člověk skoro až dáví. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Příjde mi, že dvojka je v podstatě kopie jedničky. I některé scény jsou skoro stejné, jen třeba trochu přehodili role. Humor zůstal podobný jako v prvním díle. Tvůrci se tak opět trefují do dnešní doby, přichází spousta narážek na korektnost, menšiny...Aby pak v závěru všichni došli k míru a pochopení všeho možného. Pro mě na stejné úrovni jako jednička. Pár vtipů se povede, ale prostě to nestačí. Francouzské komedie posledních let mi připomínají ty naše. Všechny jedou jako před kopírák, ale z nějakého důvodu nedokážou navázat na éry crazy komedií z minulého století. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně nejlepší a nejvtipnější komedie, co jsem za poslední roky viděl. Daleko lepší než jednička, a to je co říct. Vtipy, které si dělají humor absolutně ze všeho vč. rasismu, imigrantů, Francie, nordic walkingu a dalšího. Obrovským plusem je český dabing, který je tady prostě bezkonkurenčně skvělý. Prostě jednoduše řečeno film ideální na úplné vypnutí a bavení se nad humorem, který se tady servíruje celých 90 minut od začátku až do konce, dlouho jsem neviděl celé kino se tak nahlas smát. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)
  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)

Reklama

Reklama