Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (183)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Co jsme komu zase udělali? je skvělá komedie, tvůrci opět přišli s něčím originálním, co neztrácelo na vtipu. Pobavila jsem se stejně dobře, jako před několika lety u prvního dílu. Zeťové opět nezklamali, a ani postoj Marie nebyl k zahození. Její styl vyřešení situace byl prostě bravurní. Nečekané zvraty, vtip v každé sekundě a k tomu skvělé herecké výkony. Tomu nejde se nezasmát. Co jsme komu zase udělali míří tryskovou rychlostí mezi mé oblíbené filmy. Rozhodně doporučuji se na něj podívat, zábava téměř zaručena. ()

Ema57 

všechny recenze uživatele

Svižný Christian Clavier a svižná komedie, ve které nechybí situace, které si dělají srandu: z židovství a klišé o obchodování, z lesbické lásky, z černošské zarputilosti, z muslimství, z nordic - walkingu, z plivání na zem, z francouzského labužnictví, z Shakespeara, respektive z Othella. Vlastně docela odvážný film s milou a vlasteneckou pointou. Merci. Dobře jste nám to zase natočili! ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se právě před chvílí vrátila z kina a plna čerstvých dojmů zhodnotím svůj zážitek. Druhý díl je neméně půvabný jako ten první, byť je trošku vážnější, ani ne tak formou jako obsahem. Pořád se jedná o typicky francouzkou komedii plnou vtipných hlášek a komických situací, jen podtext se více týká aktuálního tématu migrantů a bohužel místy, naštěstí jen místy je maličko křečovitější. Přisuzuji to snaze tvůrců zahrnout do filmu, co nejvíce aktuálních témat (od migrantů, přes děti migrantů, homosexuály a mileniály). Každopádně i tak se díky skvělému původnímu obsazení, dobře napsaným dialogům a několika opravdu vtipným hláškám, podařilo natočit velmi dobrou záležitost, u které jsem se královsky bavila. Za mne 85%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bežne by som dal 3 hviezdy, ale tu pridám. Clavier je jednoducho pán herec a v tomto filme nikto za ním nezaostáva. Jasné, že to nedosahuje kvalitu jedničky, napriek tomu je tu dosť nápadistosti aj vtipu. Jasné, že je to slniečkársky film, ale napríklad LGBT propaganda tu nie je tak hnusne tlačená, ako v iných deviantných filmoch. No a my obyvatelia strednej Európy musíme vidieť tento film len pozitívne - čím viac bude vo Francúzsku a západnej Európe promigrantských filmov, tým je väčšia šanca, že si ich tam dobrovoľne naberú a nebudú nám ich vnucovať. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování francouzské komedie o otci, kterému se dcery provdaly za žida, araba, číňana, a afričana, tak tentokrát řeší že se všichni chtějí odstěhovat z Francie, čemuž otec v podání Claviera chce zabránit. Už to není tak originální a překvapivé a ani vtipné, já se asi hodinu nechytal dokud nezačala "akce" s cílem zadržet své zetě doma. Tři hvězdy této inteligentní, konverzační uhlazené komedii dám asi pro mou slabost pro Claviera, protože ten chlapec každým výrazem v každé sekundě záběru je 100%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)
  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)

Reklama

Reklama