Reklama

Reklama

Hrůza na jevišti

  • Česko Jeviště děsu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Klasická vyvražďovačka na italský způsob – brutálnější, krvavější, zábavnější! Nucený přesčas v divadle se jedné deštivé noci stává pro skupinku herců čirou noční můrou. Nacvičovaná kriminální hra se s příchodem šíleného zabijáka mění v krutou realitu a více, než o cokoli jiného, jde bezbranným hercům o holý život. Není kam uniknout a duševně nemocný vrah v soví masce nezná slitování. Divadelní jatka začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tento italský horor, je sice béčko jako hrom, ale disponuje slušnou atmosférou a připraví divákům i pořádnou porci napětí. I když je plný těch nejznámějších lekaček (ta u zrcadla je ale fakt slušná), klišé a má příšernou hudbu, jsou tady i plusy. Například vrah v atypické soví masce, místy až přehnaná brutalita (končetiny létají vzduchem) či scéna, kdy vrah aranžuje své oběti. Potěší i zajímavý závěr. Nebyl jsem nespokojen, dobře jsem se u tohoto filmu bavil. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Giallo by som to nenazýval i keď mal v sebe istí "DarioArgentovský" feeling (Niečo v štýle Démoni bez vtipu). Avšak ide o čistokrvný slasher akoby z pera Johna Carpentera vypadol. Malo to celkom zaujímavé nápady... Noc v uzamknutom divadle kde herci skúšajú násilnú hru kde vrah s maskou sovy zabíja a znásilňuje. Utečenec so psychiatrickej kliniky sa chytne hlavnej úlohy vraha a postupne v nesmierne strašidelnej maske sovy zabíja jedného človeka po druhom. Vraždy sú pestré kruté a nesmierne krvavé. Vrah má talent a fantáziu. Nechýbajú vraždy so sekerou, vŕtačkou či motorovou pílou. Mňa to veľmi príjemne prekvapilo jediné čo mi tu vadilo a je to častá vada filmov 80´s rokov je soundtrack (tá elektronická hudba je hrozná) ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Se svým celovečerním debutem se samouk italského hororového průmyslu i přes pár problémů (trochu pomalejší rozjezd a místy nechtěná směšnost) neztratil. Základní stavba je klasická vyvražďovačka s příběhem, který vás ani nijak nezaskočí, ale Soavi tady předvádí svůj talent - vizuální styl. Kromě originálního kostýmu vraha Soavi v hodně scénách během hodiny a půl bez problémů v opravdové budově divadla vytvoří napětí, nervozitu i z auta zaparkovaného v lijáku a pomyslné zlaté momenty filmu jsou scéna vraždy na jevišti, ve sprchách a finále, ve které vyšinutý zabiják konečně doinscenuje svoje představení a usedne na trůn v doprovodu hudby, to je prostě čistý Soavi. 3,5/5. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia gialla a slasheru obsahuje veci kladné aj záporné, čo dané žánre obsahujú. Parádne prostredie divadla a jeho zákulisia, krvavé mordy, ale aj nesmierne tupé postavy a ich extrémne nelogické rozhodnutia. Predovšetkým vo finále sa ako final girl, tak vrah, chovajú tak dementne, že to Soavi a Eastman proste nemohli myslieť vážne. Potom tu máme kľúč, ktorý treba otočiť v zámku asi desaťkrát a políciu, ktorá iba sedí v aute a nič nerobí, pretože vedenie im nenariadilo byť na mieste činu, ale vonku v aute. No a tak ďalej, a tak podobne. Ale zábavné to je, o tom žádná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film, od kteryho jsem cekal kurevsky strasidelnej horor a nakonec to nebylo nic extra. Proste klasicka vyvrazdovacka, kde jsou celkem dobry smrti, ale mohli by bejt lepsi. Prostor zamceneho divadla sice filmu misty doda na atmosfere, ale zase to misty pusobi dost divadelne. Jinak herci spatny nejsou, hudba je celkem solidni a obcas to je i docela napinavy. Jenze problem je, ze to neprinasi nic noveho, cekal jsem brutalni italskej horor, kde budou litat streva vzduchem, ale nakonec to bylo dost mirny, takze jen 3*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • České vydání od Řitka video je cenzurovaná verze ve formátu 4:3, zatímco originál je natočen pro ratio 16:9. (BoredSeal)
  • Režisér Michael Soavi ve filmu ztvárnil roli mladého policisty v policejním autě venku u divadla. (hladass)
  • Luigi Montefiore napsal scénář pod jménem Lew Cooper, jedním z mnoha pseudonymů. (hladass)

Reklama

Reklama