Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

tombac 

všechny recenze uživatele

Věru, mezi zombie seriály špička, ale jen kvůli morálně pochybné a neschopné postavě zbabělce a hňupa, který neváhá udělat rozhodnutí ohrožující život hromady lidí, a jenž přebíhá mezi oběma stranami barikády, jak se to hodí, ale asi protože se chová jako naivní jelito, je všemi bláhosklonně tolerován a vše mu projde, bych seriálu nedal 5*, ani kdyby to byl excelentní náser. Tvůrci si pomáhají v rámci nekomplikování děje několika berličkami typu hrdinové v prekérní situaci, střih a hrdinové zdrhají na místě, kam kdyby se chtěli dostat, tak většina to nestihne a zařve. O častém zabíjení nemrtvých sekem přes krk nemluvě. Ale dost frflání, je to pořád dost dobré, výpravné, napínavé a zasazením do historické epochy korejských dějin atraktivní. 1. a 2. série: 8/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, dokoukáno a je čas hodnotit! Na úvod bych řekl, že po zklamání ve formě seriálu The Walking Dead (ukončeno po první sérii), jsem dal šanci dalšímu zombie seriálu a moc dobře jsem udělal. Již dlouho se nestalo, že by mne nějaký seriál takto pohltil a já ho celý projel v několika dnech. Zejména na seriálu oceňuji dvě věci. Jednak ukázku Feudálního uspořádání korejské společnosti zde bylo bezchybně vykresleno a byla radost sledovat jejich smysl pro čest a naprostou loajálnost vůči svým pánům. Zejména mě pobavilo, když šlechticům přišlo horší, když na ně útočili vesničani a vůbec jim nepřipadalo divné, že se lidé na ulici požírají za živa a nebo služebnictvo neustále upozorňující své pány, že zasluhují zemřít kvůli sebemenší chybě které se dopustili. A za druhé ona kombinace mocenského souboje s propuknutím zombie pandemie prostě nemohlo být zvládnuto lépe. Ke sledování mne dovedlo dílo Království Zombie, které i když se mi zprvu dost líbilo, tak ve srovnání se seriálem zdaleka nedosahuje takových kvalit. 93% a zvažuji přidání do mých TOP 10. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Hra o trůny našla právoplatného pokračovateľa svojho odkazu. Království zombie z historického hľadiska vyzerá a pôsobí naozaj realisticky. Do tejto doby tvorcovia zasadili zombie mor, ktorý tomu všetkému dodáva šmrnc neokukaného mixu. Odohráva sa tu bitva o moc, ktorú zvádzajú tí najmocnejší a najurodzenejší. Dostanete chutnú dávku bezcitnej krutosti. Druhá bitva je proti neustále sa rozrastajúcej horde zombíkov. Súboje tu vyzerajú prvotriedne. Krv a hlavy striekajú/lietajú na všetky strany. Najväčší audiovizuálny pôžitok seriál poskytuje vo chvíľach, keď sa horda valí na obete. Komparzom sa skutočne nešetrilo. Od čias Statečného srdca pravdepodobne najlepšie zvládnuté hromadné akcie bez použitia počítačových trikov. Veľkým kladom je naozaj chytrý scenár. Všetko je zaujímavo premyslené, vysvetlené, absentujú logické kolapsy či samoúčelné blbosti. Čo mi teda bránilo dať plný počet *? V Hre o trůny som si našiel obľúbencov, ktorým som fandil, aby sa dožili konca. Tu niečo také nehrozilo. Postavy sú postrádateľní služobníci príbehu. Jediná, ktorá mi naozaj sadla bola kráľovná (Hye-joon Kim). Teším sa na záverečnú tretiu sériu. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno mě k seriálu přitáhlo spíše lákavé historické období, asijská exotika a doufání, že v příběhu půjde kromě strašidelného napětí i o dvorské intriky. (Seriálová nabídka je bohužel malá, takže beru skoro vše, co je k dostání. :) Se zombie jsem při tom všem pochopitelně počítala, ač je příliš v oblibě nemám. Seriálu skutečně nechybí (alespoň místy) napětí, kazí ho ovšem přístup k postavám. Hrdinové působí mnohdy až příliš jako karikatury, což se do hororového žánru úplně nehodí, jejich chování je až příliš přestřelené a postrádají pak na uvěřitelnosti. Ten křečovitý pokus o humor na mě působí až nemístně. Jenže... seriál je natočený podle komiksového příběhu a v něm mohou být hrdinové záměrně zesměšňovány a zjednodušovány. Takže, můžu tu komiku seriálu vůbec vyčítat? - Příběh dokázal udržet můj zájem, osobně bych však oželela dlouhé krvavé potyčky, ty jsem místy přetáčela a dívala se raději o kus dál. - Něco do sebe Kingdeom má, ač nejsem cílová skupina. Vyšší hodnocení vzhledem ke svému zaměření a výše uvedeným důvodům dát nemůžu. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl býval řekl, že spojení historie a zombíků bude takhle skvěle fungovat. Klobouk dolů nejen před zajímavým scénářem, který kombinuje politické intriky s šířící se nákazou, ale především před kaskadéry a trikovými specialisty, protože během některých momentů jsem měl o kaskadéry opravdu strach, pár úmrtí vypadalo velmi naturalisticky. Masky sice nejsou tak působivé jako v Živých mrtvých, ale faktor zábavnosti je úplně někde jinde (v případě Kindgom mnohem výše). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama