Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky hodně dobrý, scenérie, hudba, kostýmy, záběry na Japonskou krajinu. Postavy taky nejsou zrovna nejhorší, nakažení konečně jinak vymyšlení, jenom mi celkem pokulhávala akce, které bylo málo a byla celkem utahaná a neefektivní. Pár dobrých řezů katanou tam bylo, ale nic, co by stálo za zmínku. Víc mě bavila politická linka přilběhu a absolutně nechápu, jak to mohlo takhle někdy existovat. Ve výsledku celkem příjemnej seriál, kterej rychle utekl, ale zrovna tenhle se mohl táhnout a víc zabrat, hlavně u cíle. 4* a.k.a 75% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jížní Korea s Netflixem servíruje nekompromisní Zombie Survival v 6 dílech a je to paráda, kde si příjdou na chuť fanoušci Historie, Zombie, Asie a palácových intrik. Král umírá a jediným následovníkem trůnu je korunní princ, ale s tím nesouhlasí jiné rody a začíná hon na prince i boj o trůn v pozadí zombie apokalypsy. Herecky naprosto skvělé, korunního prince si divák oblíbí od prvního momentu a to i jeho společníky, kde mě velmi bavil lovec tygrů, který předváděl hezké kousky. Je zde hezky a originálně vyobrazen původ samotného viru a zombie mají zvláštní schopnost ( ožívají pouze v noci) a všichni se můžeme shodnout na tom, že zombie sekvence ve třetím díle, je nejen vrchol série, ale také špičkou žánru. Za chválu stojí ještě překrásná krajina, paláce a kostýmy a také hezky dávkované zvraty, které mají šmrnc. Na chuť si příjdou i milovníci useknutých hlav. Jediným mínusem je, že seriál končí v tom nejlepším a nezbývá jen než čekat na druhou sezónu. 85% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zatímco celý západní svět se už devět let utápí v největším hypu televizní historie a nekriticky hltá nefunkční telenovelu s tragickými postavami, kdy se v té lesní parodii na zombie seriál (přesně) 131 epizod vůbec nic nestane. Korejci se s tím neserou a během šesti epizod plných svižného tempa, představí výpravné historicko-politické drama z feudální Koreje, doplněné o zombie horor jak z příručky moderního zobrazení starých hororových prvků. Samotného mě až šokovala schopnost tvůrců tak umně skloubit zdánlivě nesourodé historické drama a akční zombie horor do funkčního celku. To vše ve filmařském hávu vysokorozpočtového západního seriálu (vypadá to vizuálně ještě lépe než nedávný Marco Polo), ovšem vše "Made in Korea" + podpora Netflixu. Ten seriál je zkrátka tak kvalitní, že v něm fungovaly i ty grotesktní postavy, které měly komediálně odlehčovat děj. Jestli se tomuhle neodklepne pokračování, bude to seriálový zločin. 95 % ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Daebak!!! Překlad: “Trefa do černého!!!” V historicko-zombie provedení. Jiné, než standardní korejské seriály, přesto ale korejské. Kdo čeká horor, bude zklamán. Kdo není zvyklý na asijskou tvorbu, může si stěžovat na pomalost. Kdo je zvyklý, toho bude seriál držet od začátku do konce. Tvůrci se vykašlali na standardních minimálně 16 epizod a natočili jen šest, takže je to kompaktní a nenatahované. Těším se na druhou sérii, jen je škoda, že ji neudělali hned. Doo-na Bae super, ostatní herci také. Občasné záběry z výšky, použité zde, registruju v korejském seriálu poprvé. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=4l-yByZpaaM ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama