Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

kingik 

všechny recenze uživatele

Neesonovy smrtící dostihy s mrazem a mrtvolami. V podstatě je to dobrý film/remake. Doufám jen, že se v budoucnu nenatočí letní verze, v níž Neeson na pláži bude lámat sanice modelkám v bikinách za to, že jeho filmová dcera zemřela po nadměrném po(u)žití opalovacího krému. Kdo nezná původní norskou verzi, nebude se určitě věšet a tahle předělávka mu přijde vhod, ačkoliv dotyčného patrně nepřiměje zhlédnout i původní dílo. Liam Neeson už jen variuje svoji notně obnošenou vestu dobrotivého mstitele, variuje ji samozřejmě náležitě dobře, avšak zajímavější mně přišla nevycválaná cháska kolem něj, respektive jeho protivníci. Je z čeho vybírat, existencí je slušná řádka, načež dominantním parchantem, kterému se dá i zvráceně fandit, je Tom Bateman. A řada nohsledů z obou nesvářených gangů také stojí za povšimnutí i indiánský původ mnohých z nich. Je celkem nepochopitelné, že původní dílo i jeho remake spáchal tentýž tvůrce. Postihlo to svého času i kvalitního francouzského režiséra Francise Vebera, který se za Velkou louži nechal zlákat remakem úspěšných Uprchlíků, načež za nové obsazení i američtější pojetí dostal jen impotentní zábavu a rychle se vrátil do své domoviny. Hans Pettera Molanda sice takové fiasko nepostihlo, nevyrovnané dílo, vzhlížející se v opusech slavných režisérských jmen, to rozhodně je. Určitě bych zkrátil stopáž. Tak o dobrou půlhodinu. Postupně to ztrácelo energii a říz. Dále bych režisérovi rozmluvil, aby ze sebe nedělal Tarantina druhé kategorie, ale aby více zapracoval na kreativnosti jednotlivých scén. A třetí radou je, aby napříště zapracoval na napětí. To se filmu dostávalo jen sporadicky. A také, aby si ohlídal nežádoucí odrazy objektů natáčecího štábu v okénkách aut. Chválím tasení střelných zbraní a popisky mrtvých účastníků tohoto zájezdu, kde Liam zláme vaz každému, kdo se neprokáže platnou vstupenkou na jeho území. 6/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som videl, ako Michael Haneke nakrútil dva totožné filmy (Funny Games a Funny Games USA) iba preto, že Američania neradi čítajú titulky a majú dosť peňazí. Predpokladal som, že nikto už podobný lapsus nezopakuje. A Hans Petter Moland z neznámych a mne nepochopiteľných príčin neodolal a spravil po piatich rokoch to isté. A mne neostáva nič iné, ako dať filmu bez ohľadu na jeho kvalitu dve hviezdičky, aby som tým potvrdil svoj názor, že tento film nemal byť nakrútený. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Made in China :-D ...ale je tam toho viac, oveľa viac. Sa to tvári ako zábavka na jedno použitie (a takou to v prvom rade aj je), no medzi riadkami to neprestáva podpichovať, strkať, štípať. Som rád že Moland pri amerikanizácii svojho filmu nevymenil balkánsku mafiu za Afroameričanov alebo prisťahovalcov ázijského pôvodu (takto je to korektné?), ale za Indiánov (takto je to správne!)... a odrazil sa od toho skvele, vyťažil z toho neporovnateľne viac, než úporne sa snažiaci a hysterický kvíliaci Sheridan. Molandovi Indiáni sú z mäsa, kostí (a krvi!), sú to Indiáni dnešnej Ameriky, nie projekcie beztak neúprimných výčitiek či strojených piet. (a Neeson by aj so svojou impozantnou figúrou mal čo najskôr natočiť poriadne rytierske fantasy... napríklad Sparhawka). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Remake výborného snímku "Kraftidioten" s Liamem Neesonem v hlavní roli se bohužel moc nepovedl. Je to dáno pravděpodobně tím, že na remake je prostě moc brzy. Vždyť původní snímek je pouze 5 let starý. Avšak i poté, co od tohoto detailu opustíme, zjistíme, že i po filmové stránce nejde o tak závratný úspěch jako u severského počinu. Cold Pursuit má totiž nějakým záhadným způsobem velmi vágní scénář, kterým bohužel berou zavděk mnohé poměrně zbytečné scény a hluchá místa. Přidejte si k tomuto všemu i neúměrnou stopáž a dostanete snímek, jenž ani sympatický drsňák Liam Neeson či úchvatné reálie okolí Denveru nezachrání. Škoda. PS: Pokud mohu radit, sáhněte raději po originálu z roku 2014. Nebudete litovat! „Yeah, to let the fish get at them. They'll eat the flesh off the bones. So the bodies don't fill with gas and rise. They stay at the bottom.“ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Mohl by jste prosím ustoupit z toho koberce? '' ------- Tu norskou věc mám, ale ještě jsem ji neviděl. U tohle jsem si zprvu povzdechl, ach jo, další věc s mstícím se Neesonem. Posledně mu unesli dceru tak lámal krky a zamačkával ohryzky kdesi na Balkáně, tady je to syn a mrazivé pustiny kolem Denveru. Naštěstí to vezme tak trochu jiný obrat i grády a nejedná se o osamnělou pouť mstitele. S radostí jsem zase po čase viděl Lauru Dern a mám dokonce po hříchu pocit, že to je od doby kdy v dvaadevadesátém na Isla Nublar prohrabávala rukou triceratopsí bobek poprvé. Naštěstí od určité fáze převezme dění ve filmu do rukou mafie a tak divák nemusí kroutit hlavou kde ten silničář vzal všechny ty zabijácké schopnosti. Vždycky jindy je totiž Neeson bývalý agent, nebo vysloužilý voják a tak se to dá chápat, ale silničář? Každopádně jak vidno i silničář se umí nasštvat a tak bych si ty každoroční hlášky na lehce poprášené silnici sněhem ve stylu ,,silničáři zase zaspali'' sakra rozmyslel. Kdo ví kdo poslouchá a jak moc se ho to dotýká jeho profesionální cti ! :-). Od poloviny se film stává černou komedií a s tím i končí a tak nějak jsem ke konci nevěděl co si o tom všem myslet. Ale bavilo to, to jo byť z toho šla na člověka slušná kosa. Až tu bude zase někdo u 5 cm poprašku mluvit o kalamitě ať si vybaví ty třímetrové závěje z tohole filmu ! :-). Dávám za tři medvědí zuby. * * * ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)
  • V čase 01:26:27, kdy přicházejí Indiáni do foyeru horského hotelu, sedí v křesle dívenka s rouškou a snaží se přes ni napít. (Scott67)
  • Natáčení začalo v březnu 2017, natáčelo se v Kanadě v provinciích Britská Kolumbie a Alberta. (Varan)

Reklama

Reklama