Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (353)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asi nejzbytečnější film, který jsem letos v kině viděl a byla by škoda, kdyby se jednalo o jednu z posledních Neesonových rolí. Film je remakem norského Kraftidioten, což ze strany Američanů chápu, protože oni se na Evropské filmy koukat nebudou, co však nechápu, proč film režíruje tentýž režisér a to vidím snad poprvé, kdy originál a remake natáčí jeden chlap a to je i kámenem úrazu, protože ten film je naprosto stejný. Sledovat film, kde vím kdo umře, jak umře a jak to celé skončí jen s jinými herci nemá pro mne moc smysl, humor na mne podruhé už nefungoval a hlavně se ztrácí pointa celého filmu, jelikož originál byl jakousi černohumornou parodii na Norské mafiány s krásnou Norskou přírodou, kdežto tohle se natáčelo v Kanadě a vtipné výstřely padají spíše do prázdna. Liam hraje svůj standard, ale záporák je výrazně slabší a po akční stránce taky není oč stát. Uvažoval jsem z kina odejít. 40% Za Liama a celkem slušné řemeslo, jinak zbytečnost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kterak z rodinného dramatu vypadne černohumorný guláš, ve kterém je zabíjení rutinou. Tyhle ingredience mi dvakrát nevoněly. Chuť mi chyběla. Remake Boje sněžného pluhu s mafií natočil ten samý režisér. Proč ne? Poučil se z chyb, napodruhé volil lépe, nabízí se napsat. Jenže.. Charismatický Liam Neeson už mstil kdekoho. Vede obyčejný život, mezi vyhlášenými sjezdovkami protahuje se svým sněžným pluhem několikrát denně zoufale neprůjezdné silnice. Lusknutím prstu ovšem přijde o syna. Lusknutím prstu dojde k odcizení s manželkou. Lusknutím prstu spáchá první zločin. Je totiž přesvědčený, že synek nebyl žádným feťákem a nepředávkoval se (i když nějaký ten škraloup by se našel). Má pravdu, chlapec jeden. Kolotoč odplaty se rozjíždí, jedna celá mafiánská větev začíná řídnout. A do toho se ještě začne ozývat indiánská (drogová) konkurence. Takže se jedna osobní msta stává součástí války dvou nemilosrdných gangů. Jenže celkově ono coenovské ražení neladí. Norský filmař Hans Petter Moland se slušně rozjel, ale brzy podřadil a líně doklouzal do finále. Černý humor mám rád, chápu nadsázku, ale tady to všechno vyznívá tak nějak zvláštně. Pomníčky ve formě mezititulků, koulovačka indiánských gangsterů nebo posedlost zdravou stravou (a ještě ve stejné podobě třikrát denně) je sice určitým ozvláštněním, ale v celkovém vyznění to nemá žádný význam. Scén, které nevtáhly, je víc. Bohužel. Víceméně zklamání. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem remake, takže jsem rád, že hodnotím obejktivně bez srovnávání. Je to příjemný mix černého humoru s brutalitou a akcí, na kterém sice je vtipná jeho přiznaně předvídatelná repetitivnost, ale nakonec se utopí v dlouhé stopáži. Neeson celkem mdlý, ale na roli se to hodí. Jsou to lepší tři hvězdy, ale na hodinky jsem v sále koukal, takže... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Skandinávskou verzi jsem neviděla a jak se znám, líbila by se mi víc. Ale ani toto zpracování mě nijak nepohoršilo, zábava dobrá, moje oblíbená Laura Dern zahrála sice pomálu, ale za to silně, Liam Neeson byl tradičně fajn. Film pokládám spíše za černou komedii, která se na velkém plátně moc pěkně vyjímá. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Než se vyjádřím k filmu, tak bych rád napsal, že Liama Neesona mám stále rád, i když ho před třiceti lety chytly nervy a chtěl zabít jakéhokoliv černocha, i kdyby to nebyl gangster/násilník, či ten co mu znásilnil kamarádku. A je fajn, že to mohl říct takhle do prostoru, do jisté míry se mu muselo ulevit, shodit ze sebe tenhle kámen, který ho třicet let tížil. Nicméně tím se vysvětluje, proč v roce 1989 tak málo hrál a hrál jenom ve filmu "Nejbližší příbuzenstvo". Každý člověk, má za sebou něco, na co neni pyšný, jde jen o to vypořádat se s tím a umět jít dál a Liam Neeson to dokázal. Tak a teď k filmu, film na jednu stranu chce být drsný což by šlo, pak chce být zase vtipný, to by také šlo, ale samostatně, né tahle kombinace, kdy je vše na půl a nic neni stoprocentní. Ty přechody, mezi vážnost a humorem, sou občas dost křečovité, občas nějaký ten vtip vyjde, občas taky ne, v obou dvou případech, je to však na filmu znát. A stou vážností, je to stejné, film si drží tempo nějakých deset - patnáct minut, syrového drsného thrilleru a pak příjde na řadu nějaký ten vtípek a já sem vlastně nevěděl, jestli se mám smát, nebo ne. Co se týče hereckých výkonů, hlavní záporák, je dost magor, aby jste jím byli zhnuseni a Liam Neeson, zde hraje svůj standart a nijak výrazně nevybočuje. Na kultovku, to sice nebude, ale katastrofa, to taky neni, byť je to jeden z těch slabších filmů s Liamem Neesonem. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)
  • Jedna z postáv vo filme si robí srandu zo sexuálnej povahy mena Nels Coxman. V pôvodnom nórskom filme, ktorého je toto remake, sa hlavný hrdina volá Nils Dickman. (Arsenal83)

Reklama

Reklama