Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (354)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem remake, takže jsem rád, že hodnotím obejktivně bez srovnávání. Je to příjemný mix černého humoru s brutalitou a akcí, na kterém sice je vtipná jeho přiznaně předvídatelná repetitivnost, ale nakonec se utopí v dlouhé stopáži. Neeson celkem mdlý, ale na roli se to hodí. Jsou to lepší tři hvězdy, ale na hodinky jsem v sále koukal, takže... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slušný a vlastně poctivě vydělaný prachy holt nesmrdí a podivovat se nad Molandovou motivací k tomuhle remaku vlastního filmu absolutně nemá význam.  Boj sněžného pluhu s mafií jsem viděl relativně nedávno a byl jsem z něj nadšený, holt typicky severská černočerná mrazivá ulítlost. Americká verze je pak  lehce učesanější a trochu zkratkovitější či lépe stravitelná, jinými slovy i pro amerického deb..diváka konzumovatelná. Liam je ale dokonalej a místy mi kacířsky přišel lepší i než Skarsgard, ale to je asi jediné pozitivum. Bez znalosti by to možná vzhledem k mé oblibě podobných přímočarostí byla silnější trojka či i slabší čtyřka, ale takhle za dva. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Než se vyjádřím k filmu, tak bych rád napsal, že Liama Neesona mám stále rád, i když ho před třiceti lety chytly nervy a chtěl zabít jakéhokoliv černocha, i kdyby to nebyl gangster/násilník, či ten co mu znásilnil kamarádku. A je fajn, že to mohl říct takhle do prostoru, do jisté míry se mu muselo ulevit, shodit ze sebe tenhle kámen, který ho třicet let tížil. Nicméně tím se vysvětluje, proč v roce 1989 tak málo hrál a hrál jenom ve filmu "Nejbližší příbuzenstvo". Každý člověk, má za sebou něco, na co neni pyšný, jde jen o to vypořádat se s tím a umět jít dál a Liam Neeson to dokázal. Tak a teď k filmu, film na jednu stranu chce být drsný což by šlo, pak chce být zase vtipný, to by také šlo, ale samostatně, né tahle kombinace, kdy je vše na půl a nic neni stoprocentní. Ty přechody, mezi vážnost a humorem, sou občas dost křečovité, občas nějaký ten vtip vyjde, občas taky ne, v obou dvou případech, je to však na filmu znát. A stou vážností, je to stejné, film si drží tempo nějakých deset - patnáct minut, syrového drsného thrilleru a pak příjde na řadu nějaký ten vtípek a já sem vlastně nevěděl, jestli se mám smát, nebo ne. Co se týče hereckých výkonů, hlavní záporák, je dost magor, aby jste jím byli zhnuseni a Liam Neeson, zde hraje svůj standart a nijak výrazně nevybočuje. Na kultovku, to sice nebude, ale katastrofa, to taky neni, byť je to jeden z těch slabších filmů s Liamem Neesonem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Řidič nesmí kličkovat na dálnici, zastavovat o jinej vůz, o zeď, o strom, troubit na slečny, pouštět volant, věnovat se stopařce, brzdit při smyku, překážet rychlejším, nadávat chodcům, zapomenout klíče od vozu ve voze, kouřit u pumpy, přejet šéfovi psa a vůbec … můžeš mi věřit, když ti tady povídám, řidič ten tvrdý chleba má. Liam Neeson pojal tu písničku od Ládi Vodičky po svým, přírodním i fyzikálním zákonům navzdory, ale ...alespoň teď i my na csfd víme, že řidič tvrdej chleba má. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Remake filmu "Boj snežného pluhu s mafiou" potvrdzuje, že ani rovnaký režisér a námet nezaručuje úspech. Film trpí dramaturgickými úchylkami, mnoho scén nemá absolútne význam a zmysel ( Made in China, rogalo, nájomný vrah ) a predlžuje film do zbytočnej minutáže. Určité dialógy istým spôsobom navodzujú atmosféru čierneho humoru, je to však málo, takže podozrievam tvorcov, že film mysleli vážne. Treba však oceniť skvelý soundtrack. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení začalo v březnu 2017, natáčelo se v Kanadě v provinciích Britská Kolumbie a Alberta. (Varan)
  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)
  • Liam Neeson se ve filmu objevuje v roli otce postavy, kterou hraje Micheál Richardson. Neeson je pak otcem Richardsona i ve skutečnosti. (BS)

Reklama

Reklama