Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (88)

Untentrauer

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je pro mě nejdůležitější je fakt, že z celé první řady nemám pocit zbytečné natahovanosti. Příběh je krásně a postupně dávkovaný, aby měl divák čas si srovnat myšlenky a opravdu je co srovnávat! I když je to scifi má děj hlavu a patu a dokonce se dá ledacos předvídat, jenže NE tím způsobem, jakým jsme zvyklí. Jednu Část příběhu vytušíte, ale ta druhá část je krásně skrytá...A to je na tom to nejlepší! Svým způsobem se seriál nepatrně podobá stranger things jenže zde není obrácený svět, ale časová smyčka resp. cestování v čase o 33 let dopředu či dozadu. Samotný nápad je zajímavý, dobře provedený a promyšlený. První řadě je sice co vytknout, ale jsou to jen drobnosti a malinké nelogičnosti...Nic hrozného. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každej miluje cestování časem. Tenhle seriál je přitažlivý v tom, jak dokáže podat osudovost, ale obávám se, že ani několik zhlédnutí nenapomůže orientaci, možná by se našlo i pár mezer v logice. Postupem času mi to přišlo trošičku velkohubé, se zbytečným nadužíváním náboženské mytologie. Ponechal bych Einsteina a přemýšlení o lidském údělu, další témata by přemýšlivé diváky napadla sama. Ale jinak už jsem dlouho neviděl seriál s tak velkým faktorem napínavosti. 90% ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Němci umí! Sakra dobrý seriál, který má úžasný rozjezd ( to tajemno, atmosféra na jedničku). Každý díl má co nabídnout, vůbec se to netáhne a scenáristé ukazují, že to mají zatím skvěle promyšlené. Zvraty jsou strašně dobře provedené a já žasnu. Uvidíme jak bude fungovat zbytek seriálu. Postavy perfektně napsané ( budete některé milovat, nenávidět a to k tomu patří). Domnívám se, že cestování v čase nikdy nebylo zajímavější. 9,9/10 ()

keoma26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádnej fanoušek konceptu národních povah a z toho plynoucích stereotypů, ale tohle je prostě "německy" strojový, spolehlivý, bez kvalitativních výkyvů, ale bohužel i bez filmových nebo emocionálních zvratů. Prostě to celé jede po jedné stejnoměrné vlně, napětí si sice udržuje stabilní výkon, ovšem nejpozději v 6. dílu začne i tohle pnutí mezi postavami, časovými rovinami a generacemi lehce nudit. Celé je to jakoby načichlé severskou bezvýchodnou atmosférou a existenciální úzkostí, jenže já tam pořád zevnitř cítím tu nesmrtelnou německou tradici osvícenství a rozumu, který touží popsat i vysvětlit tajemství života, času a hmoty pomocí nějakých přenosných mechanických strojků, doslovnými metaforami, vědeckou evidencí z (policejních) archivů nebo na základě dopisů z minulosti ... Snad první seriál, kde zatím každý jeden jeho díl hodnotím pořád dokola stejným počtem hvězdiček. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemný jak hrad v Karpatech, cestování časem, všichni náladu na sebezabití, na druhou stranu sem tam dost zmatený příběh a spousta postav, jejichž jména si u všech doteď nepamatuji. Ale dlouho už jsem neviděl takhle atmosférickej seroš, kterej by mě uhranul, přestože do půlky série naprosto tápu, co a proč se děje. Aby toho nebylo málo, k druhý časový lince se přidá třetí, a to není vše. Poslední 3 díly většinu věcí osvětlí, takže se není čeho bát. Nesmím zapomenout na uhrančivou úvodní znělku a celkově super hudbu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Ke konci epizody hraje píseň „Me and the Devil“ od rakouské hudebnice Soap&Skin. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)

Reklama

Reklama