Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (478)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty doby, kdy jsem si myslel, že Němci neumí natočit nic dobrého. Naštěstí pryč. I když... Obecně: Skvělé obsazení, výborná hudba a střih. Zpočátku obrovské nadšení, nakonec poměrně zklamání. Některé prvotní nápady by se prostě neměli rozvíjet. První série: Skvělá temná záležitost u které jsem si, při vědomí dalších dvou sérií říkal, kdy a jak moc to celé dojebou. (*****) Druhá série: Dost bordel, klasické rozptýlení prvotní zápletky a námětu, poměrně hodně paradoxů a nesmyslů. Ale k dobru věci to dojebali až v samotném závěru. (***) Třetí série: Tak s tímhle jděte normálně do prdele. Dokoukal jsem to jen se skřípěním zubů a proto, že věci často dojíždím (odpad). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Achtung, achtung! Toto není konzumní sračka pro nemyslící unuděné netrpělivé středoproudé ovce! Špičková záležitost pouze pro milovníky časových paradoxů a rozplétače gordických uzlů, kteří dokáží zapojit mozek. Čistě z mého pohledu se jedná o fenomenální počin se skvělým hereckým obsazením a dokonalým hudebním podkreslením, který zas na dlouhou dobu nastavuje laťku hodně vysoko. Vlastně bych mohl směle říci, že jsem patrně zhlédl doposud nejlepší seriál a to už jsem jich viděl poměrně dost. Byly moc krásné, ty tři série s postavami z městečka Winden. Při závěrečné scéně a písničce What a Wonderful World v podání Soap&Skin, která uzavírala celou tuhle časovou patálii, jsem málem uronil kapku oleje. Budete mi moc chybět, Jonáši, Marto.. i všichni ostatní. Fňuk. Mistrovské dílo! 100% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od Nemcov mimoriadny seriálový počin. Tak silný, že asi nič lepšie sami v kinematografii ako seriál nenatočili. Babylon Berlin určite lepší nie je, hoci tu má viac percent. Vyzdvihnúť treba nielen úžasnú hudbu a na ňu viažucu sa atmosféru, ale aj nápaditosť, prepletenosť a premyslenosť vopred. Z môjho pohľadu je hlavne 2. séria maximálnou špičkou. Tretia séria ako záverečná však z môjho pohľadu je konečne finálnou, pretože tých dejových línií, časových okien a paralelných svetov bolo priveľa. Zakončili to ale dôstojne. Seriál je určite aj na častejšie pozretie, pretože divák má stále možnosť odhaliť nové súvislosti. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Občas to klopýtne, ale ve výsledku jsem z Dark nadšený. Stylově to míchá Stranger Things, Twin Peaks a ponurou Pustinu až by se člověk bál, že to vůbec nebude "svoje." Ale je a jak moc. Je to pořádný guláš to zaprvé, fakt si zvykejte, že některé scény si přetočíte a bude tápat, co se tedy děje, ale nakonec se to hezky sejde dohromady. První série mě dostala výbornými herci a temnotemným vizuálem. Doufám v druhou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mnozí Dark považují za německou odpověď na Stranger Things, ale s tím to má společného tak akorát to, že se jedná o seriál. Dark se sice ze začátku tváří, že se jedná o klasické městečko, kde se dějou divné věci a kde má každý nějaké to své podivné tajemství. Postupně ale vychází na jevo, že vše souvisí se vším, což je vlastně mantra celého seriálu. A to se mi líbilo. Seriál má úžasnou atmosféru a to ve všech třech liniích, výborné herce, byť k některým dětským a mladistvým asi nebudete cítit sympatie, ale i to si časem sedne a hlavně je tu příběh, který možná ohlodán na kost není až tak originální, ale tvůrcům se ho podařilo zabalit do neokoukaného hávu. Jasně, kdyby jsem se v tom rýpal, tak bych našel spoustu nelogičností stran časových paradoxů atp., ale tady jsem neměl potřebu. Odar se vrátil z ne příliš vydařeného výletu do Ameriky a dobře udělal. Už se těším na druhou řadu. 90% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (44)

  • V závěru epizody je použita skladba „Broken Sleep“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • Seriál měl premiéru na Toronto International Film Festival konaný v roce 2017. (Ignus.cz)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama