Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do konce roku už moc očekávaných hororů nezbývá, ani si nejsem jistý zda nám ještě něco zajímavého výjde, ale Mayhem určitě stojí za pozornost, byť jsem dle našláplého traileru očekával více. Mayhem se určitě nevyhne srovnání s nedávným Belko Experiment( Pomalu se nám zde vytváří nový subžánr kancelářských krys, ale podobně jako u Belka, Mayhem nesplňuje potenciál slibovaného masakru, což při 300 zaměstnancích je absence gore neodpustitelná). Film má i docela pomalejší rozjezd a je hodně ukecaný, sice zde jsou vtipné i inteligentní dialogy zároveň( což možná vysvětluje 80% na rottenech), ale nesmírnou zábavou a vzrůšem jsem vyloženě neoplýval. Potěší svůdná Samara Weaving, kterou jsme naposled viděli v sexy Babysitter( že by nová hororová herečka na scéně?), zajímavé a dobře zvolené hlavní postavy- sympatický hlavní hrdina, drsný šéf i jeho bodyguard. Akce je slušně natočená, dynamická a souboje jsou docela drsné, ale chybí zde scéna, kterou bych si rád pustil znova či něco z čeho bych vyloženě padl na zadek, to zde bohužel není. Zábava však slušná a podobných snímků moc nenajdete, jen důvod k velké nadšenosti zde není, byť být měl. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po Bloodsucking Bastards a Belko Experiment další příspěvek na téma krvavé deratizace kancelářských krys. Krapet se to utápí v namistrovaném voiceoveru, právních žvástech a Lynchově úporné snaze být za každou cenu stylový, ale budiž.. Kdo by se nechtěl utkat se svým šéfem na golfovou hůl a hasák, aby se pěkně zblízka podíval na údajně nejvýkonnější mozek firmy.. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Podobne ako minulý rok Ready or not, aj Mayhem je iba pokus o žánrovku. Odlahčený horor, komédia bez vtipu. A už tu, o dva roky skorej je tým jediným zapamätateľným, čo to celé drží nad priemerom, Samara Weaving a jej postava. Hádam, že do RoN bol obsadená na základe tejto role (klepy o dohadzovaní rolí slávnym strýkom sú mi úplne u riti, aj ak sú náhodou pravdivé). A aj keď ide o slabšie kúsky, baba by si na tomto mohla spraviť kariéru. Ona je to trochu diera na trhu (keď pominieme Harley Quinn). Kedy si ju asi všimne Quentin? ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Choreografie soubojů šponována do absurdních výšin zakončená vrhnutím hrsti kokainu do obličeje podřízeného s cílem jej dočasně oslepit. Žůžolabůžo! Líbilo se mi, že si dávali do držky bez ohledu na pohlaví. Manners aside. Uvítal bych druhý díl, s odkazem na LEVEL UP filozofii by se mohla do izolované budovy implementovat například chráněná dílna. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně solidní akční vybíjená. Jasně, nejedná se o nic extra originálního. Prostě jen zavřete bandu lidí do baráku, jako spouštěč dáte stres, frustraci, vinu, strach, agresi a hlavně virus. Virus, který odbourá veškeré zábrany. Moje oblíbenkyně Samara Weawing, která je mi sympatická i pro svoje zaměření na tento žánr a pak Steven "Glen" Yeun z The Walking Dead to solidně rozjedou. A to vše je okořeněno o naprosto lahůdkovou hudbu Stevena Moorea, která tomu dá báječný mysteriozní podkres. Výborně jsem se bavil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)

Reklama

Reklama