Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Od filmu s Danielou Kolářovou v roli učitelky a Oldou Kaiserem v roli nenapravitelného žáka jsem toto nečekala. Silná chemie, podpořena úžasnými scénami (svádění v koupelně), navíc neklišovitý a hlavně nemoralizující konec. Snad nejlepší česká romantická komedie. P.S. Napadlo Vás, že kdyby nelšlo o vztah učitelka-student, ale učitel-studentka, označili bychom učitele za prasáka a žádné romantické dojímání by se nekonalo? Svět je nefér. ()

dsaiko odpad!

všechny recenze uživatele

Mně se film vlastně docela líbí, kdybych byl zkouřený dal bych mu asi 3 hvězdy, akorát za střízliva je to strašná nereálná agitka o růžovém a roztančeném socialismu v zámeckých komnatách ... Výuka AJ na střední škole v roce 1978? Roční zahraniční pobyt? Všichni tančí, milují se, učitelka spí na kurzu se svým žákem ... Obsahově plytké želé... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to špatné. Mě také zaujala ta zápletka s postupně vznikajícím milostným vztahem mezi učitelkou Danou Kolářovou a studentem Oldřichem Kaiserem; navíc Tomáš Holý to ještě více oživoval. Zase taková milá a úsměvná oddechovka, kterou si určitě někdy rád pustím. Dávám 4*, originální nápad. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci je pro mě poměrně záhadou. Jak mohli komunističtí pohlaváři kvitovat film, který podle mě i dnes může zvedat nejedno obočí. V ději se ocitáme na prázdninovém jazykovém kurzu, kde se shodou náhod setkává učitelka (Daniela Kolářová) a její student ze střední školy (Oldřich Kaiser), kterého nechala během školního roku propadnout. Co čert nechtěl. Díky malému synu učitelky (Tomáš Holý) se oba velice zblíží a nakonec i zamilují. Svižná letní romance, kde vůbec nefunguje chemie na trase Kolářová - Kaiser. Perličkou je pak angličtina Daniely Kolářové jako angličtinářky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Léto s maturantem....pôsobí napriek nepravdepodobnejšej situácii dôveryhodnejšie, ako Léto s kovbojem. Kolářová tu je o niečo sympatickejšia, čo ale neznamená, že by som bol schopný sa do nej v ľubovoľnom veku zaľúbiť. Vizuálne ten vekový rozdiel medzi ňou a Kaiserom príliš na obrazovke nevidieť, takže možno aj to je dôvod, prečo zápletka nebije do očí. Film by mohol byť postupom času dramatickejší, ale tak nejak skončí spôsobom, pri ktorom sa pýtam, čo bude ďalej a čo si mám vôbec o tom všetkom myslieť. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama