Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to špatné. Mě také zaujala ta zápletka s postupně vznikajícím milostným vztahem mezi učitelkou Danou Kolářovou a studentem Oldřichem Kaiserem; navíc Tomáš Holý to ještě více oživoval. Zase taková milá a úsměvná oddechovka, kterou si určitě někdy rád pustím. Dávám 4*, originální nápad. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Filmová klasika se sympaticky mladým a dosud se nepitvořícím Oldou Kaiserem, ale současně nesympatickou (a nejen rolí) Kolářovou. Tu nějak nemusím. I když objektivně musím uznat, že ztrápenou rozvedenou úču střihla brilantně. No, a Tomáš Holý, to byl jistý tah na bránu. Zvláštní, ten kluk se fakt nepřejedl. Možná i proto, že na to vlastně neměl čas. „Promiňte, nevěděl jsem, že jste tak stará. Tak strašně stará.“ No, byla, ale fakt je se pak dokázala skoro odvázat. Jen ten český sex pod dekou v koupelně mi moc neseděl. Ponechme na fantazii laskavého diváka, jak asi letní románek učitelky a studenta nakonec dopadnul. Snad nikoho nenapadne chtít to natočit po třiceti letech… ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Romantický komedie vážně nemusim. Navíc tady jsem chvílema měl dost vážný pochybnosti o tom, jestli chce Kaiser přebrousit svou učitelku angličtiny a nebo jejího syna. Jinak Kolářová se svou angličtinou připomínala Kryšota a jeho "jazyk mezi zuby a řekněte dz" ve filmu Četník v New Yorku. Tohle snad mohla aspoň trochu zachránit akorát Bára Štěpánová, kdyby ukázala kozy. Ale v tomto filmu je překvapivě neukázala... ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Ty se bojíš mojí mámy? Já ne. Teda, trošku jo. Poprvé až v roce 2017. Kachyňova prázdninová idyla přípravy na reparát z AJ, známá též jako Šukání v červenci, hezky ilustruje především to, jak moc se časy změnily. Dnes by se storka o trojúhelníku rebelantského studentem (18), učitelky (28) a jejího syna (9), včetně milostných scén, tak lehkou formou a v podstatě bezskrupulózně natočit nedala. Kulisy doučovacího soustředění poskytují krytí příběhu, který vypovídá o profesních pochybeních a různých patologiích v pokročilém stádiu. I bez explicitních milostných scén (nepočítaje jedno semi-side-boob Daniely Kolářové a ohmatávání koziček přes klasy rákosí) jde o slušné bakchanálie, které ostatně vrcholí scénou karnevalu, na němž by místo Jiřího Holého mohl stejně věrohodně křepčit lord lord Summerisle Christopher Lee. Atmosféru pohanství podtrhuje soundtrack Zdeňka Lišky, oscilující v rovnovážné poloze mezi Třiceti případy, Wicker Manem a Doupětem bílého červa. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Slabší rodinný snímek s Tomášem Holým, dnes si nepamatuji téměř jedinou scénu, ale zase to tabulizované téma, jenž se táhne filmem zaujme, obzvlášť když se podívám na rok vzniku. Nečekal jsem, že se v normalizačním filmu může objevit téma vznikajícího vztahu mezi starší ženou a mladším mužem, a to ještě, když mezi dvojicí je tehdy ještě dost formální vztah kantorka, student. 55% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Daniela Kolářová na roli dělala kamerové zkoušky, přesto měl její osud v rukou Tomáš Holý, její seriálový syn. Režisér Karel Kachyňa mu dal na výběr pět hereček a sám si tak mohl určit, jakou bude chtít za maminku. On sám si pak vybral Kolářovou. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno