Reklama

Reklama

Žádná volba

  • Česko Paradox (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hongkongský policista Lee (Louis Koo) se nepohodne se svou dcerou Wing-čch' a ta odletí za kamarádkou Jenny do Thajska. Po pár dnech Jenny Leeovi zavolá, že Wing-čch' zmizela. Lee přiletí do Thajska a společně s pattajskými policisty Čchuejem (Yue Wu) a Takem (Tony Jaa) se pouští do pátrání po své dceři. (LangiJ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Absolutně dokonalý druhý díl je sice zdaleka nepřekonán, ovšem i toto třetí pokračování perfektní série SPL je natolik výjimečné a nadstandartní, že bez sebemenšího zaváhání dávám znovu plný počet * a rovnou přidávám dodatek, že ani u Paradox nemám jakýkoliv důvod kritizovat byť jen vteřinku z celého filmu. Opět zde mohu jen pět ódy nad fantastickou prací asiatů s příběhem, herci, atmosférou, emocemi, napětím a samozřejmě akcí, to prostě nemá obdoby, aby se tvůrcům tohle všechno podařilo tak efektně a přesvědčivě sladit v jeden dokonalý celek, který právě filmy z této série představují. Co se třeba zápletky týče, jde sice o velmi podobné téma jako v Času odplaty, ovšem zpracována je opět tak strhujícím a dech beroucím způsobem, že člověk si napětím a navozeným spádem okouše nehty i u palců na nohou. Navíc její vývoj je naprosto nepředvídatelný, nápaditý a hlavně se v něm dějí takové šokující zvraty, na které si třeba konkrétně hollywoodští scénáristé nedovolí ani pomyslet, natož aby je použili. Pecka! Atmosféra je též fascinující, syrová, podmanivá, nekompromisní, o emocích ani nemluvě, obrovsky silné, přesvědčivé, až z toho mrazí. Co se herců týče, pravdou je, že zrovna já ty asijské ksichtíky moc nemusím, připadají mi všechny stejné, podivné, snad až nechtěně komické, ale opět, tato série je v tomto ohledu zcela jinde, a stejně jako ve dvojce, i tady je casting dokonalý a ještě jednou dokonalý. Louis Koo, Yue Wu, Tony Jaa, ale prostě i všichni ostatní bez výjimky tu předvádějí neuvěřitelně působivé a silné výkony, pro které nemám prostě slov, úžasný. A samozřejmě ta akce! Té tu sice není tentokrát až tolik, ale i tak je jednoduše famózní a nepřekonatelná a speciálně pro ni platí, že oproti zbytku světa je o několik levelů úplně jinde, to je jeden obrovský dokonalý balet, to člověk jen otevře dokořán hubu a kochá se nad tím dech beroucím představením, co se na obrazovce odehrává, fascinující, přehledné, choreograficky nedostižné, neskutečně nekompromisní, nápadité, kulervoucí, pecka! Já jsem zkrátka i z tohoto pokračování totálně na větvi, pro mě se jedná opět o neskutečný filmový zážitek, který jsem si náramně užil a já mohu jen každému vřele doporučit, stojí to vážně za to. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Z celé trilogie mi tohle přišlo nejvíce napínavé, strhující a poutavé. Fenomenální akční scény, souboje maj perfektní a výbušnou choreografii, jsou výborně sestříhány a maj inovativní prvky, naháněčka skutečně skvělá, hlavně její zakončení a jako bonbónek potěší SWAT jednotka v závěru s útočnýma puškama/laserama. Herci jsou kvalitní, odevzdávaj 100% výkon. Očekávaná interakce s okolím potěší oko detailisty, měl jsem pocit že jsem součástí úplně všeho, co se tam odehrává. Nemá to ani happyend, nabízí to aktuální téma a přišlo mi to depresivní. Úžasnej akční film s myšlenkou. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Potřetí v Zóně a byť žádná z předcházejících částí nebyla veselou vyprávěnkou, třetí zářez je rozhodně nejdepresivnější z nich. Nikoho z kladných hrdinů tu vlastně nečeká nic dobrého a cesta za spravedlivou odplatou tady opravdu bolí. Tím jsem se dostal k bojovému umění, pominu-li překvapivě krátké divotvorné vystoupení Tonyho Jaa, dostane se divákovi spíš krvavých potyček, rvaček a soubojů o holý život než choreograficky vymazlených představení. A vlastně všechny až v samotném závěru. Chyběl mi jen charismatičtější záporák a čekal jsem i mnohem krutější vyvrcholení (bum do čela, jako fakt?), a tak tedy silná, ale trojka. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Třetí díl SPL série, který ovšem s předchozími nijak nesouvisí. Z obsazení dvojky zůstal (asi) jen Louis Koo a Tony Jaa. Lojzík se ale tentokrát postaví na stranu dobra a hledá v Thajsku svou pohřešovanou dceru. Toník bohužel jen přicmrndává v menší roli policisty, což je škoda. Moc prostoru k předvedení nedostal. Většina bitek tak zůstala na Yuem Wu a Lojzovi, který mě svým výkonem překvapil. Většinou se ve filmech ohání zbraní, ale tady předvedl i bojové umění. Konečně je to film z HK, který se mi fakt líbil. Akčňáky jim prostě jdou. Přeloženo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $79,226,000▐ Až nečakane sa tu hrá na vážnu notu, dejovo pútavé, nie je to len o nejak pomste, či hľadaní unesenej, má to širšie rozvinuté pozadie a prevažne to dejovo neprehráva, neutápa sa, drží to pokope. Dokonca aj akčná vložka, ktorá má riadny ráz sa tu dá v rámci prevedenia zniesť a až tak nevyčnieva, slušný priemer. Tony Jaa sa tu samozrejme opäť zaskvel svojou bojovou technikou. /60%/ ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v thajském Bangkoku. (Yardak)

Reklama

Reklama