Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a o to víc jsem byl zklamaný :) Neskutečný tahák a to není narážka na pár romantických záběru ale jako celek. Jediná lepší scéna je na konci a ta je tak rychlá že jí ani nejde pořádně procítit. Příběh tak trochu o ničem, opravdu spíš na jedno zkouknutí a zapomenout :) Hlavní role v podání Reevese a za pár přijatelných scén dávám 40% ale jako vyždímanejch teda ... ()

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Místo děje: Sankt-Petěrburg a Sibiř, Siberia; autor: Scott B. Smith; hlavní postava: americký obchodník s falešnými modrými diamanty, mluví i rusky; překážky: krabička, která falzifikát spolehlivě odhalí a gauner, který obchodníkovi zaplatil zálohu na nákup pravých modrých diamantů a má také krabičku; důsledek: smrt; povinná ženská postava: ano, mluví rusky i anglicky, na sblížení se s Američanem doplatí, ne ale životem; konec: moc pozdě. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves na Sibiři? To nemůže být přeci až tak špatné, říkal jsem si. A v první hodině je sice film takový divný - divná romance, divné prostředí, divnej děj, ale atmosférou ruského venkova, zvláštní nepříliš hezkou femme fatale a neurčitým charakterem Keanu Reevese mi to přišlo vlastně docela zajímavé Postupně jsem ale nějak přestával pobírat, kam to celé směřuje a začaly se tam dít poměrně absurdní věci (pokrevní bratři), takže chápu, že to mainstreamového diváka spíš otráví. Dosud bych snad i řekl, že solidní 3* záležitost. Jenže pak přišlo dlouho očekávané, bohužel blbě ozvučené a celkově nenápadité akční finále, které výsledný dojem srazilo hodně dolů. ()

ElVory odpad!

všechny recenze uživatele

Jak snadno a rychle pokazit nadějnou kariéru? Vzít pár rolí za dobrý peníz, bez ohledu na to, co se vlastně bude dít. Už dlouho jsem neviděl film, který by byl tak plytký a o ničem, jako je Siberia. Keanu Reeves naprosto zklamal, i když takovéhle slátanině by nepomohl ani DiCaprio. Shrnuto a podtrženo, ztráta hodiny a půl z vašeho života 10% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pomalu ale jistě přestávám chápat výběr rolí Keanu Reevese. Siberia se totiž okamžitě řadí na jeho dlouhé portfolio hereckých podivností, jelikož se jedná o snímek, který ani v první řadě neví čím chce ve vlastně být. Snímek začíná jako krimi o pašerácích diamantů, z čehož se najednou "přehoupneme" do pitomé romantické linie, která je všechno možné jen ne zajímavá. Ve finále tedy dostaneme zmatenou, nudnou a téměř dvě hodiny trvající podívanou, u níž je jediným "highlightem" scéna, ve které Keanu Reeves jezdí v Žigulíku. A to je na nějaký hlubší či alespoň průměrný filmový zážitek vážně hodně málo. Škoda. PS: Zdálo se mi, že ve finální přestřelce tvůrcům prostě došly finanční prostředky, takže museli improvizovat. Z nějakého důvodu jim to ale vůbec nešlo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)
  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)

Reklama

Reklama