Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

silentname 

všechny recenze uživatele

Aj keď je "Siberia" prázdnym filmom, tak mám pocit, že Keanu Reeves si nevybral úplne najhoršie. A už mal filmy, ktoré dopadli oveľa horšie. Tento film má len problém, že je predvídateľný, nemá správne smerovanie, chce to viac thrilleru a hlavne akcie. Reeves sa ukázal, že akčne filmy zvláda a tu je to neschopnosťou režiséra spracované často ako uspávanka. Osobne poviem, že časti s diamantami mi nevadili, ani jeho vzťah s mladou ruskou Katjou, no stále som mal pocit, že by sa z filmu dalo spraviť viac. Plus koniec filmu je podľa mňa mizerný. Nebudem dávať spoilery, ale je to mizerné zakončenie filmu a zaslúžil by si niečo oveľa lepšie. Tu sa mohol Reeves ukázať viac. Lenže reálne to v podstate len film usekne a nič nové nepridá. Takže je to v mojich očiach priemer. Chcel som vedieť kam to dospeje, je tu pár dobrých momentiek a mám pocit, že Reeves niečo zo seba aj ukáže, ale to je asi tak všetko. Nič extra sa tu človek nedočká. Hodnotenie: C ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vyloženě nepovedený film. Víc než na akci nebo kriminální zápletku se možná soustředil spíše na milostný vztah. Celkově se na to dívalo velmi dobře, atmosféru se podařilo vytvořit na jedničku, herci vybráni také dobře. Ale k celkové spokojenosti tomu ještě velký kus chyběl. A to je škoda. Navíc nechápu ten šílený konec. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $618,339▐ Od pásu ustrelené, dejovo také odnikiaľ nikam. Taktiež kryštalizácia vzťahov už aj troška na silu. Nemá to nejaké pevné zázemie. Na konci troška akcie a záver do prázdna. Toto moc teda nevyšlo. /40%/ ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa producentom nevydarilo. Film, odohrávajúci sa v Rusku, na Sibíri, by mohol byť celkom zaujímavý, no to by scenár musel napísať gramotný človek, so znalosťou ruskej reality. Je až neuveriteľné , koľko naivnosti, hlúposti, a regionálnych nezrovnalostí, prepojených s romantickou zápletkou, plnou sexu, sa zmestilo do tohto filmu. Už len predstava, že profesionálne sa tváriaci americký obchodník uzatvorí "deal s mužíkmi" na veľkú dodávku vzácnych diamantov je prinajmenšom naivná. Ak k tomu pridáme pracovníkov FSB, čiže KGB, ktorí sú vo filme na úrovni Mr.Beana, potom bude lepšie, ak sa tomuto filmovému skvostu oblúkom vyhnete. Ani taký charizmatický herec, akým je Keanu Reeves, nemôže byť v tomto prípade lákadlom. Celkový dojem z filmu je veľmi rozpačitý, pričom jeho úroveň zachraňuje snáď len posledná scéna, ktorá uplynie tak rýchlo, že sa nestihnete ani zorientovať, kto a z ktorej strany sa pohybuje v zábere kamery. 2* len za dobrý a logický záver príbehu. Škoda, na film som sa veľmi tešil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nedotažené. Linka s obchodem s diamanty, která dostane hlavního hrdinu do průseru, nebyla dostatečně vysvětlená, takže jsem místy docela dost tápal. Romantika sice šla proti většině klišé, ale zároveň působila silně neohrabaně a spoléhala se výhradně na chemii mezi Reevesem a Anou Ularu, která sice fungovala, ale také to nebyla žádná hitparáda. Jediné, co se opravdu povedlo, byla studená ruská atmosféra, ale to je málo. Závěrečná přestřelka celý ten zmar korunovala. 30% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)
  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama