Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

Reyak 

všechny recenze uživatele

Říkali jsme si s kamarádem, že Keanu Reeves si filmy vybírá, tudíž by neměla být chyba zhlédnout film bez zjištění předchozích ohlasů. Film je celkově táhlý a moc se v něm neděje. Fakt, že hlavní hrdina má dva dny na to, aby doručil diamanty a nedělá si z toho těžkou hlavu v podstatě zobrazuje zbytek filmu. Hlavní hrdina si toho opravdu moc nedělá a moc toho nenamluví. Pohybujeme se v americké představě městečka na Sibiři, což se dle mého natáčelo někde na předměstí New Yorku - s tím si tvůrci mohli vyhrát o trochu lépe. Na konci filmu zjistíme, že film byl opravdu o ničem - hlavní hrdina prosouložil téměř polovinu filmu, nezískal pravé diamanty a až na potvrzování bratrství film nijak jinak nepřekvapil. Film spíše mírně parazituje na Johnu Wickovi. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

To bylo tak vírdou, že na to i snad turecké hvězdné války chvilkami spokojeně pomrkávaly. Nemůže se tomu upřít určitá originálnost v chování postav, kdy například Keanu volá ženě, že je na pokoji a že jí miluje, aby za 10 minut ojel nějakou neznámou šlapku od baru. Úplné finále končící Keanuho... jsem vážně nečekal. Hlavně za toto překvápko bych tomu 55% dal. Jinak opravdu čpějící průměrem. ()

Reklama

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Místo děje: Sankt-Petěrburg a Sibiř, Siberia; autor: Scott B. Smith; hlavní postava: americký obchodník s falešnými modrými diamanty, mluví i rusky; překážky: krabička, která falzifikát spolehlivě odhalí a gauner, který obchodníkovi zaplatil zálohu na nákup pravých modrých diamantů a má také krabičku; důsledek: smrt; povinná ženská postava: ano, mluví rusky i anglicky, na sblížení se s Američanem doplatí, ne ale životem; konec: moc pozdě. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Tak nejak som si zWickla, že Keanu po rane päsťou neostane ležať na ruskom chodníku, kým si ho domov neodnesie ruská kráska, ktorú hrá škaredá Rumunka. Tú príšerne neohrabanú, neromantickú romantickú časť by som odtiaľ povystrihovala a nechala len dvadsaťminútový kraťas, ktorý by spĺňal minimálne požiadavky potrebné na tri sibírske звезды a jedného panáka vodky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Reeves spadol od Matrixu až do rumunského lesa. Dokonca mu nielen vybrali film, kde sa polovicu času hovorí cigánštinou, ale on sám sa na toho cigána začína aj podobať a dobrovoľne zasúva treťotriedne prostitútky, pardón herečky. A pritom v bežnom živote je to taký sympaťák, čo chodí metrom a húli lacnú trávu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)
  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama