Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před čtyřmi měsíci byl v malém středočeském městě Buchnov zavražděn romský mladík Denis Janeček. Do Buchnova se vypraví dokumentarista Lukáš, který Denise i jeho údajného vraha Jiřího Kováče zná z dětství. Proslýchá se, že Denisovu smrt má na svědomí více lidí, což by Lukáš rád prověřil. Místní se však o incidentu odmítají bavit, pomoci se mu zdráhá i Denisova matka Marika. Nadějí je pro Lukáše samotný Jiří, který se svým činem rád vychloubá. Pomoc si slibuje také od Denisova bratra Tomáše, s nímž Jiří pracuje pro místní podnikatelku Magdu, a také od dcery starostky a místního lékaře Heleny. Tu Denis údajně znásilnil. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Misoponia 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání, hodně reklamy, ale překvapení se nekoná. Srovnání s Pustinou je spíš úsměvné. První díl nudný, pomalý, s rušící a k příběhu se nehodící hudbou. Mám pocit, že Česku chybí kvalitní tvůrci hudby k filmům. Proč všude cpát klavír a basu? Neexistují jiné hudební nástroje? Co takhle trochu elektroniky? Hudebně jsme ve filmech (s několika málo výjimkami) sto let za opicemi. Matěj Anděl nevýrazný. Uvidíme, co další díly, ale tohle byla nuda a šeď. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Po prvom dieli som nadšený. Samozrejme, bavíme sa o hraniciach vytýčených podstatou ČT, neviem prečo to tu niektorí podivíni porovnávajú s produkciou HBO. V týchto mantineloch je to dosť kontroverzné, dosť napínavé a dosť aktuálne – a myslím si, že to je to, čo je v súčasnosti potrebné ukazovať. Zrkadlo súčasnej spoločnosti. A konečne seriál, ktorý alarmujúco poukazuje na vysokú mieru rasizmu v Česku. ()

Reklama

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

vravím si..síce je to rozprávanie rozvláčne, ale nemusí byť všetky klipovo ubehané..síce to nie je Pustina, ale nemusí mať všetko 4 alebo 5 *..síce je to v hudobných motívoch preklavírované, ale viac by mi vadilo ako podmaz techno-tuctuc-piča-acid-kefír-tecno..dám tomu ešte šancu (priznávam, že aj také Vzteklina či Pustina ma "chytili" až postupne).. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na tomhle že makalo sedm scenáristů a tři dramaturgové? Ty brďo, to by Dietl čubrněl! Naprosto nezajímavé, neživotné a nejpitomějšími možnými způsoby představené postavy, které deklamují twitterové výkřiky v případě bílých "rasistů", nebo rádoby drsně hovoří v případě nebílých, ale jen tak, aby se neřeklo. Celé to vypadá tak - prvoplánově agitačně, až se chce člověku brečet. korunu všemu nasazuje to Dvořákovo deklamování, které nezní nijak věrohodně (ještě aby!) ani procítěně, aby tomu divák náhodou ještě neuvěřil. Diváka nutno správně politicky profilovat. Proto na romském sídlišti nikde není nepořádek, nikde vytrhaná a spálená okna, nikdo si nehraje s kudlou a mladý Rom dokonce má dvě zaměstnání! Člověk se zkušeností z Ústí nad Labem z ulic kolem skláren však ví svoje a podobná z prstu vycucaná a nereálná agitka ho asi nedojme. Btw - z čeho hlavní hrdina žije a z čeho platí nájem? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept ,,Hořící Mississippi na českém maloměstě"? Asi by to bylo i zajímavé, kdyby to nebylo po formální stránce tak ,,provinční" a ve výsledku tak utahané a nudné...a že to jde jinak, to České televizi ukázala konkurenční HBO svou Pustinou, seriálem ze sociálně hodně podobného prostředí, kvalitativně ovšem o několik levelů výše... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama