Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden panák – oslepnete. Dva – zemřete. Čeká na vás v trafice, v dárkové tašce od kamaráda, na svatební hostině… Víte, co pijete? Kdokoliv ho může sehnat v trafice, najít v dárkové tašce od kamaráda, dostat na svatební hostině. Případ, který spojil policii, soudy, novináře i politiky. Skutečná událost, která se může kdykoli zopakovat. Na sklonku letních prázdnin v roce 2012 zatřásly Českem události, které veřejnost, kriminalisté ani právníci nepamatují. Alkohol vyrobený ze směsi etanolu a prudce jedovatého metanolu zabil během několika týdnů nejméně třicet osm a vážně přiotrávil nejméně osm desítek lidí. Nicméně „potenciál“ namíchané směsi by mohl usmrtit 158 000 lidí... Srpen 2012. Ruda Fulín (David Máj) dělá ve firmě na výrobu ostřikovačů a hrozí mu vyhazov. O to víc potřebuje zaujmout obchodníka Malotu (Lukáš Vaculík) nápadem, jak rekordně srazit cenu lihové směsi, kterou pod rukou prodají… Uklízečka Iveta (Kristýna Podzimková) má trable s mámou (Veronika Freimanová). Obě rády alkohol ze stánku za rohem a jejich potíže rázem vypadají menší… Září 2012. Kapitán Hálek (Vasil Fridrich) si potrpí na svůj klid, ale je pověřen vyšetřováním kauzy s největším počtem obětí a obviněných od roku 1989. Jak rychle dokážou s drsným kolegou Zakopalem (Martin Finger) najít vraha v podobě 10 000 litrů otrávené směsi, aby konečně přestali umírat lidé? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (366)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Alkohol nad 20% už nepiji! Ještě štěstí, že miluji portské víno :-) (hodnocení 50%, zas taková pecka na 80% to nebyla!) Zajímalo by mne, jak to, že Vaculík vypadá ve svých 55 letech jako starý 80 letý dědek. A to je přitom abstinent, nechodí po zábavách a nepracuje manuálně v těžkém průmyslu. Prý ale kouří 50 cigaret denně... pak doporučuji na ten ksicht nějaký krém +55, protože v 60 letech už bude hrát jen pradědečky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem docela zíral, že za tím vším vlastně byl jen blb, co chtěl za barákem bazén... Jelikož alkohol konzumuji pouze sporadicky, tak jsem to tehdy moc nesledoval. Tahle hraná rekonstrukce na poměry ČT funguje až překvapivě dobře, i rozdělení na dva odlišně zaměřené díly dává smysl. Kritizovat by se daly jen drobnosti, převažují pozitiva. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Po I. díle (proč to jako nejde hodnotit zvlášť?): velkou část atraktivity zde tvoří samotný námět, který se více či méně dotýká každého z nás (někoho minimálně proto, že tenkrát nemoh chlastat tvrdej) a i proto se z toho dalo možná vytěžit ještě o kousek víc, ale stejně tak to moh někdo šeredně dojebat, což Kopáčová zatím neudělala, naopak v závěru při představování vyšetřovací skupiny dokázala zaujmout natolik, že teď nevím, jak to přežiju do dalšího dílu. Asi ten čas celej prochlastám. Po 2. díle: Kvalita vydržela, sláva. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

ČT dokáže točit kvalitu, ale to těžko může přiznat člověk, který od ní nesmyslně očekává Netflix. První část výborná psychologická sonda (David Máj!), druhá bohužel příliš těkavá, možná je tohle námět na minisérii. V druhém díle už bylo prostě mnoho informací a s postavami detektivů se moc neztotožníte (a zamrzí to, zvlášť u Fingera). Zpomalit a třetí díl by neškodilo. 90%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Šlapalo to výborně a tak přehlédnu sem tam pár těch nehereckých výkonů např. v podání ,,státního zástupce'' co neustále plácal všechny z vyšetřovacího teamu po zádech. U filmu až mrazí, když si člověk uvědomí, že se to všechno stalo. Že se našlo několik gaunerů co pro pár desítek tisíc šlo vědomě do toho, že to někdo šeredně odskáče. No a..? Chlast ze stánků pijou jen socky řekne si někdo. Někdo kdo nepije vůbec nebo má doma v barové skříňce nějakou tu flanděru koňaku V.S.O.P nebo několikaletý rum z Barbadosu... Ale to je pohled těch jimž štěstí či život přál. Strašlivé je to v tom jak široký dopad kauza měla a také v tom, že je toho mezi lidem ještě dost... Mně se to nemůže stát řeknete si. Ale až půjdete s pomlázkou koledovat a místo vajíček dostanete po lampě do jedné i druhé nohy od souseda, kterýmu chlast přivezl jako prezent na návštěvu někdo ze severu nebo jen proto, že to dostal a on sám nepije... Už nejednou mi takhle nalévali na koledě cosi z PET lahví od Dobré vody a teď jsem tedy koukal co ten sajrat při rozkladu v těle dělá a co to dělá s člověkem... Výborně hrál Vaculík, tradičně Finger a Fridrich... Hána jako Hána :-) odhodil svůj komediální ráz a pěkně předvedl, že umí hrát i razantního detektiva. ČT tentokráte zamachrovala! Jen tak dál!!! Dávám za čtyři etikety Vodka - Lunar. * * * * ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Budova Krajského soudu, kterou můžeme vidět ke konci 2. části, je ve skutečnosti Zlínská poliklinika. Dále budova Krajského ředitelství policie je ve skutečnosti budova č. 32 ve Svitu. Skutečné Krajské ředitelství je od toho filmového vzdáleno asi 250 m. (Verulinek13)
  • Scenáristka Lenka Szántó psala scénář podle jí dostupných materiálů v Izraeli, kde trvale bydlí. Do Česka jezdila pouze kvůli rozhovorům s aktéry celého příběhu. (hansel97)
  • Ve 28. minutě, když Malota (Lukáš Vaculík) zavírá zadní dveře dodávky, zavírá je naopak, dveře by se tak nikdy nemohly zabouchnout. (molotow)

Reklama

Reklama