Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

Marze 

všechny recenze uživatele

Režie je dobrá, scénář horší. Rozvíjení vztahu mezi muži mohlo bý věnováno více času. Téma přežití. Hodně fyzičnosti , vztah člověka a přírody. Film je předvídatelný, podobný cestopisnému dokumentu. Zvědavost je ta tam. Připomíná to reality show Robinsonův ostrov. Herci nezaujmou charismatem ani herecky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dá sa vôbec napísať lepší komentár ku tomuto filmu aký tu zverejnil uživateľ verbal? Myslím, že nie. Verbal to vystihol dokonale. Z toho dôvodu len zbežne odcitujem jeho vyjadrenie. Hery Potrat a Ohnitá noha by bol komplexne pozerateľný filmík, uveriteľný, moc pekne natočený a milo dobrodružný, keby do hlavnej úlohy neobsadili niekoho, kto by na prvý pohľad vysilením chcípnul už len po vyslabikovaní slova d-ž-u-n-g-ľ-a, nie to aby tam prežil jedinú noc, a kto by sa celý čas sterilne netváril, ako by mal v prdeli zarazenú metlu na fanfrpál. Daniel Radcliffe to síce zas ťažko nedával, ale ten podkožný parazit namiesto blesku mu na čele moc slušil. ** ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Tá nekonečná expozícia to zabíja. Mohlo to byť super, ale tieto filmy proste nemôžu mať 2 hodiny. Radcliffe snaživý, občasná autenticita potešujúca, atmosféra miestami vážne super, ale je to bohužiaľ iba výborná festivalovka nehodná uvedenia v kinách(aj keď veľké plátno a dobrý zvuk paradoxne pomáhajú). A pritom ten potenciál na úžasný film tam je. Chcelo to možno lepšieho režiséra, asi nekompromisnejšieho strihača a určite lepšieho skladateľa. Lepších 6/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejnojemnnou knihu Yossi Ghinsberga od vydavatelství Jota v edici cestopisy jsem dočetl shodou okolností zhruba před rokem a tak jsem byl ošizen o všechny momenty překvapení na rozdíl od těch, pro něž se příběh na plátně odvíjel poprvé... Mám rád tyhle příběhy, obzvláště pokud se staly a ještě raději pokud jde o autobiografie. Mohu tak srovnávat věrnost předloze a musím uzant, že jak co do lokací, tak do samotných epizodek film kompletně jede podle knihy. Dokonce se v něm objevuje i ta scénka s kočičkou a sexem v drogovém rauši před výpravou. Ačkoliv to však bylo výpravné a Radcliffe mi tu odcela sedl, přišlo mi to málo napínavé, málo vypjaté. A také koukám, že Thomas Kretschmann se nyní zhostil role dobrodruhů! Shodou okolností jsem jej včera viděl hrát otce Sabine Kuegler v podobně znějícím filmu Dítě džungle... :-). Yossi v džungli našel co hledal a asi tam našel i Boha, přesto se nedivím místním, kteří bílé gringos považují za šílence, když v hloubi pralesa hledají cosi a pak často se štěstím se z něj sotva vyhrabou zpět... V tomto případě spíše než film doporučuji četbu knihy. Dávám za tři ptačí vejce. * * * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hery Potrat a Ohnitá noha by byl komplexně skousnutelný filmík, uvěřitelný, moc pěkně natočený a mile dobrodružný, kdyby do hlavní role neobsadili někoho, kdo by na první pohled vysílením chcípnul už jen po vyslabikování slova d-ž-u-n-g-l-e, natož aby tam přežil jedinou noc, a kdo by se celou dobu sterilně netvářil, jako by měl v prdeli zaražené koště na fanfrpál a opruzeného pěticentimetrového Voldemorta. Danek to sice zase těžce nedával, ale ten podkožní parazit místo blesku mu na čele moc slušel. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Keď sa Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) nachádza v rieke po tom, čo ich raft narazil na kameň, vidieť, že rieka je čierna, kalná. V záberoch na Yossiho pod hladinou ako sa topí vidieť, že voda je čistá. (Van_der_Ovec)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)
  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)

Reklama

Reklama