Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbilo především, tak byl fakt, že hlavního hrdinu něco nehoní. Tím mám na mysli třeba nějakou šelmu nebo splašené indiány. Ne že by tu o nějaká zviřátka byla nouze, ale problémem titulní postavy byla především stupňující se únava a z ní pramenící halucinace, zničené nohy a červík, který se uhnízdil v bouli na hlavě. A to všechno bylo zvládnuté na jedničku, stejně jako se podařilo využít krásy i hrůzy džungle. S herci resp. hercem to bylo kapánek horší. Radclife se sice snažil a byly tu momenty, ve kterých byl výborný, ale celkově jsem se nemohl zbavit pocitu, že trošku drsnější typ by byl pro film vhodnější. I když je fakt, že Yossi Ghinsberg v té době také nebyl žádný kus chlapa. Buď jak buď Jungle je hodně slušný survival, který by fandům poctivého dobrodrůža neměl uniknout. 75% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dobrý. Já nikdy Radcliffa moc nemusela, protože ho vždycky všichni strašně žrali. Respektive žrali Harryho. Já moc ne. Nicméně tady se toho Potterství zbavil a předvedl, že má i na víc, než na mávání hůlkou a létání na koštěti. Navíc oceňuju jeho dietku. Zhubnul pěkně, to se musí nechat. A samomluva taky dobrá. Ovšem nechutnost některých scén má mnohem víc grádů, než jakékoliv nechuťárny, co jsem doposud viděla a to je co říct. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dobrý survival, v ktorom je všetko, čo v ňom má byť (pojedanie nechutných vecí, červ hosťujúci v ľudskej lebke, Indiáni, dravá rieka, nepriazeň počasia, odhnívajúce rôzne časti ľudského tela, dravce...). K tomu presvedčivý Harry Potter (ale aj Thomas Kretschmann, Alex Russell a Joel Jackson) a veľmi pekná vizuálna stránka (kamera, výprava). Po všetkých stránkach profesionálne a intenzívne, ale na môj vkus bohužiaľ stále iba snaživý, poctivý priemer. Za najväčšie mínus považujem stratu tempa a neoriginálny scenár s koncom, ktorému sa síce ťažko verí, tak ale ak to takto naozaj bolo, a to vraj bolo, tak nemám právo voči nemu namietať. Skôr mi to každopádne pripadalo ako nejaký poviedkový film, kde jednotlivé hrdinove eskapády spolu nedržia príliš pokope a občas je tam pekne divný strih (prebudí sa relatívne uprostred rieky a zrazu strih a je deň a je po všetkom?). ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Dost intenzivní film. První část je příjemná oddechovka, která se neúspěšně snaží o dechberoucí záběry přírody. Druhá, delší část je ovšem pořádná pecka. Místy jsem nedýchala, srdce mi bilo tak, že to museli slyšet i sousedé. Hudba povedená a kamera jakbysmet. Dost dobře spolu pracují na vytváření opravdu napínavých a šokujících momentů. Takovéhle filmy mám ráda. Dobrodružné, podle skutečné události, se silnými momenty, které ve vás zůstanou ještě dlouho. A plus za to, že ti lidé nebyli totální dementi. Dost jejich názorů a nápadů opravdu dávalo smysl. Ve filmech jako je tento je dost běžné, že si říkáte: "No tak to je pěkná kravina. Proč to jako dělá?". Ale tady ne. Takže iritujícíh momentů je tam opravdu jen pár. Budu ráda vzpomínat a možná se i podívám znovu, abych se ujistila, že se mi to nesplývá se Swiss Army Man. 4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Survivalový námet mám veľmi rád, no v tomto prípade prišlo mierne sklamanie. Lepší celkový dojem sa utápa v nezáživnom a dlhom úvode, kde sa nič nedeje a príbeh sa tu vlečie ako chorému sopeľ. Samotný džungľový survival už bol na tom o dosť lepšie, aj keď niektoré situácie, najmä ak zoberiem do úvahy chatrnú konštrukciu D. Radcliffa, mi mierne nadvihovali obočie. A koniec bol ako vystrihnutý z rozprávky bratov Grimmovcov - emotívne vypätý a napínavý ako guma od trenírok až to vyvolalo úsmev na tvári. Celkovo, nedá sa povedať že by to bolo zlé, ale ani som neskákal od nadšenia. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)

Reklama

Reklama