Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Radcliffe se snaží vymanit z Rowlingové škatule dalším fyzickým, dá se říct až „revenantním“ výkonem, ale co mu je ta vehemence platná, když mu McLean hází pod nohy tolik klacků. Předlouhou expozicí nafouknutá stopáž, podivná realizace blouznění a flashbacků, prázdné dialogy zbytečně přehlušující hlas džungle a survivalová pasáž nefungující ani když se pojídají ptačí embrya a vymačkávají červí komedony. V takové situaci si může Hrnčířovic Harold chrastit kostmi jak Mechanik či vytáhnout ze zadku půlmetrovou tasemnici a se mnou to nehne.. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dobrý. Já nikdy Radcliffa moc nemusela, protože ho vždycky všichni strašně žrali. Respektive žrali Harryho. Já moc ne. Nicméně tady se toho Potterství zbavil a předvedl, že má i na víc, než na mávání hůlkou a létání na koštěti. Navíc oceňuju jeho dietku. Zhubnul pěkně, to se musí nechat. A samomluva taky dobrá. Ovšem nechutnost některých scén má mnohem víc grádů, než jakékoliv nechuťárny, co jsem doposud viděla a to je co říct. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film má čo ponúknuť ... nevyspytateľnú džungľu aj so všetkými jej zvukmi, peknú muziku, dobre hrajúceho Daniela a životnú skúsenosť jedného statočného dobrodruha. Až na pár momentov, celkom slušná záležitosť. Apropo ... mám pocit, že meno Harry Potter sa v komentároch objavuje častejšie ako Daniel Radcliffe ... sa spamätajte. 3,5* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do letoška jsem snad neviděl takový dobrodružný film z džungle v takovémhle ladění a dle životopisu. A letos už je to třetí. Po tomhle kousku s výmluvným názvem (a taky dost debilním) ještě Lost City of Z a zčásti také Zlato. Ne, že bych si stěžoval, ani potřetí jsem se nijak nenudil a za posledních pár let je to další film po Horns, který bych doporučil kvůli Radcliffovi. První půlka je víceméně přátelský road trip po Latinské Americe, v té druhé už se leckdy dějí tak nechutné věci, že jsem občas jen nestačil věřit vlastním očím. A je to navíc tak správně drásavé a zručně natočené, že je opět škoda, že snímek bez větších skrupulí víceméně zapadne. PS : Thomas Kretchman je neskutečně badass! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak po čase zase jeden dobrodružák, kterej se mi fakt líbil. Není "moderně" akční ale ani příliš rozvláčnej, je celkem realistickej, hlavně neřeší se v něm nějaká láska a podobný kraviny a i přes delší stopáž slušně odsejpá. Jo, jsou v něm sem tam nějaký takový ty klasický šablony, ale žádná tragédie... Třeba: (starej zkušenej zálesák) "Bude pršet." (mladej zelenáč jízlivě) "A z čeho by asi tak mělo pršet?" (střih) Slejvák jako kráva. Jinak pidimužík Potter mě v roli židovskýho dobrodruha překvapivě dost bavil, i když tedy v džanglu baštil laskominy, který určitě nebyly košer a nevím, co by na to řekl jeho rabín. Měl taky jednu hodně zajímavou halucinaci (rejža mě dostal) a žížalák v jeho kedlubně byl teda fakt hustej. Jen příště prosím bez nějakých přeslazených happyendů, pak to bude za plný počet. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)

Reklama

Reklama