Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (216)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa oveľa lepšie ako Vyšehrad. Už prvá časť to rozbalí, tam to ide vtip za vtipom, fakt sa človek mnohokrát zasmeje. Celé to je postavené hlavne na kvalitných mužských rolách (okrem jeho syna), Langmajer to ťahá suverénnym spôsobom. Ženské roly sú skôr postavené na ľahkých ženách, to nejeden pánsky divák ocení. Je to prehnaná paródia na "inteligenciu" hokejistov a ľudí z ich okolia s veľkou dávkou humoru. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Lajna trpí stejným syndromem jako její starší bratříček Vyšehrad. Po nabitém pilotu, který ze seriálu udělá hit internetu, je plný hlášek a zábavných scének, nastává úpadek a tvůrcům rychle dochází nápady, které by ho zase oživily. Lajna je přeci jen menším slepencem než Vyšehrad a nějaký vývoj postav se tady naštěstí uskuteční. K záchvatům smíchu zase dochází spíše při sledování dementa Laviho než trenéra Hrouzka. Lavický má to nejhorší z černých ovcí českého fotbalu jako Fenin, Limberský, Kulič a Pacanda. Přispěli mu i bezmozci Vácha a Bednář, kteří si tam dokonce zahráli. Tady je však hlavní postava napsaná podle jediného muže. Olympijský vítěz a úspěšný trenér Vladimír Růžička se po letech stal spíše svojí karikaturou (přítelkyně kurva, braní úplatků, tlačenka pro synátora) a teď i předobrazem pro buranského trenéra Hrouzka. Druhá série je už dost křečovitá. S1: 60% S2: 50% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humor se sice může jevit jako plytký, ale ke sportovnímu prostředí dle mého názoru skvěle padne. Hokej je mým nejoblíbenějším sportem, takže Lajna si můj zájem získala prakticky okamžitě. První čtyři epizody jsou našlapané vtipem i nějakou tou emocí a přestože celý počin stojí více či méně jen na Jiřím Langmajerovi, dokáže udržet pozornost po celou svoji dobu. Vždy jsem se těšil, až se na scéně objeví Luboš Hrouzek a zaperlí nějakou bryskní hláškou. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku se Lajna tvářila jako kopie Vyšehradu, ale naštěstí se od toho odchýlila a našla si vlastní cestu. Dostáváme se do období, kdy internetové televize produkují lepší seriály než televize klasické a to nejen v US. Je mi líto pouze sprosté reklamy Dominika Haška, který je se svým podnikáním už velmi zoufalý. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo v českém prostředí (a jeho sportovní větvi) očekávat, ze zeleného pažitu se přešlo na ledovou plochu. Samozřejmě v čerstvé paměti zůstávala ona fotbalová zkušenost, kdy vynikající první díly vystřídalo značné zklamání... Tohle však zůstalo na Vyšehradě a do Havířova se již nedostalo. Co tam však dorazilo, je širší spektrum životaschopných postav, dodávající této jinak vydařené taškařici hlubší rozměr. Za vše bych vypíchl čtvrtý díl, nádherně obohacující původně podivínsky působícího Norberta Lichého. A když už jsem naťukl téma postav, tak o té titulní je skoro zbytečné se bavit... Langmajerova životní role? Vypadá to tak, jakkoli ho pomyslná třetí třetina zápasu ještě čeká. Druhá série je sice více dramatická, taktéž přicházíme o exotický nádech nejmladšího města republiky, ale příběhu jako takovému vůbec ostudu nedělá, jakkoli ohlasy po premiérách jednotlivých epizod byly ať už zde, či na stránkách Seznamu kritičtější. Když se na to totiž dívám s odstupem, tak by bylo na škodu, kdyby takového Hrouzka seniora jsme nikdy nemohli spatřit... 90% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Bílý dres na Luptákově (Štěpán Kozub) internátním pokoji nad Patrikovou (Zdeněk Piškula) postelí patří hráči Tadeáši Del Favero. Ten hrával v době natáčení seriálu za tým AZ Havířov U18, avšak dres pochází z týmu HC Kometa Brno U18, kam ve stejné sezoně Del Favero přestoupil. (jirka.jindra11)
  • Incident, o kterém vypráví Michal Suchánek, se skutečně stal. Ve finále Federální hokejové ligy si Vítkovice z Prahy odvezli těžké žaludeční potíže ze stravy, se kterými pak nastupovali k odvetným zápasům, které oba prohráli výsledkem 4:5. Vítkovice nakonec skončili druhé. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno