Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

malylada 

všechny recenze uživatele

Nelítostný souboj to není ani zdaleka, ale snaha přiblížit se je zřetelná a vůbec ne špatná. Těžce se mi hledaly sympatie Gerardovi, který hraje naprosté hovado, na druhou stranu je to role, kterou potřeboval a snad ho nakopne. Na mě tento přístup nezabíral a celou dobu jsem tíhnul spíše k záporákům, kde se povedl casting mnohem lépe. Dokonalému zločinu nechybí osvěžující tempo a promyšlenější zápletka ho posouvá dal než k obyčejnému béčku. Atmosféra má stoupající tendenci, akční scény působí natural a naprosto precizně. Malinko škoda, že se nedostal do našich kin, chce to více takových filmů. Ve filmu se objeví i Max Holloway a MIchael Bisping, úpovinost pro milovníky MMA !!!!..... 8/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoriginální film s velmi slušnou akcí a s nesnesitelně namachrovaným Gerardem Butlerem, jehož "Big Nick" O´Brian si ve chvílích, kdy zrovna nepronáší děsně chlapské hlášky, nebo děsně chlapsky negestikuluje, vyrábí žvýkačky z přebytečného testosteronu. To, že příběh není zrovna originální, bych v klidu vydýchal, problém jsem měl spíše s tím, že mi tvůrci neumožnili, abych si vytvořil jakýkoli vztah k jednotlivým postavám. Jejich osudy mi tak byly víceméně ukradené, a tím pádem jsem nemohl pocítit žádné napětí. A akční film bez napětí, to na mě prostě nefunguje. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Loupeživý nájezd do několika starších snímků na spřízněné téma se dá velkoryse prominout, neb film disponuje technicky vyspělou režií, kvalitními hereckými výkony a neutápí se ve vražedné dvouhodinové stopáži, kterou je opatřen. Nutno přiznat, že scenáristicky občas klopýtá o schematičnost postav a rozjíždí se pozvolna. Pro diváka to znamená, že akce přijde na řadu více ve druhé polovině filmu, přičemž ta první je sice povídavá, určitě je ale zajímavé, jak se v ní postavy slučují, režijní záměr nabírá celistvý tvar a vše postupně (napínavě) graduje. Jednou z hlavních veličin je skvělý Gerard Butler, to je prostě maník, který umí množství hereckých poloh, přičemž hravě poráží úskalí scénáře být jednostrunným a klišoidním charakterem, který chlastá, pěstuje štětky (ne ty záchodové), rozvádí se s manželkou a navrch pronásleduje se speciální policejní jednotkou bandu bankovních lupičů, kteří mají spadeno na nedobytnou banku v L.A, a rozhodně to není žádný ctnostný polda. Když se zaměřím na partu kriminálníků, je to v ní samý zločinecký typ, takže radost pohledět, načež i umějí hrát. Samotné provedení loupeže je příjemně napínavé, přestřelky jsou dynamické i drsné. Oproti tomu se film nemusel zabývat soukromím/rodinným zázemím vyšetřovatele, ty rozvodové tahanice o píču byly na píču a působily jak z jiného filmu. Takže až na pár povědomých motivů, které už byly k vidění v jiných filmech na dané téma, se jedná o exkluzivní snímeček, jemuž český distributor nedovolil vstup do českých kin, aby jiným kravinám byl dán prostor. A to se chystá i pokračování. Takže Gerard jede! 8/10 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl bejt zlej, tak řeknu, Den of Thieves ve vztahu k Heat je jako film Gridlock ve vztahu k Die Hard 2. Ale takové peklo to zase není. Problém je v tom, že DoT je opět produkt zhoubné "gym cinematography (c)", tedy trendu (zejména akčních) filmů, které vznikají setkáváním producentů, režisérů a herců v posilovnách a fitkách, narozdíl od let 80.-90., kde se potkávali zejména na kokainových večírcích. Až do omrzení se tu tak všichni ti nasvalení holohlaví hošani v tílkách plácaj neustále po ramenou, choděj s rukama metr od těla a pohybujou se houpáním. A jsou furt zpocený. Narozdíl od svého předobrazu se tu oba protagonisti nesnaží jeden druhého zas tak nějak přechytračit, ale místo toho si neustále porovnávaj péra. Úplně katastrofální jsou dějové odbočky k rodinám dvou členů proti sobě stojících stran, které se na dvou scénách snaží trapně vysvětlit, jaký vliv má jejich způsob života na jejich rodiny. Zejména u 50centa vidíme v první scéně jak vyhrožuje klukovi svý dcerky a později v další scéně, jak mu dcera říká, že ho má ráda a to je všechno! Nic víc. WTF? Co to trochu staví na nohy (krom mé tolerance k filmům, kde na sebe lidi střílej) je Pablo Schreiber, jehož minimalistický, uzavřený herecký výkon skutečně prodává iluzi, že v jeho hlavě probíhá nějaký velký plán. Co však naprosto selhává je machistická póza frackovitého Butlera, který zde hraje úplně neskutečně papírovýho pitomce, který nejspíš má být cool a gritty, ale chová se místo toho jak osmiletý dítě v kožený bundě. Scény, ve kterých ujídá koblihy z krvavé krabičky na místě činu, sám se vydá s páčidlem do banky, domněle obsazené lupiči s rukojmími či luxusní rozpoutání přestřelky v koloně aut plných civilistů, to jsou místa, kdy se celý ten koncept pohřbívá kompletně. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že Geraldovi museli kvůli fotce na plakát zlomit vaz, to možná i stálo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děr ve scénáři to má více, než švýcarský ementál, což si uvědomíte hlavně při ne až tak příběhově zvládnuté loupeži a pak při závěrečně pointě, která je všechno, jen ne chytrá. Přitom by chtěla být něco jako ´Obvyklí podezřelí´. A co tu jinak máme? Střet dvou silných osobností a příběh, který sází spíše na atmosféru, než akci, které se tu stejně na začátku a samém konci dočkáme. Tedy je to takový ´Nelítostný souboj´ ze second–handu, Butler není Al Pacino, Schreiber pak ani zdaleka osobností typu DeNira a Gudegast se na Manna dívá hodně zespoda s úctou. Ale když nebudu srovnávat, pak důraz na postavy, pozvolnější tempo, atmosférické reálie L.A. a ultra-macho Butler, tak jak ho chceme vidět, to všechno mi dost sedlo a ty čtyři mírně nadhodnocené hvězdy dám, navzdory té nevydařené pointě. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu se objeví dva šampioni UFC. Člena gangu Base si zahrál Max Holloway a obchodníka s diamanty z konce filmu si zahrál Michael Bisping. (rhcp44)
  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama