Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Invázia zlodejov tiel", ktorý natočil v roku 1978 režisér Philip Kaufman, je remake rovnomenného snímku z roku 1956. Ten som zatiaľ ešte nevidel. Zároveň je to i filmová adaptácia literárnej predlohy, ktorú napísal v roku 1955 americký spisovateľ Jack Finney. Túto jeho novelu som tiež ešte bohužiaľ nečítal. No pozhliadnutí tohto remake snímku si iste pozrem i originál a určite si niekde zoženiem knihu. Príbeh o sofistikovanej invázii mimozemšťanov s cieľom ovládnuť našu planétu ma velice zaujal. "Invázia zlodejov tiel" je veľmi dobrý sci-fi snímok. **** ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem sci-fi, ale tohle je bomba. Toto dílko se ihned zařadilo do mé top 10. Napětí na každém kroku od začátku do konce a famózní herci (hlavně Donald Sutherland, Jeff Goldblum a Leonard Nimoy). Film jsem si pustil před spaním, ale obávám se, že jen tak se mi oči zamhouřit nepodaří....a ten konec!!!!! ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1956 som nevidel. Film má celkovo už tri remaky. Doteraz som mal tú česť s verziou, v ktorej sa hlavných rolí zhostili Nicole Kidman a Daniel Craig. Keďže som bol nadpriemerne spokojný a na Sutherlandovu verziu sa niesla chváľa, tak som skúsil opätovne zakúsiť atmosféru nedôvery. Bohužiaľ postavy nejako podivne skvelo dedukujú, odhaľujú pointu diania. Takže som nemal moc čas si užiť ich nevedomosť. A na druhej strane sa dokážu chovať neuvážene, chaoticky až hlúpo. Príbeh priamo prosí o vytvorenie pocitu neistoty, ale chovanie postáv atmosféru vyložene rozrieďuje. Invaze 2007 je to pravé orechové. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

9.5/10 Silně atmosferický horor. Druhé zpracování knižního románu u mě černobílý originál překonalo. Obě verze jsou hodně kvalitní, ale tato z roku 1978 má přesně to, co té první chybělo a za co jsem ji nedal plný počet. Pěkný klidný rozjezd nenasvědčoval ničemu, co jsem v druhý půli zažil. Celý film si drži tísnivou atmošku strachu a na závěrečnou patnáctiminutovku přidá o 300%. Scéna u lodi s Elizabeth a samotný závěr - nelze nedat plnej počet. Hudební motiv během telefonních hovorů ve městě působil tak děsivě ! Takhle má vypadat správnej sci-fi horor. [říjen 2006] PS: Vztah Matthewa a Elizabeth - ony odporné nepříjemné pocity bezmoci a zoufalství byly přesně jako ze zlé noční můry. Takhle si představuju nahnání strachu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jelikož nemohu sehnat v důstojné kvalitě originál Dona Siegela, z roku 1956, vzal jsem zavděk alespoň remakem Philipa Kaufmana. Nemohu tedy srovnávat, ale tento film se mi dost líbil. Atmosferický sci-fi horor, se skvělým Donaldem Sutherlandem v hlavní roli a celou řadou výborných herců v úlohách vedlejších. A i ten Siegel si tady zahrál, stejně jako Robert Duvall, který se v úvodu filmu v krátkém záběru pohupuje na houpačce a jeho pohled okamžitě navodí tu pravou atmosféru. Dlouho jsem váhal s hodnocením, ale díky poslední minutě filmu musím hvězdičkovat vysoko. Protože i kdyby stál snímek za starou bačkoru (což nestojí, je skvělý), tak poslední záběr z něj činí nezapomenutelný, mrazivý biják. Jeden z nejděsivějších závěrů v dějinách filmu. Tleskám, dlouho jsem neměl husí kůži úplně po celém těle... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Podle DVD komentáře režiséra Philipa Kaufmana dostal herec Robert Duvall "honorář" v podobě značkové bundy Eddie Bauer. (D3VIL)
  • Kevin McCarthy, jenž hrál hlavní roli v původní verzi filmu, se objeví jako muž žádající o pomoc. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama