Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter (Michael Peňa) žije se svou ženou a dvěma dcerami poklidný život. Jedinou komplikací jsou Peterovy podivné noční můry, které ho zaprvé odvádějí od rodiny a zadruhé ukazují vize útoku na město nějakým tajemným nepřítelem. Jak se ovšem brzy ukáže, sny se změní na nelítostnou realitu... (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Na Netflix je to řekněme průměr, ale vzhledem k tomu, kolik toho poslední dobou produkujou, tak slušnej průměr v žánru sci-fi. Není tu nic, co by vyloženě vadilo, akce by mohlo bejt sice víc, ale rozpočet zřejmě nedovolil. Hodně zdaleka to mohlo připomínat Válku světů, akorát levnější verzi. S absencí toho něčeho mimozemskýho, což pro mě škoda, já tohle úplně vítám. Každopádně zápletka to celý rozšifrovala k mýmu překvapení a předpokládám, že i ostatních. Dost možná se tu plánovalo i pokračování, ale asi to takovej úspěch nesklidí. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Komorní tv scifi především pro fanoušky scifi.Působilo to spíš jako zfilmovaná povídka z nějakýho sborníku a v nějaký sf seriálový sérii by mě to asi zaujalo víc. Až do odhalení v závěrečný 1/2 hodině nic vyjímečnýho,u mě se wow efekt nedostavil ani po něm,ale aspoň to leccos osvětlilo,no..(latexovej žabí vzhled "emzáků" byl navíc trochu samoúčelnej,kdyby vypadaly jinak,divák by pojal podezření mnohem dřív a našlo by se toho víc,50 let nestárnoucí populace atd..).Zajímavý,ale celkově slabší scífko. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše na začátku sniper18, Netflix pro mě v oblasti sci-fi špatné špatné. Nevím, zda nešetří na nákladech, ale už to není první sci-fi, které bylo v podstatě jen konverzační nebo max 5 osob v akci. Takto si sci-fi apokalypsu tedy nepředstavuji plus onen hispánec v hlavní roli, ne, toto nefunguje. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh z počátku ukazuje noční invazi z nebes na určité město, což předznamenává další snímek na již provařené téma, ale svým dějovým vývojem se nakonec ukazuje, že je vše nakonec všechno jinak a že z námětu ční jistá originalita. Příběh sleduje určitou rodinu a hlavně otce, u kterého dojde k jistému odhalení a tím i vysvětlení co je vlastně zač, kdo je ten agresor a jak se vlastně ve skutečnosti věci mají. Téma hodně známé a již mnohokrát použité. Tentokrát však odvyprávěné přeci jen trochu jinak a není tajemstvím, že jde o umělou inteligenci. Mnohé je vysvětleno a to i dokonce za použití citace takového vědce, jako je Stephen Hawking. Příběh má tedy myšlenku, která se v médiích občas probírá, ale je to jen další teorie, co by z toho mohlo nakonec vzniknout. Po vizuální stránce není co k vytknutí. Náhlá invaze je skutečně děsivá a ohromnou chválu si zaslouží i dětští představitelé, kteří dokázali neustále hrát hrůzu, zděšení a strach. Nejedná se však o nic akčního. Snímek je z oblasti dramatických sci-fi thrillerů vedoucí k myšlence a jisté opatrnosti. Vzhledem k dějovému vývoji je zapotřebí pozornost a trochu i nad tím vším zapřemýšlet. I tak je snímek jednoduchý, žánrově zásadový a i přes svou moralizační hodnotu žánrově zábavný. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Michael Peña je ve vážné roli vcelku nevýrazný, až nesympatický...přecejen mu jdou líp užvanění pakoušové. Ale to by asi nevadilo. Víc mě štvalo, že se film víc než polovinu stopáže tvářil jako další invazivní polobéčko...navíc nepříliš originální. Tvůrci pak v poslední třetině vyzvrátili twist, který tomu všemu dává vcelku zajímavou pointu, ale je to jako by se vám někdo pokoušel vysvětlit vtip, který jste nepochopili. Řeknete aha a pomyslíte si, že kdyby ho vyprávěl líp, bylo by to o něčem jiném. Ale zase proč ne. Je to sci-fíčko pro velmi nenáročného diváka...takové B+. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Srbsku v Bělehradě. (Martrix)
  • Scéna v podzemí byla natáčena na trase Bělohradského metra, která nebylo do dnešní doby dokončena. (Martrix)
  • Scénář pro Extinction, napsaný Spenserem Cohenem, byl v roce 2013 vyhodnocen jako jeden z nejlepších nezrealizovaných scénářů. (Martrix)

Reklama

Reklama