Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

Eawy 

všechny recenze uživatele

The darkest minds sa už pred premiérou stretol s blokádou na strane obecenstva. Premiére nepredchádzali virálne rozhovory, tvrdé promo na sociálnych sietiach a ani niekoľko-krát opakujúce sa upútavky. Netuším, vôbec, nakoľko je známa knižná predloha pre českých a slovenských divákov. Nič z toho ale neospravedlňuje niekoré nelogické chvíle filmu, ktoré pravdaže nechýbali. Všetky argumenty napísané hore, však súvisia s tým ako divák film príjme. Nevie do čoho ide a očakáva efektami naplnené scény, vybuchovanie áut – čo však vôbec nemusí byť pôvodnou premisou filmu/knihy. Divák tak zostáva z jeho pohľadu „oklamaný“. Keďže ja som si svoju úlohu pred návštevou kina splnila a vedela som do čoho idem, môžem ohodnotiť bez pocitov sklamania. Jedná sa o veľmi príjemný teen-sci-fi film o dospievaní a pochopení. Všetci herci sú neuveriteľne sympatickí, malá Zu, Chubs, Ruby a Liam majú veľmi milý vzťah. Je síce pravda, že niektoré sentimentálne scény medzi Ruby a Liamom boli už na hranici prevrátenia očí, avšak, poukazovali presne na to, že deti žijúce v odlúčení musia mať sociálne správanie na veľmi nízkej a pre dospelého trápnej úrovni. Režisér a scenáristi sa mohli pohrať s myšlienkou sveta bez Detí, možno trošku nazrieť do miest s dospelými a poukázať na to, čo deti pre spoločnosť znamenajú. Podľa mňa je po vizuálnej stránke film veľmi dobre zvládnutý. Škoda toho slabého promotingu. 60% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Prvních 20 minut parádně navnadilo...jenže...pak je to stejná týnejdžr pakárna jako Divergence, Labyrint a Hunger Games. Nemůžu se dočkat pokračování. Jupýýý +++ SPOILER 20ti slovy: "Oranžová" holka uteče ze "zlého" tábora, přidá se k dalším děckám a jedou do jiného tábora...který spolupracuje s tím zlým...a "Liga" je zachrání. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to nejvíc připomínalo X-Meny. Také je tu cosi na způsob mutace, také se toho obyčejní lidé bojí a nakonec i tady se najde skupina nadaných, kteří chtějí vládnout. Že je to hozené do teenagerovského módu á la Hunger Games na ústřední inspiraci nic nemění. Každopádně mě se to líbilo. Filmu sice chybí rozpočet, což je občas znát na akci i efektech, ale s danými financemi si tvůrci poradili celkem dobře. To, co chybí, dohánějí tempem i dějem, který sice není bůhvíjak složitý, ale prakticky postrádá hluchá místa, takže se dají přehlédnout i lehké scénáristické fauly. Jestli je ale někde znát šťastná ruka, tak je to obsazení. Amandla Stenberg je nejen sympatická, ale roste zní i výborná herečka a se zbylou trojicí ústředních hrdinů se výtečně doplňují. Normálně bych žehral, že hlavní hrdinové dostali až příliš mnoho prostoru na úkor záporáků a dalších postav, ale tady mi to vůbec nevadilo. Klidně bych se podíval na další díl, ale obávám se, že v konkurenci podobně laděných blockbusterů nemá The Darkest Minds šanci. 75% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hmmmm...Bohužel mi není náct a tudíž mi to přišlo plné patosu, předvídatelnosti, lásky, zamilovanosti, dokonalosti a "seč jsme v těžké době, přesto se na první dobrou potkám s klukem, do kterého se zamiluji, ale pak ho musím ze závažného důvodu opustit". Fuj :D Film měl skvělý potenciál - ale bohužel malý rozpočet a nevedl ho bohužel někdo, kdo by tomu dal pořádnou "šťávu", ani ne akci, ale neudělal z toho americkou love story, kdy z toho dopadne nejhůř - vlastně pouze jedno náctileté srdce, to druhé to totiž neví. Za mě obrovská škoda a posledních 40 minut jsem si vlastně přála, aby někdo umřel :D Bohužel. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Trestanecké tábory pro přeživší "nebezpečné" děti – nadané superschopnostmi – vypadaly tedy poněkud směšně, ale celkově úvod zvládnul jakž takž zaujmout. Též nezbytné (povinné) "young adult" zakoukání, které přebralo otěže, se přes svou instantnost dalo, hlavně díky sympatické dívčině v hlavní roli. Ale ve druhé polovině už to šlo do kytek, nejapné dějové "zvraty", tragický souboj telepatů, osudové rozloučení, meh! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama