Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

campix 

všechny recenze uživatele

Další pure devadesátky. Vycházející slunce kombinuje všechny aspekty tak typické pro devadesátková akční krimi. Wesley Snipes je povolán vyšetřovat vraždu do sídla japonské firmy, která chystá velké akvizice ve Spojených státech. Nepřítelem se tedy tentokrát našel v zemi vycházejícího slunce. Do mocenského boje japonských technologických firem se zapojujme také japonský insider Sean Connery. Nic překvapivého. Nic objevného, ale usledovat to v každém případě jde bez problémů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Hledáš-li vraha, začni od základů.“ (staré japonské přísloví a shodou okolností i úryvek z betonářské příručky společnosti Nakamoto).. Moudry nešetřící kriminální thriller ze specifického kulturního prostředí. Body přinášejí hry na Zvětšeninu, sebevědomý výkon gaidžina Conneryho či mírně xenofobní detektiv H.Keitel, který raději rtuť z teploměru než sushi. Na druhé misce vah je předvídatelnost (Eddieho dílčí imortalita, zapojení senátora), mdlý kopáč Snipes i Kaufmanovy omezené režisérské schopnosti smyté Černým deštěm. Až se Connor-san dozví, že mu během golfu vletěl černý ptáček do otevřené klícky, to bude teprve okota! ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Díky Tedovi za tip, já z toho byl nadšenej! Mělo to neskutečně charismatické obsazení, Connery, Snipes, Keitel, Tagawa, Ray Wise, Tia Carrere, Buscemi a ve štěku předobraz pana Miyagiho Furio Demura. Ideální film v napárování s Yakuzou. 9/10 PS kdyby měl někdo tip na něco podobně zapadlého, dejte vědět, tyto filmy poslední dobou oceňují asi nejvíc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $63,179,523Tržby Celosvetovo $107,198,790║ Trend 90.rokov zameraný na vtesnanie do filmu nejakej tej erotickej pózy neobišiel any tento film, takže "samoúčelná" nahota tu nieje nič nové a začína to byť aj trošku u filmov z tohto obdobia otravné. Bolo by lepšie keby sa tvorcovia venovali viac príbehu, a nielen chodili ako okolo horúcej kaše, takmer po celý čas rozohraného prípadu. Tento film zachraňuje a vyťahuje z pasivity jedine postava Seana Conneryho, Wesley Snipes len ako tak mu stíha sekundovať, karate kopancov od neho v tomto prípade moc nečakajte. Spád filmu je po celý čas rovnaký, nijak sa nevymaní z priemernosti, či že nič kompaktnejšie neponúkne, tobôž nejakú pamätnú scénu. Film je len taký priemer, ku ktorému sa už po druhý krát netreba vracať. /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Možná byla uškrcena, ale protože mít sex není trestné, nebyla by to vražda." A já si myslel, že když někoho uškrtím, tak jsem vrah. Nejsem, když to bude při sexu. To si musím zapamatovat. Ovšem, co si nejsem schopen zapamatovat, je velké množství japonských mouder a tradic, které Connor-san trousí s ohromnou kadencí. Mě to jeho výbušné zachovávání cti hodně bavilo, stejně jako nápomocný černošský gang, "nenápadná" změna názorů senátora nebo lovení pravdy z videa. A brýlatou Jingo bych doma samotnou nenechával, protože černí ptáčci a otevřené dveře nikdy neskončí hovorem o aerodynamice monopostů F1. Ale na to asi taky existuje nějaké japonské přísloví. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Identita vraha bola oproti knižnej predlohe zmenená na základe rozhodnutia režiséra. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama