Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tvrzení, že Crichtonovy knihy jsou literárními skvosty, by bylo poněkud odvážné. Po převodu na filmové plátno vzniklo cosi, co mohlo stavět na neotřelém námětu o střetu dvou odlišných kultur, nebo na zajímavě nastaveném vztahu vyšetřovatelů. Nestalo se, dvě hodiny kolem vás plyne film, u kterého je vám úplně jedno, kdo vraždil, proč vraždil a jestli ho detektivové dopadnou. Drobným zpestřením je pár akčních scén, které však nemohou probrat diváka z letargie. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Pokud bych napřed nečetl Crichtonovu již tradičně skvělou předlohu, tak by mé hodnocení bylo určitě o dost vyšší. Jenomže Kaufman a scénaristé zmršili co se dalo. Nevhodně vybraní herci (Snipese bych ještě bral, ale Connerymu jeho Johna Connora nevěřím ani omylem) a hlavně úplně vypuštěná hlavní devíza knihy - naprosto zdrcující kritika (i když místy se i nešetří obdivem) Japonců. Jediné čeho se zde dočkáme, jsou už tradiční narážky na bílý rasismus (po tom japonském jako by se slehla zem) a Snipesovy "perly" - "Drsné (gangsterské) čtvrti, jsou možná poslední nadějí Ameriky". ()

Reklama

Gediman 

všechny recenze uživatele

Je to krimi odehrávající se v prostředí japonské korporace. Connery i Snipes jsou fajn, významnou roli tu má také Cary-Hiroyuki Tagawa. Je to film podle knihy od Michaela Crichtona – a stejně jako u filmu Skandální odhalení je to dost dobře vidět: technologické věci, které se tu řeší, jsou prezentovány realisticky. Místy mi to ale přišlo trochu zamotané, ztrácel jsem se v tom. Na konci je to potom i trochu nelogické, kdy jedna postava, kterou chtějí hrdinové chránit, v podstatě sama zaútočí na nepřátele a samozřejmě nedopadne dobře. Koukám, že oproti předloze má film trochu upravený děj. Především ohledně toho, kdo je nakonec vrah – přesně tuhle postavu jsem tipoval, ale ve filmu je to právě změněno a podle mě zbytečně. Crichton pracoval i na scénáři a původní verze prý byla věrná předloze, ale byl nucen to přepsat. Tak to je nejspíš následek. Škoda. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Díky Tedovi za tip, já z toho byl nadšenej! Mělo to neskutečně charismatické obsazení, Connery, Snipes, Keitel, Tagawa, Ray Wise, Tia Carrere, Buscemi a ve štěku předobraz pana Miyagiho Furio Demura. Ideální film v napárování s Yakuzou. 9/10 PS kdyby měl někdo tip na něco podobně zapadlého, dejte vědět, tyto filmy poslední dobou oceňují asi nejvíc. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Klubko asijských frajírků, společně s východně žlutě lízlou Tiou se po dvou letech po Zůčtování v malém Tokiu znovu setkává před kamerou. Ovšem Lundgrena vystřídal Snipes, Brandona Leeho Sean Connery a přidali se ještě taková jména, jako Harvey Keitel či Steve Buscemi. Akční Tokio střídá mysteriózní drama v Los Angeles a mě padá hlava na polštář a užívám si tuto kvalitní kriminálku plnými doušky. Bavil jsem se, jen mi trochu vadilo to nepříjemné natahování děje a pomalejší tempo filmu. Šlo to sfouknout za 90 minut a nic by se nestalo. 65% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Identita vraha bola oproti knižnej predlohe zmenená na základe rozhodnutia režiséra. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama