Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tento film velmi zvláštním způsobem rozkrývá a ukazuje odlišnost dvou civilizací - orientální a tzv. východní. Ukazuje jakým způsobem jdou obě za stejným cílem, tj. ziskem, jaké používají metody pro dosažení svého cíle, a kde je morální a lidská hranice. Musím říci, že srovnání nedopadá pro východ moc dobře. Jinak tento film však postrádá větší akčnost, lepší srozumitelnost a logiku. Celkově průměrné 3. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sean Connery bol aj producentom tohoto filmu a aj si zahral vo filme. Ako herec je Connery fajn /Goldfinger, Thunderball, Murder on the Orient Express/, ale ako producent je tunaka Connery za velku biedu, miestami az katastrofu. A to sa na filme plne podpisuje. Najlepsia scenka hned na zaciatku filmu, potom sa pribeh uz len dost sproste ovatoval, a z podpriemeru nevytiahli film Rising Sun ani mena ako Snipes, Keitel...... 35 % ()

Reklama

Gediman 

všechny recenze uživatele

Je to krimi odehrávající se v prostředí japonské korporace. Connery i Snipes jsou fajn, významnou roli tu má také Cary-Hiroyuki Tagawa. Je to film podle knihy od Michaela Crichtona – a stejně jako u filmu Skandální odhalení je to dost dobře vidět: technologické věci, které se tu řeší, jsou prezentovány realisticky. Místy mi to ale přišlo trochu zamotané, ztrácel jsem se v tom. Na konci je to potom i trochu nelogické, kdy jedna postava, kterou chtějí hrdinové chránit, v podstatě sama zaútočí na nepřátele a samozřejmě nedopadne dobře. Koukám, že oproti předloze má film trochu upravený děj. Především ohledně toho, kdo je nakonec vrah – přesně tuhle postavu jsem tipoval, ale ve filmu je to právě změněno a podle mě zbytečně. Crichton pracoval i na scénáři a původní verze prý byla věrná předloze, ale byl nucen to přepsat. Tak to je nejspíš následek. Škoda. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller, těžící z atraktivního námětu a pohledu do prostředí japonské business sféry i podsvětí v USA. Je pravdou, že zvláště v polovině filmu se děj stává při svém tématu trošku rozvleklým, ale nakonec vše do sebe vlastně zapadá a film nemá v podstatě hluchá místa. Navíc je zde i dobře nastíněn onen >střet kultur< a poněkud přezíravý až místy i xenofobní a rasistický postoj některých (skvělý H.K. v roli poručíka Grahama) američanů vůči Japoncům. V každém případě jde o nadprůměrný film s výbornými hereckými výkony a poutavým dějem. A nakonec možná i trošku poučný svým nahlédnutím do asijské filosofie, způsobu života a myšlení i tradic ve vztahu k naší >sebestředné< euroatlantické kultuře... No a tak tenhle film ocení spíše ti vnímaví a poučení, schopní pochopit, proč je třeba nechávat pootevřené dveře do klece... ;-) ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Povedená conneryho(byl i producentem) detektivka z netradičního prostředí, s velice dobře budovaným napětím a atmosférou. Knižní předlohu jsem nečetl, tudíž nemohu srovnávat. Doby, kdy Snipes ještě točil kvalitní filmy a Connery vůbec točil, jsou bohužel zřejmě nenávratně pryč. O to více si pak můžete Vycházející slunce vychutnat. Zvlášť když výtečné ústřední duo doplňuje skvěle úlisný Harvey Keitel, či v takřka cameo roličce Steve Buscemi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Film bol v čase vydania kritizovaný za to, že démonizuje aziatov. (Real Tom Hardy)
  • Scenáristi Michael Crichton a Michael Backes neskôr od projektu odstúpili kvôli rozporom s režisérom, ktorý chcel do hlavnej role obsadiť Afroameričana. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama