Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (275)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Po střízlivých ohlasech, jsem se odstřihl od jakýchkoliv očekávání, abych si nepokazil zážitek a i přesto to tam prostě nebylo. Dlouhý, ty twisty jsem nežral a špatně napsaný. Herci super, režie dobrý, střih mě občas dost s*al, ty dlouhý záběry zbytečný a nefunkční (zdálo se mi to nebo jednou ta kamera málem vrazila do zaparkovanýho auta u silnice!?), ale heist na konci jsem si užil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film mě nalákal na slušné obsazení, ale cítím se být hanebně oklamán. Vzhledem k tomu, jak mě dění dost často nudilo, byla stopáž přímo vražedná. Pokud v sobě scénář nesl nějaké poselství, pak jsem si z něj odnesl jen tolik, že šlo o další análně alpinistický počin směrem k tvůrcům politicky korektních kvót, takže se sešly dvě černošky, jedna hispánská, zodpovědná matka a jedna polská blondýna, aby se daly na dráhu zločinu. Hlavně postava Veroniky na mě působila podivným dojmem, chvílemi jsem měl pocit, že jde o schizofreničku, její přechody od bezúhonné vdovy k děsně "cool" drsňačce byly opravdu těžko uvěřitelné, scénář byl silně předvídatelný a vlastně jsem se vůbec nebavil. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Viola oscarová, minimálně nominaci si tato úžasná dáma zaslouží, mám ji moc ráda a opět mě nezklamala. Cynthia Erivo v krátké době (po El Royale) zase naprosto boží. Vdovy jsou dalším zpracováním již známého námětu, nicméně tento snímek se mi táhl, o dvacet minut kratší stopáž by mu docela prospěla. Celkově se jedná o docela vydařené drama. Po 12 letech v řetězech, které se mi vyloženě nelíbily jsem spokojená. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě docela oslovil článek k filmu. Vdovy, který se rozhodnou mstít za svoje zabitý kumpány, to zní zajímavě. Nicméně po filmu konstatuju, že jsem nečekal až takový drsný syrový drama. Je to skvěle obsazený - třeba Viola Davis, ač to není vůbec nic pěknýho, tak herectví za jedna! Palec nahoru určitě i pro zákeřnýho Kaluuyu, pač to bylo docela krutý. Scénka s vozíčkářem se mi asi vryje do paměti nejvíc. Jak píšu, zajímavej film, ovšem tak nějak zvláštně natočenej, čímž si ode mě vysloužil tři hvězdy a 60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Stretne sa cigánka, Poľka a Mexičanka v Šikááááágu a idú spraviť lúpež. Ako začiatok vtipu si myslím že obstojné, ale ako dejová linka pre viac ako 2-hodinový film teda ni. V tom filme nefungovalo absolútne nič. Od nasilu akčného a "strhujúceho" úvodu, cez hlavné postavy, ktoré mi boli ukradnuté, ich konanie až po to, že ten film nemá absolútne žiadne tempo. Záver? To je niečo medzi "dochádzajú nam peniaze" a "musíme to nejak zavrieť". Ale čo je to za film, keď vás viac baví sledovať vedľajšie postavy a ich interakcie medzi nimi ako tie hlavné? Tu by mali vracať vstupné, tak vám poviem. Takže, kašlite na to a cho´dte sa za tie peniaze radšej najesť alebo čo. 1 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Jennifer Lawrence měla možnost si zahrát ve filmu, ale nakonec odmítla. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na filomovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama