Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* slabota ve všech směrech. Ale pokud máte chuť na lehkou civilní komedii o nesmělém a nesamostatném instalatérovi a nemáte moc velké nároky, tak si pošušňáte. Já nedokážu dát ani 2 hvězdičky - herecké výkony byly slabé, příběh předvídatelný a skoro se nebylo čemu smát. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, že hlavný hrdina síce nebol veľký mysliteľ, ale bol dobrosrdečný a správal sa pekne ku zvieratám. Keby nežral tie rezne, možno by som dala aj plný počet. Príbeh aj postavy boli celkom autentické. Nie, že by som sa rehotala na celé kolo, ale niečím si ma film získal. Snáď to bolo tou bezprostrednosťou. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od začátku se film jeví jako zcela normální a obyčejný, zachycující život jednoho instalatéra. On taky obyčejný je a to dokonce tak obyčejný až to bolí. Já jsem nedokázala přijít na smysl, proč byl vlstně natočen. Zřejmě jsem hledala něco, co tam ve skutečnosti ani není. Ovšem, ten instalatér tak obyčejný není, protože ho hraje Kohák a má neobyčejné vlastnosti. Od Vorla jsem očekávala mnohem větší vorlovinu. Ono to bylo i celkem příjemné koukání. Jen se to musí vidět víckrát. je tu ale strašná propast mezi neherci a herci. Kdo jim řekl, že ten text mají tak blbě odříkávat? Vždyť to strašně tahá za uši a bije doočí. Závěrečná písnička je děsně vlezlá. Jsem měla pocit, že se jí nezbavím. Eva Holubová taky dokáže zahrát všechno možné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Feel good jednoduchý film o takom obyčajnom dedinskom vidlákovi. Nemá to nejaký zložitý príbeh a aj tempo je pomalé, ale od začiatku mi to sadlo a bavilo ma to. Občas padle aj vtipná hláška, ktorá ma rozosmiala. Jednotlivé drobné epizódky nakoniec sa zaujímavo vyriešili. Len ten dokonalý happyend pôsobí až príliš rozprávkovo. Ale čo už. Je pekné raz za čas vidieť, že sa síce dobrým ale jednoduchším ľuďom občas v živote pošťastí. Celý film stojí na Kohákovi, ktorý je dokonalý sympaťák. Zaujmú aj vedľajšie postavičky. A keby niektoré dramatické scény pôsobili uveritelnejšie, tak dám aj štvrtú hviezdičku. Ale v snahe o artové nefilmové pojatie pôsobia vypäté scény skôr amatérsky. Štandardné gýčovejšie pojatie by k tým scénam sedelo viac. Celkovo je to ale pre mňa jeden z tých lepších CZ filmov, ktorý si kľudne niekedy pustím znova. 6/10. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, příběh sice nic moc, ale skvěle napsané dialogy to bez jedinýho záseku odtáhnou. Zatím nejlepší role Kuby Koháka, mám dojem, že už při psaní postavy měl Tomáš Vorel o představiteli jasno. Není to vysloveně komedie, ani vysloveně drama, ale sympatie k hlavnímu hrdinovi udělali svý. Pokud to půjde, uvítal bych druhý díl a slibuji že bych na něj zašel do kina. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • „Všechno jsem dělal, jak nejlíp jsem uměl a jak jsem si myslel, že to má být. Pan režisér to korigoval, něco se opakovalo, něco šlo z první. Byl to tvůrčí proces. Ale pokud se něco nepovedlo, byla to jeho vina,“ řekl o natáčení Jakub Kohák. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Ve scéně, kdy jde Luboš (Jakub Kohák) instalovat ohřívač k chovateli plazů, si zahrálo 10 hadů a 2 leguáni. Točilo se to u reálného chovatele hadů v Žihli v paneláku, kde s nimi reálně bydlí. „Natáčení s leguánkou Filoménou proběhlo bez problémů, koukala se a hejbala přesně na povel. Ale hadi se tyčili zcela jinak, než jsme chtěli,“ popisuje režisér Vorel úskalí režírování plazů. (Zdroj: Česká televize)
  • Ve filmu hraje poměrně velké množství zvířat. Zásadní roli mají toulavé kočky, o které se Luboš (Jakub Kohák) stará. Pro natáčení bylo nakonec použito 8 koček. „Byly to samozřejmě kočky cvičené, které musely na písknutí přiběhnout ke Kohákovi a nechat se krmit. A proto honorář všech koček dohromady byl větší než oba honoráře Koháka a Holubové. Kočky byly nejdražší herci filmu,“ tvrdí režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)

Reklama

Reklama