Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dúkaz o tom,že česká pohádka není mrtvá,jen je po několika vážných nehodách v umělém spánku a jen čas rozhodne jestli se znovu postaví na nohy.Příběhově nic nového,což by nebyl až takový problém,ale spíš vadí klasická Troškovská uřvanost a překvapivě dost "agresivních" výrazů,které bych v pohádce úplně nečekal.Jinak ale nejlepší Troškův film za posledních několik let...desítek let....60% ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Čertoviny je česká pohádka, která vypadá hezky. Kouká se na ní dobře. Herci se na dobrou zhostili svých rolí.. Výborná hudba dodává některým scénám dramatičnost. Ale na Čertoviny se znova v nejbližší době nepodívám. V některých částech jsem se nudil. Dávám za příjemný zážitek 70% a nechci abyste šli na zemi hledat hříšné duše!! ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Čertoviny jsme byl zvědav, zvlášť po té hovadině Strašidla jsem doufal ve zlepšení reputace. Čertoviny o proti Strašidlům nejsou taková blbost, ale na druhou stranu Strašidla měla ucelenější děj. Hlavní duo čertů docela ušlo, jejich šéf Luciper, natož že má být vládce pekla, mi přišel dost měkký a Dobrý možná trochu přehrával a hlavně mě u něj štvala ta paruka jak je posazená dozadu, při záběrech z boku to vypadalo děsně. První polovina filmu taková o ničem a scény tak divně poskládané za sebou, že na sebe ani nenavazovali a kolikrát se postavy ocitali uplně na jiných místech bez nějakého zjevného důvodu. Třeba dcerka v jedné scéně pomáhá na poli, střih a je uprostřed lesa a pomáhá zraněnému muži. Celkově mi na filmu chyběl takový ten pohádkový feeling a že na jednom domě byl hromosvod a na obloze letělo letadlo už radši neřeším (asi je někde nějaký pokrokovější království, nebo že by inspirace u filmu The Village :-D). ()

Karp 

všechny recenze uživatele

To, co je na této pohádce nejpěknější, je zároveň i nejvíce ubíjející. Představte si, že je léto a už měsíc je azurovo a slunce pere o sto šest. Pohádka by měla být krásná, měla by být optimistická, ale měla by nabízet kontrast. Kontrast v postavách, emocích, ale i v exteriérech. A tak vedle lumpa a ničemy má své místo klaďas, vedle lesku bída a vedle rozpáleného slunce pořádná letní bouřka. Všechno nemusí být barevné a rozzářené, je potřeba vyvažovat. Jasněnce se vyčítala hororovost, v Čertovinách obavy a strach nepřichází ani na místech, která jsou popisovaná jako temná a hrůzostrašná. A to je škoda. Stejně jako je škoda poněkud rozvleklé střední pasáže, která byla v kině ještě stravitelná, ale v televizi bude ubíjející. Ústřední dvojice Prachař Benedikt nezklame, ale ani nezazáří, oba záporáci jsou vyloženě dobří, hlavní milenecká dvojice tradičně poněkud toporná a kněžna J. Bernáškové sympaticky povznesená a nóbl. Z. Troška má jistě lidovou píseň v oblibě, její záslužná propagace však do jisté míry způsobila zpomalení děje a působila spíše jako vložka než smysluplná součást děje. Ale jinak pěkná pohádka - 65%. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Dobro a láska zvítězili nad zlem a dalšíma zlořádama. To tak nějak od pohádky očekávám. A to tam bylo. Ústřední dvojice celkem pohledná, gauneři byly vyšvihnuti herecky obstojně, Karel Dobrý konečně jako Lucifer (tam měl koneckonců nakročeno, neviděla jsem pohádku, kde by hrál kladnou postavu). Malebné lokace jihočeské krajiny byly milé a jako top Holub jako komická figura. Chápu, ze je posledních pár let trendy odsoudit vše, co Troška pustí do světa, ale toto nebyla vůbec špatná pohádka. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Při televizní premiéře v průběhu velikončních svátků 2019 vidělo pohádku téměř 1 300 000 diváků na obrazovkách televize Prima ve dvou uvedeních. (zdeny99)
  • Sára Sandeva měla při natáčení problém s tím, že musela venku běhat bosá. Jelikož má fóbii z hmyzu a film se točil v létě. (major.warren)

Reklama

Reklama