Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

Han22 

všechny recenze uživatele

Když Princezna ze mlejna potká S čerty nejsou žerty, vznikne sice pěkná, ale naprosto ničím nepřekvapivá pohádka. A tak jsou z pekla vysláni dva čerti chytit dva hříšníci, ač peklo vypadá děsivě a Lucifer hřímá jak umí, dva čerti jsou v podstatě dobráci a spíše pomáhají než škodí (to máme S čerty nejsou žerty). A mezitím je někde na jihočeském statku nešťastná dcera, kterou její táta nutí do svatby se zlým sedlákem, ale ona miluje chudého čeledína. Sluníčko svítí, děj se odehrává na kýčovité vsi a v okolních lesích a nechybí ani zřícenina (to máme Princeznu ze mlejna). Výsledkem je hezky, profesionálně natočená pohádka s příjemnými postavami a lokacemi, ve které Vás vůbec nic nepřekvapiví, nedojme, ani nijak extra nerozesměje. 3*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy Troška točil fajn filmy. I pohádky. Jenomže ty měly scénář, nad kterým se dlouze přemýšlelo, a nevznikl přes noc. Tohle je bezmoc, loupež a matlanina z několika legend, naroubovaná do sebe. Viděno z povinnosti kvůli Sáře. Postsynchrony jsou strašné, hlavně u RJM to vypadá, jak kdyby se u jiného filmu dívali na německou Rosamundu. A Sára opravdu zpívá nebo to byl někdo jiný? Tak jako tak jsou písničky špatné a vůbec se do filmu nehodí. Krásný hlas a zjev má jen Jana Bernášková, na tuhle kněžnu asi dostal chuť každej chlap. ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Česká země jako malovaná.... Troškovi se opět podařilo ukázat, jak krásnou a malebnou tu máme krajinu. Peklo je nádherné, byla to perfektní volba a rozhodně se vydám do Čertoviny na kozí chcanky (Troškou doporučovaný nápoj, podávaný v pekle, které za běžných dní funguje jako hospůdka). Každopádně nejsem zrovna obdivovatelem Troškových hašteřících se čertů, takže to pro mě bylo trošku mínus, že od svého vkusu opět neupustil, nicméně k němu to už nějak patří. Luciper byl vcelku ucházející, ač jsem už viděla mnohem lepší (S Čerty nejsou žerty, Čert ví proč?...). Dvojice Prachař-Benedikt byla ale naprosto skvělá a bavili mě od začátku až do konce. Hlavní hrdinka Hana (Sandeva) byla pěkňoučká a očko potěšila, stejně tak i Jan (Muller). Nejvíc jsem se ale nasmála u hříšné duše v podání Holuba, protože to bylo naprosto excelentní. Celkový dojem z pohádky mám pozitivní, byla opravdu milá a hodně oku lichotící. Pět hvězd ode mě ovšem nedostane, protože mi tam něco chybělo. Třeba to časem ještě přehodnotím.... Doporučuji návštěvu kina všem pohádkářům a dětem :) Viděno v kině na předpremiéře vč. Zdeňka Trošky, Richarda Jaroslava Mullera a Dominicka Benedikta. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

V záplavě dnešních pohádek tuto hodnotím vysoko. Je hezká, trochu podobná těm starým, které bývaly lepší, než ty dnešní. A jen tak mimochodem, našla jsem tu tak trochu skryté inspirace pohádkami Princ a Večernice, S čerty nejsou žerty a Hrátky s čertem. Až teď jsem si všimla, že režíroval Zdeněk Troška. To pro mě byla vždy záruka dobré zábavy. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ono to sice není nijak sofistikované, chytré a kultem každých svátků se to nestane, originalitou to taky neoplývá a hláškami, které by zlidověly, to taky nehýří, ale je to milé, hezky se na to dívá, sympatické postavy jsou sympatické, zloduši jsou zlodušní, Jana Bernášková moc hezky přešla z roztomilých princezniček na role rafinovanější a já se na ni těším za pár let coby důstojnou královnu, Sára Sandeva převzala od Anrey Černé pomyslný štafetový kolík v kategorii dívčí ústřední hrdinka ze vsi a ta ves a okolí byly prostě nádherné. V hormonálním roztetelení jsem tomu chtěla dát čtyři hvězdy, jenže ani po dlouhé pohádkové absenci vlastně až tak roztetelená nejsem. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Sára Sandeva měla při natáčení problém s tím, že musela venku běhat bosá. Jelikož má fóbii z hmyzu a film se točil v létě. (major.warren)
  • Ve filmu si Marek Valášek zahrál malou roli chasníka, který se jmenuje Datel. Pod stejným jménem, respektive přezdívkou, vystupuje i na YouTube. (SONY_)

Reklama

Reklama