Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (195)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom komplikovane napísaný scenár, rozumej v tom zmysle, že na scéne sa stále objavujú nové a nové postavy a všetko stále viac komplikujú. Nakoniec sa ale ukazuje, že všetko je inak, jednoduchšie a akosi sa to aj dalo čakať, čo je ale ku prospechu veci. Troška si dal záležať aj na lokáciách, čiže Čertoviny vyzerajú doslova krásne, napriek tomu ale stále televízne. V televízii je to v poriadku, ale vážne si neviem predstaviť, ako by som sa cítil v multiplexe, kde by som si za film zaplatil plné vstupné. Neviem čím to je, že dodať filmovosť súčasným rozprávkam je taký problém. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Taková typický "Troškovina"-hodně barev, hodně čertů, hodně radosti nad pořádnou kládou, efekty jak ze 70.tých let, spousta převleků, kouzel, milostných troj až petiúhelníků, ale- dá se na to dívat a celkem to i pobaví..Takže jedna z lepších pohádek poslední dekády, kdy je to fakt žalostné...škoda jen, že se to snažilo okopírovat S čerty nejsou žerty, tudíž byl konec znám předem...50% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Typicky dlouhá rádoby komplikovaná troškovina bez překvapení, nicméně s krásným vizuálem a pěknými kluky. 1) Ty kluky reprezentují tloustnoucí 34letý Jakub Prachař (čert Popelák), 24letý Dominick Benedikt (čert Uhelák), 25letý Richard Jaroslav Müller (čeledín Jan) předabovaný Oldřichem Hajlichem, 25letý David Gránský (hrabě), Josef Švejda nezjištěného věku (kněžnin sluha)._____ 2) I zde zůstává Troška věrný svému proticírkevnímu zaměření v postavě směšného faráře, kterého potkají čerti na cestě. Typicky troškovská je role pekla a jeho obyvatel jako poněkud zábavných vykonavatelů spravedlnosti._____ 3) 64letý Zdeněk Troška spolupracoval se svým dlouholetým asistentem (a někdy i spoluscenáristou) 43letým Markem Kališem._____ 4) Výstižný koment: UncleG**. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bravó! Troška po dlhšej dobe nakrútil film, ktorý nie je totálna kravina, a nemal som po pol hodine nutkanie ho vypnúť. Áno, je to len klasická česká rozprávka, navyše veľmi prevarená (väčšina nápadov je trebárs okato prebratá z mojej obľúbenej klasiky S Čerty nejsou žerty), a nie je tak úplne pre deti, ale má to pekný spád, dobré rozprávkové kulisy a čertov, ktorí nelezú na nervy. Čakal som veru väčšiu katastrofu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale neurážející pohádková podívaná s prostinkým příběhem, přepálenou délkou, nevyrovnanými hereckými výkony, ale bez dementního kameňákovského humoru a s kýčovitou, ale ve výsledku docela pěknou kamerou a atmosférou. Nic světoborného, avšak od mistra Trošky jsme zvyklí na mnohem větší pekla. Dětem se to nejspíš líbit bude, dospělí to bezbolestně přežijí a za dva roky to v televizi ostudu neudělá. Takže vlastně docela úspěch. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • „Bába“, kterou čerti odvezou zkraje filmu na trakaři domů, sbírá borové větve pod břízami. (ČSFD)

Reklama

Reklama