Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

No, Judgement. Zúčtování není zlé. Pinheadova sérka tentokrát konečně má příběh, na rozdíl od některých předchůdců je nebrakově natočena a film vesměs dává smysl. Ale všechno jsme někde už tak ňák viděli a originální téma je stále jen čajíčkem toho, co by z filmu - i tohoto - mohlo být, takže strašně mrzí, že Hellraiser Origins od Paula Gerrarda nakonec nedostal zelenou. Nevyužitý potenciál. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Pinhead je má nejoblíbenější horrorová postava. Přeobsazení v předchozím díle mě mrzelo, Doug Bradley se nevrátil ani v tomto díle, ale musím uznat, že zde je Pinhead Bradleymu podání i vzhledu docela podobný. Hellraiser má již tolik dílů, že mi ke spokojenosti stačí vlastně již jen Pinhead a létající řetězy. A obojí je i tady. Kupodivu Pinhead dostal v závěru i dost prostoru a jeho vypořádání se s jednou mýtickou bytostí je až radost sledovat. Zápletky Hellraisera se postupně vydaly svým vlastním směrem. Tohle je tak trochu podobné pětce a nevím proč, ale cítil jsem v tom trochu Silent Hill, asi tím prostředím a některými postavami (proč, sakra, musí být řezník vždycky tlustý prase?). Vzhledem k tomu, že již dlouho od Hellraisera (kromě Pinheada a létajících řetězů) moc neočekávám, nedochází ke zklamání. Předchozí díl mě dějově i zaujal, tohle mě zaujalo tou temnější a krvavější stránkou (vak pro pejska super). Takže zklamaný nejsem, znechucený taky ne, ale ani nijak nejásám. Protože Pinhead a řetězy. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od tejto série už vlastne nič nečakám a každú časť viac-menej vopred pokladám za blbosť, no napriek tomu sa na to vždy teším, lebo viem, že sklamať ma to nemôže. Iba prekvapiť. Toto neprekvapilo. Nápad o spovedi a poslednom súde sa mi zdal celkom zaujímavý, no žiaľ nevyužitý, pretože väčšinu stopáže tak či tak zaberali iba nezmyselné detektívne drísty a nekonečné pátranie. Námet to trochu čerpá najskôr z piateho dielu Inferno, ten mal však pestrejší scenár a lepšiu atmosféru, tuto to nefunguje. Je zbytočné čakať nejaké poriadne gore, bolo toho naozaj minimum. Na rozdiel od predchádzajúcej toxickej „deviatky“ sa tvorcovia posnažili aspoň na maskách, a Pinhead konečne nevyzeral ako smiešna karikatúra. Priestor však dostal až v záverečných minútach. Na Cenobitov sa tvorcovia vykašľali úplne, boli tam len ako pozadie. Najlepšia je úvodná 10-minútovka, ktorá vyzerá naozaj nádejne, potom to už išlo z kopca. Čakal som, kedy sa kocka otvorí a celé sa to rozbehne, k čomu síce napokon dôjde, no žiadne výrazné zlepšenie sa nekoná. Celkovo sa mi to nepáčilo, vyložene odpad to síce nie je, ale je to nuda. Ak to porovnám s ostatnými časťami, tak asi 2-3 boli horšie, čo nie je veľmi povzbudivé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Hellraiser: Judgment“ rozhodně není nejlepším dílem série, ale musí se uznat, že oproti dílu z roku 2011 je tohle krok kupředu. Možná rovnou dva kroky. Jednoduše se to povedlo, je to brutální, je to hnusné, ale je to pořád zamyšlení o tom, kam vlastně naše touhy sahají, co vlastně chceme, kam až jsme ochotni zajít, když něco chceme a koho jme ochotni tím zničit kromě sebe. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

(Poslední) Soud s Hellraiserem je krátký a není proti němu odvolání. Poslední příspěvek do pekelníkovy pokladnice je taktéž krátký, je vizuálně filtrovaný, užijí si jej zejména příznivci fetiše. Pro běžného diváka není příliš stravitelný. 30 let od premiéry prvního filmu se tenhle dostal do temného bludiště, z něhož nelze najít cestu ke kvalitě, která v sérii už pomalu třetí dekádu absentuje. Nehledejte tedy v tomto dílu záblesky kvality. Dokud se série budou ujímat druhořadí tvůrci, bude trend nadále sestupný, popřípadě stagnující. Doug Bradley sérii už dávno opustil, jeho následník Paul T.Taylor už Pinheada nedostává do popřední sféry zájmu, navíc má jen minimum prostoru, Pinhead už není zásadním hybnou silou děje. Tentokrát zde máme detektivní zápletku. Ve městě řádí sériový vrah. Na jeho vypátráni jsou povolání hnedle tři detektivové. Pak přijde zásadní zvrat, který překvapí. Dozvíme se totiž, kdo kupříkladu mladé ženě zašil do bříška jejího pejska. Odhalení bylo dobré. Je zde i nápaditý "soudní proces", který probíhá zvrácenou formou. Hodnotitel, Chirurg, Řezník a Porota jsou celkem fajn "spravedlivá" parta. Tohle už mělo pořádné fetiš grády. Kéž bych mohl prohlásit, že film vypadá vizuálně dobře, ale prostě ne, je to pořád stejný video výblitek, jako několik jeho sériových předchůdců. Smysl některých postav jsem nepochytil, na co třeba Jophiel, která se vyskytla v Pinheadově partě. Scénář působil uspěchaně, nikterak celistvě, přemíra náboženských motivů až iritovala. Režisér Gary J.Tunnicliffe šel jen po efektně "béčkové" povrchnosti. Nechci přímo napsat, že série je mrtvá, producent Bob Weinstein jí příliš neprobudil, takže pokud se vám zastesklo po řetězech, cákancích krve a zvrácených nápadech, hraničících se sérií Saw, máte možnost se slušně pobavit. Tohle totiž jde filmu nejlíp. 6/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Spoločne s predchodcom ide o najlacnejšie pokračovanie série, ktoré si vystačilo s 350 tisícovým rozpočtom. Naopak najdrahšie pokračovania dosiahli v dvoch prípadoch na 5 miliónovú hranicu a to pri treťom a ôsmom diele. (Paldiny)

Reklama

Reklama