Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Koukám, že už s předchozím režisérovým filmem jsem měl malý problém s několika ad absurdum (čti neuvěřitelně podanými) scénami, a i tentokrát se jedná o kaz na kráse. Všechno ostatní je ale od minula naštěstí lepší: atmoška, herci, odvážný mix žánrů... Hrozně snadno to pohltí a nutí skřípat zuby nad nejasným osudem všech zúčastněných postav. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za kameru a druhá hvězdička za hudbu a prostředí. Zbytek nestojí za nic, celé je to mindfuck, který má úplně blbé zakončení, nedává to smysl, teda možná jo, ale film mi nedal důvod se jím zabývat, protože jsem se u toho nudil jak sviňa a celkově je hrozně a zbytečně utahaný. Navíc tady je tolik vaty, že to ani není možné. A už vůbec mi není jasné, co chtěl Saulnier natočit - něco ve stylu Lynche? No, jenže tohle do něj má hodně daleko. Tohle je jenom nudný blábol, bez jakéhokoli napětí a atmosféry. Co taky čekat od Netflixu, co jsem zatím viděl, nic zajímavého neudělali. Ale hlavně že je Netflix teďka IN, že jo. 2* ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Drsná a silně nedivácká výprava do srdce Aljašky, ze který vás bude mrazit i v těch nejrozpálenějších letních dnech (i když u místních jelimánů, kteří jsou už bezvýchodně pohlceni Marvelem, to asi nehrozí). Hold the Dark je teprve třetí dílo od Netflixu s plně funkční dramaturgií a scénářem, přičemž je na filmech od tohohle giganta hodně vidět, že k jejich natočení je třeba primárně talent a vize! Saulnierova prezentace násilí a temntoty je přesně to, co chybí jak na plátnech kin, tak i na televizních obrazovkách. PS: Srovnávat Hold the Dark s Wind River jenom proto, že se oboje odehrává na sněhu, je stejná pičovina jako srovnávat Lawrence of Arabia s The Mummy jenom proto, že se oboje odehrává na písku! Krom prostředí to nic společnýho nemá a vy se v touze srovnávat nesrovnatelný připravujete o zážitek. Naučte se přistupovat ke každýmu filmu zvlášť. "When I encountered the wolves, they were in the act of devouring one of their own. A pup. It is not uncommon at all. When resources are scarce or there are unnatural stresses, some of the young may be killed to preserve the group." ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i pánům z Netflixu zcela uniklo o čem, že to tady pan Saulnier tentokrát vyprávěl a nebo ten obsah psal  zase nějaký blíže neurčený debil. Skutečnosti v tom obsahu odpovídá jen to mrazivé tajemství. Od režiséra úletového Zeleného pokoje, jsem nečekal nic obvyklého a ani to nedostal. Jeden můj oblíbenec tu píše, že je to silně chlapská záležitost. Hm, tak s tím nemohu souhlasit.  Zastavte temnotu je blábol pokoušející se o pohled zvířete na lidskost a je vlastně škoda, že mu nezůstaly počáteční mimikry konvenčního zasněženého thrilleru nebo neskočil rovnou do vlkodlačího hororu. Kruté je to sice dost, ale smysl to dohromady nedává žádný.  Za postavu Cheeona, která sem ale asi spadla z jiného příběhu, ty dvě hvězdy dám. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem měl stále ještě řadu nezodpovězených otázek i když bych zde asi žádnou logičnost hledat neměl a měl bych se smířit s tím, že záporáci byli prostě naprostí psychopaté. Přestřelka jak z wind river a i celkově mi film hodně připomínal. Dávám 3 hvězdy, ale musím říct, že zde bylo hodně zdlouhavých a nudných pasáží. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama