Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Hold The Dark" je určite jeden z tohtoročných filmových highlightov. Na film som bol dosť zvedavý, nakoľko Jeremy Saulnier sa ukázal ako schopný režisér. A v tomto filme sa to len potvrdzuje. Myslím si, že porovnávanie filmu s "Wind River" je v tomto prípade na mieste. Film má podobnú mrazivú atmosféru, človek z neho ten mráz cíti na tele a Jeffrey Wright je tu podľa mňa tiež veľmi dobrý hrdina. Lokácie veľmi dobre vedia dotvárať atmosféra a rovnako je na tom aj akcia. Myslím si, že silných momentiek je vo filme veľmi veľa. Každá minúta vo filme pôsobí veľmi dobre využitá a nepôsobí, že by mal nejaké zbytočné miesto. Úprimne však poviem, že niektorým veciam som asi úplne neporozumel. Najmä pri konci. Napriek tomu ale vizuálne vynikajúco spravené. Hudba je takisto skvelá. No myslím si, že highlightom filmu bude asi obrovská prestrelka, kde bude jeden obrovský masaker. Nebudem hovoriť viac. Postavy sú podľa mňa dostatočne zaujímavé na to, aby sme ich sledovali, každej sa venujú dostatočne a dokonca mi niektorých bolo aj ľúto. Opäť nechcem spoilovať, takže nebudem hovoriť viac. Film odporúčam vidieť všetkým čo majú radi mrazivé thrillery a určite všetkým, ktorí ocenili minuloročný "Wind River". Tento film je podľa mňa ešte tvrdší. A hoci si nemyslím, že by siahal až tak vysoko, tak to nič nemení na jeho kvalitách. Hodnotenie: A ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal perfektní podívanou z amerického zasněženého severu, jako tomu bylo v případě Wind River, ale Hold The Dark úplně nedostál mému očekávání. Což o to, ta krajina se dostavila, a každý divák musí přiznat, že sníh v rámci detektivek jde s atmosférou ruku v ruce, tady bych ani film nemohl nijak hanit. Herci taktéž zahráli úctyhodně, překvapil místní policista James Badge Dale. Jenže ten příběh a samotná zápletka tomu prostě a jednoduše moc nepomohly, čekal jsem něco promakanějšího, přesvědčivějšího. Takto dostanete mix, kde dojde na nespokojené obyvatele, nějakou tu mystologii tamějších lidí a pár vražd. V konečném součtu to ale vůbec nespojily, tudíž film skončil náhle, a hlavně otevřeně (to naštvalo nejvíc ze všeho). Pár scén, kde se s brutalitou rozhodně nešetřilo, film vyhodilo z průměrných šedavých vod (luxusní přestřelka M60 vs sbor policistů se tak často ve filmech nevidí), ale mělo to potenciál stát se brilantní žánrovkou. Za mě dávám 65 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chlapácká záležitost, kterou bych ale s Wind River nesrovnával.. Ano, pár prvků je podobných, nicméně Taylor Sheridan to celé uchopil podstatně sebevědoměji a jistěji. Ticho, sníh, beznaděj. A stupňující se napětí, které hrozně chce zalézt pod nehty. Celoživotní „pozorovatel a obdivovatel“ vlků má vysledovat ostatky chlapce, kterého měly tyhle šelmy odvléct od domova. Brzy ale zjistí, že je všechno krapet jinak. Výsledkem je velmi pomalé tempo a poměrně netradiční mix žánrů. První housle hrají atmosféra a melancholie, párkrát jsem každopádně kroutil hlavou a nechápal, co tím chtějí tvůrci říct. Likvidace obléhajících policistů každopádně velmi solidní. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční brilantně vystavěnou atmosféru zabředl snímek do větších a větších šíleností, až se etabloval do opravdové blbosti. Radost tak zůstala pouze z vizuálního zpracování, zmíněné atmosféry a zdařilé, krvavé přestřelky (dá-li se to vůbec nazývat přestřelkou, možná je vhodnější si vypůjčit několik anglických slovíček, které to vystihnou dostatečně "one man show with the machine gun"). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

POINTA?! Nuda na zimě. Absolutně odtažité, totálně to sere na diváka. Něco tak chladného jsem opravdu dlouho neviděl, skutečně, při té nekonečné délce jsem měl pocit, že zamrznul čas. Film, kterej postrádá duši, nadstavbu a je až příliš uhlazený. Nemluvim jenom o našperkovaném obrazu, bez emocionálních dialogů, kdy postavy akorát šeptaj, nejvíce zbytečné hlavní postavě, jejiž využití je naprosto nulové - ale i co se týče gore, které místní uživatelé vypisují, krom prořízlého hrdla a ustřelené půlky obličeje si tady fakt nic nevybavuju. Neutichající kalamita zbytečných scén. Nebaví mě koukat pět vteřin na to, jak se hlavní postavě boří nohy do sněhu a jak čumí neustále do blba. Asi deseti minutová přestřelka je průměrná, kde nejsou ani znát samotné průstřely a není zde absolutně nic atraktivního. Prostě ten stejnej případ, jako u opěvovaného Revenanta. Nuda na sněhu, bez pointy. Saulnier asi myslí na nějaké sošky, ale není schopnej vtisknout ani tu nejprimitivnější věc do filmu - ZÁBAVU. Jedinej, kdo mě zaujal a kvůli komu dávám hvězdici, je James Badge Dale a jeho charisma. Rozhodně nevim jinak co si mám vzít z filmu, kde blondýnka jako nahá, má na palici divnou masku a pak se nechá škrtit rukou Jeffreyho Wrighta. Asi jsem nepochopil tu velkou myšlenku, metaforu a farmaceutickej podtext za tim! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama