Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

POMO 

všechny recenze uživatele

Závěr ne úplně smysluplný v kontextu k předchozím motivacím postav, ale po všem tom temném, racionálně nepochopitelném vlčím okultství aljašské divočiny to ani tak nevadí. Hlavně že průběh poměrně dlouhé kostry příběhu je kontinuálně napínavý, podmanivě atmosferický s neustále překvapující dějovými zvraty. Vtahlo mě to, podobně jako Wind River, ve které akorát mělo všechno logické místo a precizně to směrovalo k smysluplnějšímu a myšlenkovitějšímu finále. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeremy Saulnier po Blue Ruin a Green Roomu přichází s další Indie drsnou chlápackou filmařinou, která si určitě zaslouží pozornost. Srovnání s Wind River je na místě. Film se odehrává v drsném prostředí Aljašky a chlad s mrázem na diváka film doslova chrlí v každém záběru. Hlavní hrdina Jeffrey Wright ( hvězda z Westworldu) odborník přes vlky je povolán, aby vysledoval chlapce, kterého si odnesli vlci, ovšem brzy zjistí, že za tím stojí něco víc, než by se mohlo zdát. Mínusem jest poměrně pomalejší tempo, které mainstream divákům dost možná nesedne a taky fakt, že příběhově je film poměrně divně vykonstruovaný a na otázky, zde nenacházíme odpověďi, což já osobně taky vyloženě nemusím, ale pořád se jedná o film, který má co nabídnout. Kdo režiséra zná, tak ví, že násilí a gore mu rozhodně není cizí a v pár scénách servíruje moc pěkné záběry( 10 minutová přestřelka je definitivní filmový Highlight a také zde zařve nejvíc policistů v krátkém časovém úseku v historii vůbec!). Plusem jsou i skvělé herecké výkony, kde Alexander Skarsgård válí a ta Aljašská příroda s vlky je víc než atraktivní. Netradiční, ale slušné, kor na Netflix. 75% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Postupem času přicházím na to, že Netflix není jenom o dobrých filmech. Netflix rozhodně není jenom o dobrých filmech, spíš je mnohdy o průměrných a často i o až špatných. Hold the Dark nicméně patří do toho lepšího železa. Atmosféru má hodně solidní, a kdyby film neměl přes dvě hodiny, taky by divákovi možná nedal šanci nudit. Jsou totiž momenty, kdy se tu herci chovají jak z Jedličkova ústavu a to je ještě ta dobrá varianta. Ve druhé polovině filmu se to ale příjemně rozjede a závěr je vysloveně solidní. Akční závěr to popravdě vytáhl do solidního průměru, jinak bych začal pochybovat o tom, že se tu někdo pokoušel o plagiát Wind River. Po shlédnutí tohoto filmu jsem ale ještě netušil, že kopie je pro Netflix slovo více než blízké. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Syrově chlapská delikátní žánrová záležitost, která Vás v první minutě stopáže chytne a už nepustí. Hold the Dark Vás zaujme již v samotném začátku, ve kterém režisér Jeremy Saulnier zvolil pomalejší, chce se říci, že až rozvláčné tempo. To snímku překvapivě neškodí, nýbrž přidává na celkové atraktivitě. Hold the Dark se rovněž může pochlubit působivými reáliemi Aljašky a soundtrackem, což dokonale lícuje s mrazivými hereckými výkony a nosnou myšlenkou snímku. Samostatnou kapitolou je naprosto SKVĚLÁ desetiminutová přestřelka, která se svým drtivým nástupem patří k největším "higlihtům" tohoto díla. Jen škoda té přepálené stopáže, která bohužel nabídne několik hluchých míst. Myslím však, že výše zmíněná pozitiva tento neduh vykompenzují tím nejlepším možným způsobem. Skvělá práce! „I'll always be with you.“ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Keďže film Wind River zapôsobil, tak sa aj Netflix rozhodol zanechať svoju snežnú stopu. Miestami to pôsobilo ako pokus o zrodenie zimnej verzie Jasona Voorheesa. A dokonca tu boli nebodaj až oscarové ambície pretavené v zbytočné, dlhé a pomalou rečou realizované dialógy ala Poslední samuraj. Takže suma sumárum nudné vŕzganie snehu. Netflix zrealizuje veľké množstvo na prvý pohľad zaujímavých nápadov, ale ich úspešnosť začína mať dosť nelichotivý pomer. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama