Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Deravý príbeh za deravý groš, bod za prírodu a haviňov, ale to som si zrovna tak mohol pozrieť niečo záživnejšie na Discovery channel. Holt, Netflix a jeho filmová produkcia je kapitola sama o sebe. Režisér sa nám snaží podať nejaké mysteriózne posolstvo, ale sám nevie aké, o ostatných zúčastnených ani nehovorím. Neviem, aká lobby tu funguje, ale na ostatných filmových serveroch sa hodnotenia pohybujú v hodne priemerných číslach. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeremy Saulnier po Blue Ruin a Green Roomu přichází s další Indie drsnou chlápackou filmařinou, která si určitě zaslouží pozornost. Srovnání s Wind River je na místě. Film se odehrává v drsném prostředí Aljašky a chlad s mrázem na diváka film doslova chrlí v každém záběru. Hlavní hrdina Jeffrey Wright ( hvězda z Westworldu) odborník přes vlky je povolán, aby vysledoval chlapce, kterého si odnesli vlci, ovšem brzy zjistí, že za tím stojí něco víc, než by se mohlo zdát. Mínusem jest poměrně pomalejší tempo, které mainstream divákům dost možná nesedne a taky fakt, že příběhově je film poměrně divně vykonstruovaný a na otázky, zde nenacházíme odpověďi, což já osobně taky vyloženě nemusím, ale pořád se jedná o film, který má co nabídnout. Kdo režiséra zná, tak ví, že násilí a gore mu rozhodně není cizí a v pár scénách servíruje moc pěkné záběry( 10 minutová přestřelka je definitivní filmový Highlight a také zde zařve nejvíc policistů v krátkém časovém úseku v historii vůbec!). Plusem jsou i skvělé herecké výkony, kde Alexander Skarsgård válí a ta Aljašská příroda s vlky je víc než atraktivní. Netradiční, ale slušné, kor na Netflix. 75% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda tak ryzí a krásně vypiplané syrové survival pro takovýhle mind-fuck nic moc neříkající, rádoby mysteriozní scénář. Hlavní dějová linka mimo, všechny ostatní propriety (scénografie, atmosféra, akční sekvence) na maximu. Sice je už toho "Wind Riveru" poslední dobou trochu moc, ale je to zkrátka stále uhrančivá věc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Postupem času přicházím na to, že Netflix není jenom o dobrých filmech. Netflix rozhodně není jenom o dobrých filmech, spíš je mnohdy o průměrných a často i o až špatných. Hold the Dark nicméně patří do toho lepšího železa. Atmosféru má hodně solidní, a kdyby film neměl přes dvě hodiny, taky by divákovi možná nedal šanci nudit. Jsou totiž momenty, kdy se tu herci chovají jak z Jedličkova ústavu a to je ještě ta dobrá varianta. Ve druhé polovině filmu se to ale příjemně rozjede a závěr je vysloveně solidní. Akční závěr to popravdě vytáhl do solidního průměru, jinak bych začal pochybovat o tom, že se tu někdo pokoušel o plagiát Wind River. Po shlédnutí tohoto filmu jsem ale ještě netušil, že kopie je pro Netflix slovo více než blízké. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční brilantně vystavěnou atmosféru zabředl snímek do větších a větších šíleností, až se etabloval do opravdové blbosti. Radost tak zůstala pouze z vizuálního zpracování, zmíněné atmosféry a zdařilé, krvavé přestřelky (dá-li se to vůbec nazývat přestřelkou, možná je vhodnější si vypůjčit několik anglických slovíček, které to vystihnou dostatečně "one man show with the machine gun"). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama