Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stát se minulostí, je vždycky lepší, než ztratit budoucnost. Jako tenká nit se táhne myšlenka o vzletných rodičovských slovech, které se časem stávají jen lží ve větru.. Ač mlhavá pointa nezůstane pozorným skryta (vztah „vlčího“ vojáka a jeho šílené ženy), může to někomu přijít jako soubor více, či méně sugestivních scén, ze kterého nakonec nevzejde funkční celek. Já si to nemyslím. Saulnier chtěl natočit žánrový hybrid, jenž zavede diváka na zvláštní místo, ze kterého se sice nemusí vrátit se všemi odpověďmi, ale zůstane v něm zážitek, že tam byl a byl něčeho svědkem. Tohle se nebude líbit.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chlapácká záležitost, kterou bych ale s Wind River nesrovnával.. Ano, pár prvků je podobných, nicméně Taylor Sheridan to celé uchopil podstatně sebevědoměji a jistěji. Ticho, sníh, beznaděj. A stupňující se napětí, které hrozně chce zalézt pod nehty. Celoživotní „pozorovatel a obdivovatel“ vlků má vysledovat ostatky chlapce, kterého měly tyhle šelmy odvléct od domova. Brzy ale zjistí, že je všechno krapet jinak. Výsledkem je velmi pomalé tempo a poměrně netradiční mix žánrů. První housle hrají atmosféra a melancholie, párkrát jsem každopádně kroutil hlavou a nechápal, co tím chtějí tvůrci říct. Likvidace obléhajících policistů každopádně velmi solidní. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Drsná a silně nedivácká výprava do srdce Aljašky, ze který vás bude mrazit i v těch nejrozpálenějších letních dnech (i když u místních jelimánů, kteří jsou už bezvýchodně pohlceni Marvelem, to asi nehrozí). Hold the Dark je teprve třetí dílo od Netflixu s plně funkční dramaturgií a scénářem, přičemž je na filmech od tohohle giganta hodně vidět, že k jejich natočení je třeba primárně talent a vize! Saulnierova prezentace násilí a temntoty je přesně to, co chybí jak na plátnech kin, tak i na televizních obrazovkách. PS: Srovnávat Hold the Dark s Wind River jenom proto, že se oboje odehrává na sněhu, je stejná pičovina jako srovnávat Lawrence of Arabia s The Mummy jenom proto, že se oboje odehrává na písku! Krom prostředí to nic společnýho nemá a vy se v touze srovnávat nesrovnatelný připravujete o zážitek. Naučte se přistupovat ke každýmu filmu zvlášť. "When I encountered the wolves, they were in the act of devouring one of their own. A pup. It is not uncommon at all. When resources are scarce or there are unnatural stresses, some of the young may be killed to preserve the group." ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedna dobrá přestřelka film nedělá. Vůbec jsem to nepochopil. To jako za to mohla ta maska? Neustále jsem se musel ptát, proč tohle, proč tamto? Proč to udělal? Proč to udělala? Postava Jeffreyho Wrighta se mě nakonec jevila docela zbytečně, protože mě bylo víceméně ve výsledku fuk co se s kým stane a kdo přežije. Škoda, zpočátku to vypadalo poměrně hodně slibně. 40% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Hold the dark má mrazivou atmošku, která k vám pronikne až do tepla domova. Jenže to je asi vše. I přes to, že tam byl náběh na jedničku a první půlka filmu se povedla (i včetně bomba přestřelky), tak tou druhou částí absolutně nevím co že nám to chtěl Saulnier říct. Závěr laxně podanej a film na můj vkus až moc dlouhej. Težkej průměr! 50% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama