Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

T2 

všechny recenze uživatele

Vôbec žiadna lahoda od Stephena Kinga. Ide o slušnú psycho depku, doslova horor. Na škodu tu je hlavne dosť chladné, odťažité podanie, ktoré si proste nedokáže podmaniť diváka a ide úplne okolo neho. Surové to je a dosť, prvky hororu sú dosiahnuté a hlavne spracované s citom, len celková celistvosť tomu chýba. /50%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jak si Thomas Jane naučil tu svojí roli absolutního amerického vidláka včetně toho hezky poslouchatelného, ale těžce srozumitelného dialektu. Opravdu fascinující. Škoda, ale že ač se jedná o povídku z Kingovy kapsy, což je na kvalitě námětu rozhodně znát, tak zpracování bylo značně ponuré a nekonečně pomalé. Na to, že film má 101 minut se v něm totiž nic zásadního nestane, až vlastně na jednu explicitní scénu. Všechno ostatní schramstne atmosféra a ta se opravdu nezapře s rokem 1922. Jednoznačně zajímavý kousek, který má svoje pro a proti, ale rozhodně stojí za shlédnutí. Navíc nelze si nevšimnout řady momentů, které odkazovaly na legendární Osvícení. Myslím si, že pro fanoušky Stephena Kinga je tento film jednoznačně povinnost. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vcelku sympatický King. Dostal jsem přibližně to, co jsem očekával. Příběh je vcelku veselá záležitost. Mrcha žena chce chudáka vidláka muže připravit o jediné dvě věci, které jej činí mužem - o jeho pozemky a o syna. Jelikož se pánovi nepodaří se ženou vyjednat uspokojivé diplomatické podmínky, rozhodne se jednat nediplomatickou cestou - po vidlácku. Sympatická mi byla jižanská mluva i atmosféra. Něco mě k těmto končinám táhne, cítím z nich obrovskou pohodu, která zřejmě pramení ze zaběhnutého stereotypu a jednoduchosti tamního života - přes den makáte jako barevný, v noci osouložíte jako barevný (bohužel vlastnící nebarevnou výbavu) svoji ženu. Po čase vás vaše žena zaručeně přestane bavit, a tak začnete pít, aby vás bavit zase začala. Jakmile i tento zlepšovák přestane fungovat, tak máte v podstatě tři možnosti, pokud se vám podařilo vysoustružit pohlednou dceru, tak jste nejšťastnější farmář. Jinak musíte manželku nahradit rozličným druhem dobytka. V nejsmutnější případě se musíte uchýlit k většímu množství alkoholu. Konec odbočky ke krásám jihu. S filmem jsem spokojený. Krysy jsou dostatečně nemazlivým druhem hlodavců a jejich běsnění bylo dostatečně odpudivé. Příběh byl správně šílený a dokázal mě vtáhnout do děje. Pokud hledáte nenáročnou zábavu pro zpříjemnění večera, tak se nebojím tento snímek doporučit. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Inu, pokud bude Netflix takto pokračovat v adaptacích knih páně Krále, tak samozřejmě očekávám další vydatné kousky, jelikož to dělá dobře a kvalitně. 1922 je kvalitou na úrovni Geraldovy hry, ale tenhle kousek mě bavil mnohem víc, ale to je dané hlavně zápletkou, která je výborně stavěná a hlavně lepší. FIlm má výtečnou atmosféru, perfektně napsané postavy (což je u Kinga samozřejmě pravidlem), a hlavně božího Thomase Janea, jehož voiceovery jsou fakt boží. Herecky je to na jedničku, nenudí to, příběh je skutečně silný a výborně stavěný, atmosféra i paranoia hlavního hrdiny postupně roste, k tomu nějaké osobní tragédie... prostě Kingovina jak řemen a je dobře, že se jeho adaptacím letos tak daří. Boží a i v tomto případě perfektně natočené. Navíc to zasazení, jak zeměpisně, tak hlavně časově, to je taky na pochvalu. Výtečné lehce temné drama, pro fanoušky Kinga rozhodně absolutní povinnost, pro ty ostatní zcela jistě také kvalitní podívaná, kterou táhne Thomas Jane a táhne jí naprosto perfektně. 85%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

1922 je skôr mrazivá sociálna dráma z doby, ktorú explicitne naznačuje názov filmu, než klasický horor. Jeho hlavnou devízou je predovšetkým Thomas Jane, ktorý tu predvádza zrejme najlepší výkon svojej kariéry a predovšetkým kvôli nemu zaokrúhľujem smerom nahor. Všetko sa točí okolo Wilfreda, dokonca aj vtedy, keď vedľajšia dejová línia s jeho synom by mala nabrať na obrátkach. To, čo v iných filmoch sledujeme po celú stopáž, je tu zhrnuté v podstate v jednej montáži a naďalej sa venujeme farmárovi. A je to dobre, pretože je to konzistentné, atmosféra je chladná a zároveň dusná a celému zmaru dodáva tŕňovú korunu asi jediný možný logický záver. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama