Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 1

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

JenYu 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si koupíte poukázky do kina a pak filmy, na které jste chtěli jít, odloží na neurčito. Pak musíte na něco jít a oni nic zajímavého nedávají... Film mě nezaujal a opravdu od srdce jsem se zasmála jen v jedné scéně. Spolužáci mi připadali, že neumí hrát, starší sestra a Uma přehrávaly. Jediné pozitivum byl matador De Niro a Peterova malá sestřička, což je trochu málo. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Stále zůstává záhadou, proč herecká kapacita jako De Niro ztrácí čas s projekty, jejichž jediným cílem je nikoho neurazit. Ironií je pak zjištění, že zrovna tento jalový snímek musel jít na chvíli do trezoru. Zápletka stojí na souboji dědy a vnuka o pokoj, což hovoří samo za sebe. Většina pokusů o humor působí těžkopádně. Potěšila účast nestárnoucí Seymour, která je o 20 let starší než Thurman, ale vypadá jako její sestra. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zábava pre malých aj veľkých a De Niro nasadený presne tam, kde hrá už posledných desať rokov, doslova ten typ komédie, čo mu sedí. Ale je mu vlastne sedí skoro všetko. Aj keď samotný námet filmu, že decko robí starému a dobrému mužovi tak zle až ho skoro pošle do večných lovíšť je tak trochu na hlavu, celé to nakoniec vyzneje ako naháňačka v Tomovi a Jerrym. Paradoxne ma ale najviac zabavila Uma Thurman a krátke scénky s policajtom, ale aj Walken a jeho vtipné pózy a poznámky. Ten záver už bol taký klišoidný, ale nevadí. Silné tri hviezdy. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je to zbytečně podhodnoceno, protože jsem se párkrát nefalšovaně zasmál. Je teda škoda, že spousta (většina) dobrých vtipů je v traileru, ale ve filmu jsou "trochu delší" a dotažené. Prim tu samozřejmě hraje De Niro, ostatní spíše sekundují a ten malý je v takovém kontrastu spíše nevýrazný. Také musím uznat, že děj není nijak převratný a tak nějak jede ve svých předvídatelných kolejích. Ale kdo čekal něco nadupanějšího? ... GA Cinema ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Prvé, čo treba objasniť je, že je to rodinná komédia, takže treba čakať detinské situácie a jednoduchší humor. Napriek tomu sa tu však objaví sem tam nejaký fajn vtípek a De Niro svoju rolu zahral dobre. Obsadenie celkovo fajn, aj keď mi trochu prišlo ľúto, že títo herci už môžu hrať len dôchodcov alebo matiek v strednom veku. Milý bol aj pokus tvorcov, zanechať deckám odkaz, aké zlo je vojna. Možno preto sa toho filmu títo "veteráni" chytili, kto vie. Celkom milé, neurazilo. 56% - 3* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Děda (Robert De Niro) na půdě rozšroubuje stůl, židli a postel. Vnuk poté přijde do pokoje a jde ke stolu, který se po chvíli rozpadne a lekne se a spadne do židle (která se samozřejmě rozpadne). Jenže vnuk stojí nalevo od židle, takže by podle všeho měl dopadnout vedle židle. (Bublasaurus)
  • Film měl několik neúspěšných dat vydání, 21. dubna 2017, 20. října 2017 a 23. února 2018, a to z důvodu změn jednotlivých scén a uzavření společnosti The Weinstein Company, původního distributora. (ČSFD)
  • Po závěrečných titulcích následují nepovedené scény z filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama