Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (309)

dom156 

všechny recenze uživatele

Teda to bylo příjemné překvapení. Na projekci jsem šel s pocitem, že uvidím průměrné klišé, které ani nepotěší ani nerozesmutní, takový klasický průměrný film. Nicméně k mému překvapení se nuda rozhodně nekonala. Plno humoru a snad i smysluplného děje. K tomu možná budoucí generace nových herců na platně, která obstojně zahrála. Snad jen údernější hudební podtext tomu chyběl. S překvapením mohu konstatovat, že doporučuju. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Uběhlo dvacet minut a po všech těch náznacích a narážkách jsem si říkal, že tvůrci asi mají něco proti Donaldu Trumpovi. A hle, o pár desítek minut později i jméno šéfa Bílého domu zaznělo. Neřeší se pouze jiná sexuální orientace, ale i Židé nebo černoši, střílí se tu do stereotypů, do všudypřítomných mobilů, dospívající hledají místo v životě, identitu. Jsme nicméně na půdě optimisticky stylizovaného světa americké střední školy, kde jsou všichni krásní a vzdělaní, mají se rádi a nikdo z nich v žádném případě nenosí v batohu automatickou zbraň. A poté, co někdo napíše na školních stránkách anonymní doznání, že je gay, začne se ústřední hrdina dotyčnému rovněž anonymně svěřovat, že je na tom stejně. Hoši si píší o svých pocitech, postupně jsou otevřenější a vzájemně si dodávají odvahu svěřit se nejbližším. Jenže ke komunikaci se dostane třetí osoba, hlavní postava navíc začne manipulovat se svými přáteli ve prospěch svého cíle. A na problém je zaděláno. K žádnému zásadnímu ostření ale nedojde. Prostě se tu fandí lásce bez ohledu na rasové, náboženské a homosexuální předsudky, navrch nechybí teatrální gesta (vyznání před fotbalovým zápasem, ruské kolo) a fajn vedlejší postavy v podobě režisérky školního představení nebo zástupce ředitele. Herci jsou slušní, tvůrci měli šťastnou ruku při výběru věrohodného Nicka Robinsona. Snímek oslovuje méně náročné diváky, neznamená to ovšem, že je to špatně. Výsledek potěší svou lehkostí, tempem i humorem, který samozřejmě potřebuje optimistické vyznění, ač té hřejivosti je místy přespříliš. Jenže tohle prostě Američané potřebují a milují. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa nad tým tak zamyslím, je jasné, prečo ma to výraznejšie neoslovilo. Podľa môjho názoru ide totiž o dosť vekovo vyprofilovaný film, ktorý osloví predovšetkým všetkých teen. Ostatní môžu sem-tam nadvihovať obočie. LGBT spracované pohodovo, dobre sa na to pozerá, no nič hlbšie ani nič také, čo by malo dlhšie utkvieť v pamäti. Priemer. 60/100 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejlepší feel-good film od "Orla Eddieho" (i když samozřejmě na úplně jiné téma). Skvělý výběr hudby, přirozené herecké výkony méně známých herců (Nicka Robinsona si definitivně přidávám na osobní seznam "čumáčků"), oblíbíte si ale i Simonovy rodiče v podání zkušených Jennifer Garner a Joshe Duhamela. A je mi úplně jedno, že reálný svět není vůbec malovaný takhle na růžovo. P. S. Fakt, že během natáčení se bratr Nicka Robinsona přiznal k homosexualitě, je pro tenhle snímek stejně nejlepší reklama. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pohádková pohoda. 1) Film sice, bohužel, s realitou nemá nic společného, ale o to je příjemnější. Přihoďte silně sympatické a sexy kluky a inteligentní rozhovory a je hotovo._____ 2) Svou (pozitivní) roli hraje osmdesátková stylizace - hudba, účesy, choreografie._____ 3) Typicky americké úsměvné zveřejňování emocí na veřejnosti (vyznání lásky na stadiónu, ruské kolo) Evropan asi těžko skousne._____ 4) 46letý homosexuální fešák, režisér (jindy hlavně producent a scénárista) Greg Berlanti natočil příběh podle díla psycholožky Becky Albertalliové, která ve svých 33 letech vydala svou první knížku Simon vs. the Homo Sapiens Agenda (v češtině Probuzení Simona Spiera) a ihned získala cenu Williama C. Morrise za nejlepší debut roku 2015 pro mládež. Autorka se účastnila i práce na scénáři filmu._____ 5) 23letý Nick Robinson (utajený gay Simon) je výborný herec a velmi sexy kluk. Rovněž 26letý Logan Miller (vyděrač Martin) působí velice přitažlivě. Pěkný je i 22letý Jorge Lendeborg Jr. (Nick "Ronaldo")._____ 6) 28letého Australana Keiynana Lonsdala (Bren) filmování podnítilo k vlastnímu veřejnému coming outu. Rovněž mladší bratr Nicka Robinsona se po filmu přihlásil k homosexualitě. Mom, I'm still me._____ 7) Film je ovšem čistá pohádka. Pokud chceš, nezaujatý diváku, vědět, jaká je realita v přijetí homosexuálů, přečti si odpadové a jednohvězdičkové komenty._____ 8) Tohle jsem si mnohokrát přál říci některým svým studentům: You're about to be suspended for so long that by the time it's over, you're going to be the fat, bald, unhappily married, wildly mediocre nobodies you're destined to become._____ 9) Výstižný koment: Matty***, Handle*****. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Becky Albertalli, autorka knihy, na níž je film založen, pracovala se scenáristy, aby zanechala důležité momenty pro fanoušky z knihy, aby byly zahrnuty ve filmu. (griph)
  • Keiynan Lonsdale se rozbrečel při prvním zhlédnutí, jelikož nikdy před tím nic takové necítil. (griph)
  • Ačkoliv je film adaptací knižní předlohy, název byl zkrácen z „Simon vs. The Homosapiens Agenda“ na Love, Simon, jelikož byl název příliš dlouhý. V češtině knihu najdeme pod názvem „Probuzení Simona Spiera“. (Reesam)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama